Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Microsoft: Περιορισμοί στην λειτουργία των Windows 10 S

Microsoft: Περιορισμοί στην λειτουργία των Windows 10 S

απο Kostas Gliatiotis

Λίγο μετά την ανακοίνωση των νέων Windows 10 S από τη Microsoft, έρχονται μερικές επιπλέον πληροφορίες για το νέο λειτουργικό σύστημα, που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι για τους χρήστες.

Εκτός της υποχρεωτικής εγκατάστασης εφαρμογών μόνο μέσω του Windows Store της Microsoft και όχι από όπου αλλού επιθυμεί να τις κατεβάσει ο χρήστης των Windows 10 S, τώρα φαίνεται ότι και ο Edge Browser της εταιρείας θα είναι σχεδόν μονόδρομος στο νέο λειτουργικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα η Microsoft “παραδέχθηκε” ότι στα Windows 10 S δεν θα είναι δυνατή η αλλαγή της προ-επιλογής του Edge σαν Browser. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης δεν θα μπορεί να επιλέξει την αυτόματη εκκίνηση κάποιου άλλου browser όταν πατάει σε ένα link μέσα από εφαρμογή για παράδειγμα.

Ο περιορισμός της εγκατάστασης εφαρμογών μέσω του Windows Store κάνει πρακτικά αδύνατη τη χρήση του Chrome της Google αλλά και του Firefox, αφού οι δύο πολύ πιο δημοφιλείς browsers δεν είναι διαθέσιμοι στο κατάστημα εφαρμογών της Microsoft.

Ταυτόχρονα, ο χρήστης των Windows 10 S δεν θα μπορεί να αλλάξει και το Bing της Microsoft σαν την μηχανή αναζήτησης του Edge αλλά και του λειτουργικού συστήματος γενικότερα. Μένει να δούμε πως η συγκεκριμένη “υποχρεωτική” χρήση του bing θα περάσει την Ευρώπη, όπου κατά το παρελθόν η Microsoft έχει τιμωρηθεί με χρηματικά πρόστιμα για αντίστοιχες προσπάθειες επιβολής δικών της προγραμμάτων και υπηρεσιών στα Windows.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights