Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Apple: Σε διαμάχη με την Imagination Technologies

Apple: Σε διαμάχη με την Imagination Technologies

απο Kostas Gliatiotis

Η Apple είναι μια από τις λίγες εταιρείες στον χώρο των Smartphones που σχεδιάζει τους δικούς της επεξεργαστές για τις συσκευές της. Ακόμα όμως και αυτή, δεν μπορεί να σχεδιάσει το σύνολο των “τμημάτων” που αποτελούν το SoC που περιέχει και τον ίδιο τον επεξεργαστή.

Στον τομέα των γραφικών συγκεκριμένα, η Apple εδώ και χρόνια χρησιμοποιεί κάρτες γραφικών της Imagination Technologies, και πιο συγκεκριμένα αυτές της σειράς Power VR.

Πριν λίγο καιρό η Apple ανακοίνωσε επίσημα ότι σκοπεύει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να σχεδιάσει και να προσθέσει στους επεξεργαστές της κάρτες γραφικών σχεδιασμένες από την ίδια. Η ανακοίνωση αυτή είχε όπως είναι φυσικό, αρνητικές επιπτώσεις για την Imagination technologies.

Η συνεργασία με την Apple φέρνει στην εταιρεία το 60% σχεδόν του όγκου πωλήσεων για την σειρά Power VR που είναι και η πιο διαδεδομένη και δημοφιλής που έχει η εταιρεία. Μια πιθανή διακοπή της συνεργασίας με την Apple θα είχε ώς αποτέλεσμα “καταστροφικές” μειώσεις στα έσοδα της εταιρείας και την δυνατότητα της να επενδύει στην συνεχή εξέλιξη των προϊόντων της.

Φαίνεται όμως ότι η Apple δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρη στο πως ακριβώς σκοπεύει να σχεδιάσει τις δικές της κάρτες γραφικών, και η Imagination Technologies έχει τις επιφυλάξεις της για το αν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς παραβίαση των πατεντών που αυτή κατέχει.

Συνολικά, η Imagination technologies ζητά από την Apple να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει κάποια ή κάποιες από τις πατέντες που η ίδια κατέχει στον σχεδιασμό καρτών γραφικών. Επίσης η Apple θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν θα εκμεταλλευτεί εμπιστευτικές πληροφορίες και γνώση που απέκτησε από την συνεργασία της με την Imagination technologies.

Μέχρι στιγμής η διαμάχη δεν έχει φτάσει σε δικαστικό επίπεδο και περιορίζεται στην συζήτηση μεταξύ των δύο εταιρειών στα πλαίσια της συνεργασίας που ήδη έχουν. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, και αν τελικά η Apple μπορεί με δικές της γνώσεις και μέσα να αντικαταστήσει τις πολυ καλές σε απόδοση Power VR κάρτες γραφικών της Imagination Technologies

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights