Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi RedMi 4A Review: Οικονομικό και εντυπωσιακό

Xiaomi RedMi 4A Review: Οικονομικό και εντυπωσιακό

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όπως είναι ήδη γνωστό, εδώ και λίγους μήνες η Xiaomi έχει πλέον επίσημη παρουσία στην χώρα μας (μέσω της Quest) και, κατά συνέπεια, βλέπουμε όλο και περισσότερες συσκευές της στα ράφια των καταστημάτων. Από την μεριά μας, μέχρι στιγμής έχουμε ήδη προχωρήσει στις αναλυτικές παρουσιάσεις των Redmi Note 3 και Redmi 4 Pro, μοντέλα τα οποία ανήκουν στην μεσαία κατηγορία και που μας προκάλεσαν θετικότατες εντυπώσεις.

Στο κείμενο που ήδη διαβάζετε, θα γνωρίσουμε έναν νέο εκπρόσωπο της κινέζικης εταιρείας, ο οποίος ανήκει στην οικονομική κατηγορία. Ο λόγος για το Redmi 4A, μια συσκευή η οποία στην χώρα μας διατίθεται σε δύο εκδόσεις,  με 16 και 32 GB αποθηκευτικού χώρου παράλληλα με δυνατότητα επέκτασης, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, βασική κάμερα 13 MP και εμπρόσθια 5 MP, είναι Dual-SIM, ενώ «τρέχει» το δημοφιλές Android της Google.

Η τιμή του ξεκινάει από τα 120-130 ευρώ και θεωρούμε ότι αρκετοί θα ενδιαφερθούν για αυτό, οπότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να… το γνωρίσουμε από κοντά.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Παρά το ότι ανήκει στην οικονομική κατηγορία, το Xiaomi Redmi 4A κερδίζει με ευκολία τις εντυπώσεις τόσο με τον «απλό» και «κλασσικό» σχεδιασμό του, όσο και με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του.

Το «τετραγωνισμένο» design του έχει ως αποτέλεσμα να… αποπνέει «σοβαρότητα» ενώ τα πλαστικά του είναι αρκετά καλής ποιότητας και, τουλάχιστον στην συσκευή που ήρθε στα χέρια μας, δεν παρατηρήσαμε ενοχλητικούς τριγμούς.

Τα bezels της συσκευής κινούνται σε λογικά επίπεδα με αποτέλεσμα οι διαστάσεις της να ανέρχονται σε 139,9 x 70,4 x 8,5 χιλιοστά, ενώ το βάρος αγγίζει τα 131,5 γραμμάρια. Σε πρακτικό επίπεδο, η χρήση με ένα χέρι είναι αρκετά εύκολη και ο χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Πάνω από την οθόνη θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα η οποία διαθέτει φακό 5 MP, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει και αισθητήρας φωτισμού. Επίσης, όπως θα περίμενε κανείς, κάτω από την οθόνη είναι τοποθετημένα τα μηχανικά πλήκτρα αφής τα οποία αφενός δεν φωτίζονται, αφετέρου είναι αρκετά δυσδιάκριτα και ενδεχομένως ορισμένους χρήστες να τους δυσκολέψουν κατά την χρήση.

Κάτι ενδιαφέρον πάντως, είναι ότι υπάρχει και LED ειδοποιήσεων το οποίο βρίσκεται κάτω από το Home Key, σίγουρα μια ασυνήθιστη θέση. Κάτι επίσης ασυνήθιστο στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Redmi 4A, είναι ότι το καπάκι της μπαταρίας δεν αφαιρείται, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι σε περίπτωση που θελήσετε να την αλλάξετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service.

Στην αριστερή πλευρά του Redmi 4A, είναι τοποθετημένη η υποδοχή για τις κάρτες SIM μας (θυμίζουμε ότι πρόκειται για Dual SIM συσκευή). Στην ίδια ακριβώς υποδοχή, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει και κάρτα μνήμης (έως 256 GB) ωστόσο όπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να «θυσιάσει» την μία SIM του, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστό slot.

Ερχόμενοι τώρα στην δεξιά πλευρά, θα βρούμε το volume rocker όσο και το πλήκτρο κλειδώματος / ξεκλειδώματος της οθόνης, των οποίων η θέση κρίνεται ως βολική.

Παράλληλα, στην βάση είναι τοποθετημένη η microUSB θύρα για σύνδεση με τον υπολογιστή μας είτε για την φόρτιση, ενώ στην κορυφή συναντάμε την κλασσική 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας.

Σε γενικές γραμμές, το Redmi 4A κερδίζει πόντους τόσο με την εμφάνισή του, όσο με την ποιότητα και την χρηστικότητα που προσφέρει. Κατά τη γνώμη μας, η μοναδική «παραφωνία» είναι τα μηχανικά πλήκτρα τα οποία θα θέλαμε τουλάχιστον να είναι πιο ευδιάκριτα. Φυσικά, με τον καιρό ο χρήστης συνηθίζει στην θέση τους, ωστόσο είμαστε της άποψης ότι η Xiaomi θα μπορούσε να έχει δώσει περισσότερη προσοχή.

Οθόνη

Με βάση την κατηγορία τιμής στην οποία κινείται το Redmi 4A, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε… τρομερές απαιτήσεις από την 5ιντση οθόνη του. Παρόλαυτά, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μας εξέπληξε ευχάριστα, καθώς η ανάλυσης 720p που διαθέτει είναι από τις καλύτερες που έχουμε δει, τόσο στην απόδοση των χρωμάτων, όσο και στην «συμπεριφορά» της ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν.

Η πυκνότητα των pixels ανά ίντσα φτάνουν τα 296, με αποτέλεσμα τα γραφικά να αποδίδονται αρκετά καλά, ενώ δεν παρατηρήσαμε χρωματικές αλλοιώσεις. Παράλληλα, η ύπαρξη αισθητήρα φωτισμού βοηθάει στο να είναι ευδιάκριτη ανάλογα με το αν βρισκόμαστε κάτω από το φως του ήλιου ή όχι και, γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι ο καταναλωτής που θα το επιλέξει πιθανότατα θα νοιώσει… δικαιωμένος βάσει των χρημάτων που θα δαπανήσει.

Τέλος, όπως συνηθίζεται, στις Ρυθμίσεις θα βρούμε ορισμένες επιλογές που θα μας βοηθήσουν να την ρυθμίσουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, σε περίπτωση που θέλουμε να… πειραματιστούμε.

Λειτουργικό Σύστημα

Το Redmi 4A διατίθεται με την έκδοση 6.0.1 και, φυσικά, το Περιβάλλον Χρήστη είναι το MIUI της Xiaomi (έκδοση 8.2.6).

Όπως είδαμε και κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων των Redmi Note 3 και Redmi 4 Pro, η κινέζικη εταιρεία έχει επέμβει σε μεγάλο βαθμό στο λειτουργικό σύστημα της Google προσπαθώντας να προσφέρει την δική της εμπειρία χρήσης. Έτσι, μια ορατή διαφορά με το… καλημέρα, είναι ότι δεν υπάρχει App Drawer. Τα πάντα βρίσκονται στις Οθόνες μας, είτε πρόκειται για εφαρμογές, είτε για widgets κτλ.

Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς από μια Android συσκευή, μπορούμε να διαχειριστούμε τις Οθόνες μας, να προσθέσουμε ή να αφαιρέσουμε widgets, να ορίσουμε ταπετσαρίες ή να δημιουργήσουμε φακέλους. Παράλληλα, κάτι επίσης θετικό είναι η υποστήριξη αλλαγής Θεμάτων μέσω των οποίων ο χρήστης μπορεί να φέρει την συσκευή περισσότερο στα… γούστα του.

Όπως συνηθίζεται από πολλούς κατασκευαστές πλέον, η Xiaomi έχει δημιουργήσει την εφαρμογή «Ασφάλεια» η οποία επιτρέπει την γενική εποπτεία της συσκευής και την βελτιστοποίησή της.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων έχει επίσης αλλάξει σε σχέση με την stock έκδοση του Android, εμφανίζοντας πληροφορίες για τον καιρό, αλλάζοντας χρωματισμούς  κατά την διάρκεια της μέρας και, παράλληλα μπορούμε να ορίσουμε την διάταξη των συντομεύσεών μας.

Ο dialer, η εφαρμογή των μηνυμάτων και η διαχείριση των επαφών μας κινούνται στα γνωστά πλαίσια του MIUI και, προφανώς, σε αυτά που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone.

Για άλλη μια φορά θα επισημάνουμε ότι το μενού των Ρυθμίσεων είναι ίσως πιο πολύπλοκο απ’όσο πραγματικά θα χρειαζόταν, με κριτήριο πάντα τον μέσο χρήστη. Κατά την γνώμη μας, καλό θα ήταν σε επόμενες εκδόσεις του MIUI να απλοποιούνταν γιατί η… υπερβολική παραμετροποίηση κάποιες φορές μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιον που είτε δεν έχει μεγάλη εξοικείωση με τα smartphones, είτε απλά δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία.

Τα ίδια ισχύουν και για τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της Xiaomi, οι οποίες είναι αρκετές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναβαθμίζεται πραγματικά η εμπειρία χρήσης.

Από την άλλη, εφαρμογές όπως το Ημερολόγιο και ο File Manager είναι πάντοτε καλοδεχούμενα, κάτι που επίσης ισχύει και για το Ραδιόφωνο που αρκετοί χρήστες – ως γνωστόν – εκτιμούν.

Είναι σαφές ότι το MIUI είναι ιδιαίτερα παραμετροποιήσιμο και προσφέρει αρκετές δυνατότητες, ωστόσο μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως «φορτωμένο», τουλάχιστον κατά την δική μας άποψη. Ειδικά στο θέμα των Ρυθμίσεων, για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ξανά με κάποια συσκευή της Xiaomi, είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο του να προσπαθεί να βρει που είναι κάποια επιλογή ή πως μπορεί να αλλάξει μια ρύθμιση. Βέβαια, όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα κατά την χρήση της συσκευής, απλά θα επαναλάβουμε ότι καλό θα ήταν στο μέλλον η κινέζικη εταιρεία να… απλοποιούσε κάπως τα πράγματα.

Κάμερα

Η βασική κάμερα του Redmi 4A διαθέτει φακό με ανάλυση 13 MP και, όπως ακριβώς συνέβη με την οθόνη του, κατάφερε να μας εκπλήξει ευχάριστα, έχοντας πάντα κατά νου ότι πρόκειται για οικονομική συσκευή.

Κατά την διάρκεια της μέρας το Redmi 4A καταφέρνει να βγάζει ικανοποιητικές φωτογραφίες με αρκετή λεπτομέρεια, εστίαση και σωστές χρωματικές αποχρώσεις. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις που μπορεί κανείς να βρει σε αυτή την κατηγορία τιμής και πραγματικά χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες.

Όπως είναι αναμενόμενο, κατά την διάρκεια της νύχτας η απόδοση του Redmi 4A προφανώς δεν κινείται στα ίδια επίπεδα, ωστόσο αν και πάλι το κρίνουμε ως μια συσκευή των 120 ευρώ, θα δηλώσουμε πολύ ικανοποιημένοι. Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον ότι και πάλι καταφέρνει υπό συνθήκες να απεικονίσει αρκετή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες, ενώ όπως πάντα η ύπαρξη LED flash θα βοηθήσει στην φωτογράφιση κοντινών αντικειμένων.

Τέλος, το interface της κάμερας είναι αρκετά εύχρηστο, ενώ η δυνατότητα καταγραφής video φτάνει τα 1080p με 30 fps.

Επεξεργαστής Μνήμη

Η Xiaomi συνηθίζει να διαθέτει αρκετές διαφορετικές εκδόσεις από κάθε συσκευή της, ανάλογα με την αγορά και την κατηγορία τιμής που ανήκει η κάθε μια.

Στην περίπτωση του Redmi 4A παρόλα αυτά, η μοναδική έκδοση του, βασίζεται στον Snapdragon 425 της Qualcomm. Στο εσωτερικό του βρίσκονται ως συνήθως 4 πυρήνες επεξεργασίας, Α-53 της ARM με μέγιστη συχνότητα μόλις το 1.4 GHz.

Προφανώς και πρόκειται για τον «οικονομικότερο» σε κόστος επεξεργαστή της Qualcomm για συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής, όμως η απόδοση του είναι περισσότερο από απλά ικανοποιητική για το Redmi 4A.

Τα 2 GB μνήμης RAM που διαθέτει η συσκευή, είναι αρκετά και αυτά με την σειρά τους για την χρήση για την οποία και προορίζεται. Η εκτέλεση εφαρμογών και η χρήση τους γίνεται με χαρακτηριστική άνεση, και ο χρήστης δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει προβλήματα στην καθημερινότητα του.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η ταυτόχρονη χρήση εφαρμογών social Media και Instant Messaging όπως το WhatsApp και/ή το Viber ταυτόχρονα με άλλες εφαρμογές, όπου τα 2 GB RAM περιορίζουν την απόδοση του RedMi 4A.

Στον τομέα των γραφικών, η Adreno 308 συνεχίζει την παράδοση της Qualcomm σε αυτή την κατηγορία. Όπως δηλώνει και η ονομασία της, αποτελεί μια μικρή βελτίωση της Adreno 306 του Snapdragon 410 και αντίστοιχα οι επιδόσεις της δεν εντυπωσιάζουν. Προφανώς και στην τιμή πώλησης του RedMi 4A δεν πρόκειται να βρει κανείς κάτι πιο αποδοτικό στον τομέα των γραφικών, ενώ και η 720p ανάλυση της οθόνης του, το βοηθά τουλάχιστον να παράγει το γραφικό περιβάλλον χωρίς καθυστερήσεις και εμφανή προβλήματα.

Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος εξαρτάται από την έκδοση του RedMi 4A που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής. Στα 129 ευρώ της βασικής έκδοσης η συσκευή έρχεται με 16 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 9.5 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα. Η έκδοση με τα 32 GB είναι ελάχιστα ακριβότερη κατά 10 ευρώ περίπου, και αξίζει σίγουρα να επιλέξει αυτή ο χρήστης. Προφανώς και υπάρχει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD όπως άλλωστε και σε όλες τις συσκευές της Xiaomi.

Μπαταρία

Στο θέμα της αυτονομίας, το Redmi 4A μας άφησε θετικότατες εντυπώσεις, καθώς η μπαταρία του η οποία διαθέτει χωρητικότητα 3120 mAh σε συνδυασμό με το χαμηλής κατανάλωσης hardware είναι αρκετή ώστε να προσφέρει πάνω από 2 μέρες λειτουργία με «βαριά» χρήση (κλήσεις, μηνύματα, εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες κτλ). Φυσικά, εάν  είσαστε χρήστης που κάνει με το κινητό του τα απολύτως… απαραίτητα, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να περάσουν ακόμα και 4 μέρες πριν χρειαστεί να το επαναφορτίσετε.

Σε κάθε περίπτωση το οικονομικό smartphone της Xiaomi θα σας κερδίσει στον τομέα αυτό, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις Ρυθμίσεις υπάρχουν οι ανάλογες επιλογές για όσους θέλουν να βελτιστοποιήσουν ακόμα περισσότερο την απόδοσή του.

Συμπέρασμα

Πιστεύουμε χωρίς… ίχνος υπερβολής, ότι το Xiaomi Redmi 4A είναι απλά μια από τις καλύτερες επιλογές που μπορεί να κάνει ο καταναλωτής στην οικονομική κατηγορία τιμής. Διαθέτει αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής, έχει αξιοπρεπέστατη οθόνη και κάμερα, πολύ καλή αυτονομία, ενώ το hardware δεν αποτρέπει κανέναν από το να τρέξει όλες τις γνωστές εφαρμογές.

Κατά τη γνώμη μας, η Xiaomi καταφέρνει να παρουσιάσει μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συσκευή, δείχνει με κάθε τρόπο την θέλησή της να κερδίσει μεγαλύτερο κομμάτι αγοράς και με συσκευές όπως το Redmi 4A είναι θέμα χρόνου να το καταφέρει.

Κλείνοντας λοιπόν την παρουσίασή μας, θα σας προτείνουμε εάν βρισκόσαστε σε αναζήτηση του επόμενου smartphone σας και δεν θέλετε να δαπανήσετε πολλά χρήματα, να σπεύσετε να το δείτε από κοντά σε κάποιο κατάστημα. Είμαστε της άποψης ότι αξίζει σίγουρα να είναι μέσα στις επιλογές σας!

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

9 σχολια

Πανος 25/04/2017 - 12:01

Καλησπερα,επειδη δεν εχετε κανει ακομα review για το xiaomi redmi note 4 και ειδα τα review για το 3 και το 4Α,λετε οτι η μπαταρια κραταει 3-4 μερες με κανονικη χρηση,πριν 2 μερες μου ηρθε το redmi note 4 και με κανονικη χρηση μου κραταει με το ζορι 1 μερα με εκδοση miui 8.1.7,ειναι ελλατωματικο το μοντελο ή σε ολους κραταει τοσο;
Συγγνωμη που το γραφω σε αυτο το review,απλα το ειχα απορια.

Reply
Kostas Gliatiotis 25/04/2017 - 21:39

Καλησπέρα !

Συγκεκριμένα στο 4A αναφέρουμε τις 4 ημέρες χρήσης σαν θεωρητικό μέγιστο με τα “απολύτως απαραίτητα” που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο λειτουργία σε αναμονή, λήψη μερικών κλήσεων και μηνυμάτων. Ο χρόνος όπως αναφέρουμε με κανονική χρήση είναι πιο κοντά στις 2 ημέρες και όχι στις 4. 🙂
To ίδιο περίπου ισχύει και για το Note 3.

Τώρα για το Note 4 καταρχήν εξαρτάται από που το έχεις πάρει, ποια έκδοση του είναι, αλλά το βασικότερο τι εννοείς κανονική χρήση. Γιατί π.χ. 1 ώρα στο facebook ή/και κάτι ανάλογο με αυτό δυστυχώς πλέον δεν θεωρείται κανονική χρήση απλά, αφού η κατανάλωση ενέργειας από τις συσκευές αυξάνεται δραματικά. Ουσιαστικά πλέον, η βασική χρήση μηνυμάτων και ομιλίας είναι κάτι που δεν θεωρείται βασικό κριτήριο αγοράς μιας συσκευής, και σχεδόν ότι άλλο κάνουμε με ένα Smartphone σήμερα έχει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας. Επειδή ειδικά το κομμάτι ενός Smarthone που ειναι υπεύθυνο για τις κλήσεις φωνής έχει χρόνια εξέλιξης, έχει πλέον ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι σε αντιστοιχία, μια κλήση των 2 ωρών (κάτι που κανείς μας δεν κάνει) καταναλώνει σχεδόν την ίδια ενέργεια με την προβολή ενός 10λεπτου Video στο youtube. Πρακτικά οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε συνηθίσει την αντιστοιχία αυτή, και ενώ θεωρούμε ότι δεν κάνουμε κάτι το “ενεργοβόρο” επειδή δεν μιλάμε στο τηλέφωνο, δεν θα έπρεπε να τελειώνει και η μπαταρία μας. Δυστυχώς όμως η πράξη είναι αρκετά διαφορετική 🙂

Reply
Πανος 26/04/2017 - 14:25

Καταλαβα! και κατι ακομα, ισχυει οτι την πρωτη φορα πρεπει να φορτησει το κινητο καποιες συγκεκριμενες ωρες(πχ 5-6) ή οταν να παει 100% εισαι κομπλε;

Reply
Kostas Gliatiotis 26/04/2017 - 23:30

Δεν υπάρχει κάποια προύπόθεση στην φόρτιση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι απλά να το φορτίσεις μέχρι να γεμίσει !

Καλό θα είναι απλά σε γενικές γραμμές να αποφεύγεις να αδειάζει εντελώς η μπαταρία και να την φορτίζεις μόνο άδεια. Ειδικά να φτάνει στο σημείο να κλείσει εντελώς η συσκευή .

Reply
gdaskalos 23/06/2017 - 15:21

Όπως πάντα, σπουδαία η κριτική σου! Κατατοπιστική, εστιασμένη στα σημεια που ενδιαφέρουν κάθε χρήστη.Αυτήν την περίοδο το συναντώ στην ίδια τιμή με το samsung galaxy j3. Ποιο θα πρότεινες; (Ιεραρχικά με ενδιαφερουν: Αντοχή-αξιοπιστία, αντοχή μπαταρίας στο χρόνο, γρήγορη πλοήγηση(χωρίς social media πλην viber), φωτογραφίες. Αν μπορέσεις, απάντησέ μου. Σε ευχαριστώ. Καλή συνέχεια στη χρήσιμη για όλους μας δουλειά σου!.

Reply
Kostas Gliatiotis 23/06/2017 - 21:35

Καλησπέρα !

Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για αυτό το Review μας 🙂

Στο αντοχή και αξιοπιστία δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτα σίγουρος, αφού όλες οι εταιρείες έχουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο ποσοστό προβλημάτων, που πολλές φορές είναι και διαφορετικό ανά μοντέλο.
Σε αντοχή με δεδομένο ότι και οι δύο συσκευές είναι πλαστικές, δεν θεωρώ ότι υπάρχει και εδώ τρόπος να σου πει κανείς με σιγουριά. Σαν υλικό το πλαστικό “γερνάει” χειρότερα από ότι το μέταλλο, όμως ταυτόχρονα συγχωρεί και περισσότερα χτυπήματα χωρίς να αποκτήσει ενοχλητικά στην όψη σημάδια !

Η απόδοση είναι και πάλι ουσιαστικά η ίδια, αφού καμία από τις δύο συσκευές δεν έχει σημαντική διαφορά στην ισχύ του Hardware που δαθέτει. Θα επέλεγα πάντως το 4Α κυρίως γιατί το MIUI είναι πιο “ελαφρύ” και σωστα στημένο για συσκευές με χαμηλότερες επιδόσεις. Η Samsung δυστυχώς μέχρι και σήμερα απλά “μεταφέρει” στις πιο οικονομικές συσκευές το γραφικό περιβάλλον των ακριβότερων, αφαιρόντας όσα δεν υποστηρίζονται.

Reply
gdaskalos 23/06/2017 - 22:16

Σε ευχαριστώ θερμά για την αναλυτική σου απάντηση.

Reply
Kostas Gliatiotis 25/06/2017 - 00:49

Παρακαλώ !

Ελπίζω να βοήθησα 🙂

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 16/12/2017 - 15:56

καλησπερα ποιο μου προτεινεται να αγορασω αυτο ή το huawai y6 2017?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights