Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017

Η LG ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017

απο Kostas Gliatiotis

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε σήμερα έσοδα ύψους 14,66 τρισ. KRW (12,70 δισ. USD) για το πρώτο τρίμηνο του 2017, αύξηση 9,7% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Η LG σχεδόν διπλασίασε τα λειτουργικά της έσοδα σε 921,5 δισ. KRW (798,3 εκατ. USD) με την Home Appliance & Air Solutions company να καταγράφει τα υψηλότερα λειτουργικά έσοδα τριμήνου τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η LG Home Appliance & Air Solution Company ανακοίνωσε αύξηση 10% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους και 15% υψηλότερες πωλήσεις από το προηγούμενο τρίμηνο. Τα έσοδα ύψους 4,64 τρισ. KRW (4,02 δισ. USD) επιβεβαιώνουν τις ισχυρές επιδόσεις στην αγορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Οι εγχώριες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 33% σε ετήσια βάση λόγω των υψηλών επιδόσεων των πλυντηρίων ρούχων TWINWash, των κλιματιστικών, των ψυγείων, του νέου premium συστήματος διαχείρισης ρούχων LG Styler της εταιρείας, καθώς και των συστημάτων ιονιστή αέρα. Καθώς η LG εισέρχεται σε μία περίοδο αιχμής, η εταιρεία προβλέπει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μεγάλο μέρος της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, δύο βασικές αναπτυσσόμενες αγορές.

Η LG Home Entertainment Company κατέγραψε το υψηλότερο λειτουργικό περιθώριο κέρδους με 8,8% στις πωλήσεις πρώτου τριμήνου ύψους 4,33 τρισ. KRW (3,75 δισ. USD), κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων premium προϊόντων, της βελτίωσης σε θέματα κοστολόγησης και της πιο ευέλικτης στρατηγικής για την αντιμετώπιση της αύξησης στις τιμές των οθονών. Η εταιρεία εκτιμά ότι η ζήτηση για τις τηλεοράσεις θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα το επόμενο τρίμηνο, λόγω των ευκαιριών στη Βόρεια Αμερική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία, επηρεασμένη από την αυξανόμενη δημοτικότητα των premium LG OLED και Ultra HD τηλεοράσεων και την κυκλοφορία της νέας LG SIGNATURE OLED TV W.

Η LG Mobile Communications Company ανακοίνωσε έσοδα ύψους 3,01 τρισ. KRW (2,61 δισ. USD), αύξηση της τάξεως 4% σε τριμηνιαία βάση και 2% σε ετήσια βάση, επηρεασμένη από την ανακοίνωση του πρωτοποριακού LG G6 smartphone και των νέων μοντέλων από τη μεσαία κατηγορία. Η εταιρεία πραγματοποίησε αποστολή 14,8 εκατομμυρίων smartphone αυτό το τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 10% από το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην αμερικανική αγορά. Ενώ η αναδιοργάνωση του περασμένου έτους αρχίζει να αποδίδει καρπούς, ο ανταγωνισμός των τιμών στη μεσαία κατηγορία καθώς και ο ανταγωνισμός από άλλα μοντέλα ‘ναυαρχίδες’ αναμένεται να αυξηθούν φέτος.

Η LG Vehicle Components Company ανακοίνωσε υψηλές πωλήσεις ύψους 876,4 δισ. KRW (759,2 εκατομμύρια USD), αύξηση 48% από το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην επιτυχημένη συνεργασία με τη General Motors στο δημοφιλές ηλεκτρονικό όχημα Bolt. Η συνεχής επένδυση στην Έρευνα & Ανάπτυξη αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει την κερδοφορία φέτος.

2017/Q1: Διευκρινίσεις επί της συναλλαγματικής ισοτιμίας

Οι μη ελεγμένες λογιστικές καταστάσεις της LG Electronics για την τριμηνιαία περίοδο έως και την 31η Μαρτίου, 2017, έχουν συνταχθεί με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Τα ποσά σε κορεατικό γουόν (KRW) μετατρέπονται σε δολάρια ΗΠΑ (USD) με βάση τη μέση τιμή για κάθε τρίμηνο: 1.154,32 KRW ανά USD.

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων μέσω Conference Call

Για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, η LG Electronics θα διοργανώσει conference call στην αγγλική γλώσσα στις 28 Απριλίου 2017, στις 09:00 π.μ. ώρα Κορέας (03:00 π.μ. ώρα Ελλάδας). Οι συμμετέχοντες για την κλήση συνδιάσκεψης στην αγγλική γλώσσα μπορούν να καλέσουν στο +82 31 810 3061 και να εισάγουν τον κωδικό 9084#. Το αντίστοιχο αρχείο παρουσίασης είναι διαθέσιμο για download στην ιστοσελίδα της LG Electronics (http://www.lg.com/global/investor-relations/reports) σήμερα στις 16:00. Επισκεφθείτε το http://pin.teletogether.com/eng/ για να προχωρήσετε σε προ-εγγραφή με τον κωδικό πρόσβασης που παρέχεται. Για εκείνους που δεν είναι εφικτό να συμμετάσχουν, θα είναι διαθέσιμη η σχετική ηχογράφηση της συνέντευξης τύπου για μια περίοδο 30 ημερών μετά την ολοκλήρωση του conference call. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο, καλώντας +82 31 931 3100 και εισάγοντας τον κωδικό 142830# όταν σας ζητηθεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights