Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Samsung: Πούλησε περισσότερα από 700.000 Gear VR το 2017

Samsung: Πούλησε περισσότερα από 700.000 Gear VR το 2017

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, και το GSMARENA η Samsung είναι η εταιρεία με τις περισσότερες πωλήσεις στον χώρο του Virtual Reality για το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung διέθεσε στην αγορά 780.000 περίπου Gear VR,  τα διπλάσια από την δεύτερη εταιρεία, που είναι η Sony με το PlayStation VR και 375.000 πωλήσεις. Στην τρίτη θέση έρχεται το Cardboard της Google με περίπου 170.000, ενώ η Oculus βρίσκεται στην πέμπτη θέση με μόλις 64,000 πωλήσεις.

Είναι προφανές ότι στην επιτυχία αυτή της Samsung βοήθησε το πως λειτουργεί το Gear VR της εταιρείας, αφού φτάνει να βάλει κανείς ένα από τα συμβατά Smartphones της εταιρείας μέσα σε αυτό. Συγκριτικά, το PlayStation VR απαιτεί την ύπαρξη του ίδιου του PlayStation 4 της Sony, ενώ ακόμα περισσότερο, το Oculus Rift απαιτεί την χρήση υπολογιστή υψηλών επιδόσεων με αντίστοιχα μεγάλο κόστος.

Ταυτόχρονα, η χαμηλή τιμή πώλησης του Gear VR με μέσο κόστος κάτω από τα 100 δολάρια ανάλογα με την έκδοση, το κάνει και το πιο προσιτό από τις λύσεις του είδους, με εξαίρεση το Cardboard της Google.

Το ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με την SuperData Research, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ο “τζίρος” στο Virtual Reality αναμένεται να φτάσει τα 37 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα προέρχονται από την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού και τα υπόλοιπα από την πώληση περιεχομένου όπως παιχνίδια και κάθε είδους συμβατής εφαρμογής.

Η Samsung φαίνεται να ποντάρει πολλά στην επιτυχία του Virtual Reality και η προώθηση του Gear VR ακόμα και με την διάθεση του δωρεάν μαζί με το Galaxy S7 πριν ένα χρόνο, δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να φτάσει στα χέρια όσο το δυνατόν περισσότερων καταναλωτών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights