Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix Review: Μοναδικά Εντυπωσιακό

Xiaomi Mi Mix Review: Μοναδικά Εντυπωσιακό

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή.

Το να δημιουργήσει μια εταιρεία ένα Smartphone που να είναι απλά εντυπωσιακό, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο, είναι κάτι που συμβαίνει ίσως πιο συχνά από ότι θα θέλαμε τα τελευταία χρόνια. Το να δημιουργήσει όμως μια εταιρεία ένα εντυπωσιακό Smartphone που να είναι ταυτόχρονα ξεχωριστό, αλλά και πρακτικά χρήσιμο, είναι κάτι που δεν συναντά κανείς συχνά, ακόμα και μετά από τόσα χρόνια εξέλιξης των κινητών και πιο συγκεκριμένα των Smartphones.

Η Xiaomi είναι σίγουρα μια εταιρεία που δεν «φοβάται» να πρωτοτυπήσει, με τον σχεδιασμό των συσκευών της και όχι μόνο. Στην περίπτωση όμως του Mi Mix (που αποτελεί και το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης), η εταιρεία ήθελε όχι απλά να εντυπωσιάσει, αλλά να δείξει με τον καλύτερο τρόπο ότι μπορεί να βρει και τις λύσεις που απαιτούνται ώστε να γίνει τεχνικά εφικτό και δυνατόν να κατασκευαστεί μια τόσο διαφορετική και μοναδική συσκευή όσο αυτό.

Δυστυχώς μέχρι στιγμής είναι άγνωστο εάν θα διατεθεί κάποια στιγμή στο μέλλον και επίσημα στη χώρα μας, όμως για καλή μας τύχη η εισαγωγή του από το εξωτερικό έχει γίνει πιο εύκολη από ότι στο παρελθόν, και έτσι η συσκευή βρέθηκε στα χέρια μας για τις ανάγκες του Review.

Σχεδιασμός

Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς το Mi Mix χωρίς να αναφερθεί στην οθόνη του, και η οθόνη αυτή είναι και ο λόγος που υπάρχει σαν συσκευή, αλλά και αυτή που καθορίζει το συνολικό σχεδιασμό του.

Προφανώς και αυτό που κάνει την συσκευή να ξεχωρίζει, είναι ότι σχεδόν στο σύνολο του μπροστινού της μέρους, δεσπόζει η 6.4 ιντσών οθόνη του. Το εντυπωσιακό είναι φυσικά, το πόσο μικρό είναι το πλαίσιο γύρω από αυτή, και το πως ολόκληρο σχεδόν το μπροστά αυτό μέρος, δείχνει αλλά και είναι στην πραγματικότητα, η ίδια η οθόνη του Mi Mix.

Ο τρόπος που ειδικά στο πάνω μέρος της οθόνης, το κείμενο και οι ενδείξεις «τελειώνουν» μερικά χιλιοστά μόνο μακριά από αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι του χρήστη σαν το τέλος της ίδιας της συσκευής, είναι κάτι που όσο καλά και αν μπορεί να αποτυπωθεί σε φωτογραφία και βίντεο, δεν περιγράφεται πλήρως αν δεν πιάσει κανείς την συσκευή στα χέρια του.

Προφανώς και ο στόχος της Xiaomi με το Mi Mix ήταν ακρίβως η δημιουργία μιας μοναδικής συσκευής, που να μπορεί να κάνει τον χρήστη της να νιώσει ότι πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχει πιάσει στα χέρια του μέχρι σήμερα.

Παρότι θα μπορούσε να περιοριστεί (σχετικό είναι αυτό…) στην οθόνη και μόνο, η εταιρεία φρόντισε ώστε και η υπόλοιπη συσκευή να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστή από το σύνολο του ανταγωνισμού της. Αντί για την επιλογή κάποιου συνδυασμού μετάλλου και/ή γυαλιού, το  Mi Mix είναι κατασκευασμένο στο σύνολο του από κεραμικό υλικό, κάτι σχεδόν πρωτόγνωρο για την αγορά μέχρι και σήμερα.

Το συγκεκριμένο υλικό έχει προφανώς τα πλεονεκτήματα του αλλά και μερικά πολύ συγκεκριμένα μειονεκτήματα. Η πολυτελής εμφάνιση που χαρίζει στο Mi Mix είναι και ο βασικός λόγος της επιλογής του. Το κεραμικό σαν υλικό επιτρέπει σχετικά εύκολα την κατασκευή ολόκληρης της επιφάνειας της συσκευής από ένα «εννιαίο» κομμάτι, κάτι που της χαρίζει μια μοναδική αίσθηση στιβαρότητας αλλά και ποιότητας στην συναρμολόγηση.

Εξαίρεση αποτελεί μονάχα το «συρτάρι» για την υποδοχή της κάρτας SIM στο αριστερό μέρος του Mi Mix, ενώ και αυτό, όπως και τα πλήκτρα χειρισμού του είναι κατασκευασμένα επίσης από κεραμικό υλικό. Η γυαλιστερή σε εμφάνιση και υφή κεραμική επιφάνεια στο πίσω μέρος του Mi Mix είναι και το δεύτερο πλεονέκτημα του σαν υλικό, αφού με την σειρά του προσθέτει πόντους πολυτέλειας και ομορφιάς (υποκειμενικά έστω…) στην συσκευή.

Ο συνδυασμός αυτός της κορυφαίας εμφάνισης μαζί με την στιβαρότητα που προσφέρει το «μονοκόμματο» κεραμικό πλαίσιο, μπορούν με χαρακτηριστική άνεση να δικαιολογήσουν τα ελάχιστα μειονεκτήματα που έχει η επιλογή της Xiaomi. Το ένα από αυτά, είναι ότι ενώ δεν το περιμένει ο χρήστης του, η επιφάνεια αυτή μπορεί να χαραχθεί σχετικά εύκολα, κάτι ασυνήθιστό για κεραμικό υλικό.

Το δεύτερο είναι ότι θεωρητικά, αν χτυπήσει σε κάποια σκληρή επιφάνεια με αρκετή δύναμη (και δεν σπάσει η οθόνη του…) το Mi Mix δεν θα κάνει κάποιο σημάδι, αλλά θα σπάσει. Αναγνωρίζοντας τα δύο αυτά μειονεκτήματα, η Xiaomi προσφέρει στην συσκευασία του Mi Mix μια θήκη προστασίας, που μάλιστα λόγω και της τιμής πώλησης του, δεν είναι απλά από σιλικόνη, αλλά δερμάτινη, κάτι αρκετά ασυνήθιστό.

Επιστρέφοντας στο «φυσιολογικό» κομμάτι της περιγραφής του Mi Mix, στο πίσω μέρος του συναντάμε μονάχα την κάμερα του και ακριβώς κάτω από αυτή τον αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στην έκδοση των 256 GB (ω ναι…) που είχαμε στα χέρια μας, το χρυσό σε εμφάνιση κυκλικό πλαίσιο, είναι από χρυσό στην πραγματικότητα και μάλιστα 18 καρατίων.

Οι συνολικές διαστάσεις του Mi Mix είναι αυξημένες σε σύγκριση με τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού του. Καμία όμως από αυτές τις συσκευές δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι σε αυτές τις διαστάσεις χωράει μια οθόνη 6.4 ιντσών όπως αυτή του Mi Mix. Παρόλα αυτά, η χρήση με το ένα χέρι απαιτεί αρκετή εξοικείωση, ενώ η μεταφορά του δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα, παρά το βάρος των 209 γραμμαρίων.

Είναι δύσκολο να κρίνει κανείς το Mi Mix απλά σαν ένα Smartphone όπως κάθε άλλο, όχι γιατί δεν είναι ένα από αυτά, αλλά επειδή διαφέρει σημαντικά από κάθε άλλη συσκευή που είναι διαθέσιμη στην αγορά. Για τον σχεδιασμό του, έγιναν πολύ συγκεκριμένες «παραχωρήσεις» όπως η τοποθέτηση της μπροστινής κάμερας κάτω από την οθόνη του.

Ταυτόχρονα, αντί για ακουστικό, που απλά δεν… χωράει πάνω από την οθόνη του στο ανύπαρκτο πλαίσιο, η μετάδοση του ήχου γίνεται με «παλμούς» που αναπαράγονται και μεταδίδονται κάτω από την οθόνη του. Η απόδοση των δύο αυτών…. Επιλογών της Xiaomi στην πράξη, διαφέρει από αυτό που τυχών έχει συνηθίσει ο χρήστης του. Όμως τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι αρκετά ώστε να αλλοιώσουν την πραγματικά μοναδική εικόνα που έχει σαν συσκευή.

Οθόνη

Είναι μάλλον κρίμα να προσπαθήσει κανείς να κρίνει την οθόνη του Mi Mix με βάση μόνο τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, παρόλα αυτά, το αποτέλεσμα ακόμα και έτσι σίγουρα δεν είναι «απογοητευτικό».

Η ονομαστική ανάλυση των 2040 x 1080 pixels είναι λίγο διαφορετική από την τυποποιημένη των 1920 x 1080, επειδή η οθόνη του Mi Mix είναι ελάχιστα πιο «ψηλή» από το συνηθισμένο.

Το μάλλον εντυπωσιακό είναι ότι η οθόνη του Mi Mix στην πράξη αποδίδει άριστα για LCD Panel. Πιο συγκεκριμένα, με κάποιον τρόπο που πραγματικά κινεί το ενδιαφέρον, η Xiaomi κατάφερε να προσφέρει μια από τις καλύτερες σε χρωματική απόδοση οθόνες που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά.

Το χρωματικό της εύρος είναι άριστο, πρακτικά το μέγιστο δυνατό για LCD οθόνη, ενώ αντίστοιχα κορυφαία είναι και η αντίθεση της, που στα έντονα και ανοιχτά χρώματα «πλησιάζει» όσο αυτό είναι δυνατόν, την απόδοση μιας AMOLED οθόνης. Θα πρέπει κάποιος να επιλέξει ένα εντελώς μαύρο φόντο ή κάποια εικόνα με μεγάλο τμήμα της σε μαύρο για να διαπιστώσει ότι η οθόνη του Mi Mix έχει έστω και σημαντικά μειωμένο το φαινόμενο «απώλειας» του φωτισμού σε αυτό το χρώμα.

Οι γωνίες θέασης αντίστοιχα είναι κοντά στο μέγιστο που είναι πρακτικά χρήσιμο, αφού ακόμα και κοντά στις 90 μοίρες η χρωματική αλλοίωση είναι μέσα στα πλαίσια του αποδεκτού. Η λίγο διαφορετική ανάλυση της οθόνης του Mi Mix δημιουργεί μικρές ασυμβατότητες με εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες να λειτουργούν σε πιο «τυποποιημένο» γραφικό περιβάλλον. Η συσκευή έχει μια έξυπνη λύση για το πρόβλημα αυτό, και αφήνει ανενεργό το κομμάτι της οθόνης που «περισσεύει» ή απλά εμφανίζει σε αυτό τα πλήκτρα χειρισμού προκειμένου να είναι ο υπόλοιπος χώρος εκμεταλλεύσιμος από την ίδια την εφαρμογή.

Σε μια συσκευή με την διαφορετικότητα του Mi Mix θα μπορούσε κανείς σχεδόν να συγχωρέσει ακόμα και την χρήση ενός LCD Panel με απλά αποδεκτή χρωματική ποιότητα. Προς τιμήν της, η Xiaomi επέλεξε να προσφέρει ότι καλύτερο είναι δυνατόν να βρει κανείς σε Οθόνη αυτής της τεχνολογίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις από συσκευές που έτσι και αλλιώς έφτασαν αρκετά αργότερα στην αγορά.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το κομμάτι του Mi Mix που… θυμίζει ότι η συσκευή έχει πλέον μερικούς μήνες στην αγορά, είναι αυτό του επεξεργαστή που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Αντί λοιπόν του νεότερου Snapdragon 835 (που ακόμα κάνει δειλά την εμφάνιση του σε συσκευές…), το Mi Mix χρησιμοποιεί τον αμέσως «προηγούμενο» Snapdragon 821 της Qualcomm.

Προφανώς και υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους δύο επεξεργαστές, όμως ακόμα και έτσι, είναι αρκετά δύσκολο να χαρακτηρίσει κάποιος «αργό» ή παλιό τον Snapdragon 821. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι η συνολική του απόδοση και στον τομέα της επεξεργαστικής ισχύς αλλά και σε αυτόν της απόδοσης σε παραγωγή γραφικών. Στην πρώτη περίπτωση, την επεξεργαστική ισχύ την προσφέρουν συνολικά 4 πυρήνες «μόνο», σχεδιασμένοι από την ίδια την Qualcomm, με την εμπορική ονομασία Kryo. Στον Snapdragon 821 και οι 4 έχουν αυξημένη ταχύτητα λειτουργίας σε σύγκριση με τον 820. Πιο συγκεκριμένα οι δύο από αυτούς φτάνουν στα 2.4 GHz (2.35 για την ακρίβεια) και οι άλλοι δύο περιορίζονται ελάχιστα πιο χαμηλά στα 2,2 GHz.

Οι Kryo έχουν σχεδιαστεί με βάση τους A-72 της ARM, ίσως μέχρι ένα σημείο και με «δανεικά» στοιχεία από τους αμέσως επόμενους Α-73 στην λογική λειτουργίας τους τουλάχιστον. Σε πραγματική απόδοση τώρα, όταν λειτουργούν και οι 4 μαζί πλησιάζουν κοντά στο ιδανικό. Η απόδοση κάθε ενός από τους Kryo μεμονωμένα, είναι κορυφαία και με αρκετή σημασία στην πράξη, αφού πολλές από τις καθημερινές βασικές εργασίες που εκτελεί ένα Android Smartphone εκτελούνται σε έναν πυρήνα μόνο.

Παρόλα αυτά, προφανώς και μπορεί πλέον να βρει κανείς συσκευές με θεωρητικά και πρακτικά μεγαλύτερη ισχύ πλέον στην αγορά. Το ζητούμενο είναι ότι μέχρι και σήμερα, η απόδοση του Snapdragon 821 δεν έχει ξεπεραστεί πρακτικά σε τόσο μεγάλο βαθμό που να κάνει «προβληματική» την χρήση του στο Mi Mix.

Στον τομέα των γραφικών τα πράγματα είναι μάλλον καλύτερα, αφού η Adreno 530 στην έκδοση που χρησιμοποιείται στο Mi Mix έχει την μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να ρυθμιστεί, και πρέπει να παράγει γραφικά σε μια οθόνη ελάχιστα μεγαλύτερη από 1080p.

Με δεδομένο ότι τον προηγούμενο χρόνο η απόδοση της ήταν αρκετή για τις κορυφαίες συσκευές εταιρειών με QHD ανάλυση, η χαμηλότερη της οθόνης του Mi Mix κάνει το έργο της ακόμα ευκολότερο και την διατηρεί σε αρκετά καλά επίπεδα ακόμακαι σε σύγκριση με νεότερες συσκευές.

Ουσιαστικά θα δυσκολευτεί κανείς να βρει κάποιο παιχνίδι στο Play Store της Google που να είναι εκτός των ορίων της Adreno 530, και προφανώς ακόμα και χωρις προσπάθεια, μπορεί να παράγει με χαρακτηριστική άνεση το γραφικό περιβάλλον του Mi Mix.

Στον αποθηκευτικό χώρο θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το Mi Mix δείχνει σχεδόν «εξωπραγματικό». Στην έκδοση που έχουμε στα χέρια μας, ονομαστικά υπάρχουν…. 256 GB αποθηκευτικού χώρου, από τα οποία περίπου 245 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Είναι προφανές ότι η Xiaomi φρόντισε να έχει διαθέσιμη την έκδοση αυτή, προκειμένου ακόμα και σε αυτόν τον τομέα, το Mi Mix να μπορεί να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό του, και υπό συνθήκες να δείχνει και εδώ ότι πρόκειται για μια πραγματικά High End πρόταση.

Η συσκευή δεν διαθέτει υποδοχή για κάρτες μνήμης microSD, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι με αυτή την χωρητικότητα, μια κάρτα μνήμης θα έμοιαζε «άχρηστη».

Κάμερα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Xiaomi δεν έχει ακόμα την εμπειρία που χρειάζεται στον τομέα της κάμερας, και δυστυχώς αυτό είναι το ίδιο εμφανές στο Mi Mix όπως και σε πολλές άλλες συσκευές της εταιρείας.

Η ονομαστική ανάλυση των 16 Mpixels δεν συνδυάζεται με την απόδοση στην πράξη που περιμένει κανείς αρχικά. Ανάλογα με τις συνθήκες, και ανάλογα με το χρωματικό εύρος του περιεχόμενου κάθε φωτογραφίας, το Mi Mix μπορεί να βγάλει από απλά αποδεκτές μέχρι πολύ καλές συνολικά φωτογραφίες. Αυτό βέβαια ισχύει πάντα για φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, και το «πρόβλημα» είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξει ο χρήστης την απόδοση αυτή. Σε τομείς όπως η λεπτομέρεια, και η σωστή απεικόνιση χρωμάτων, η κάμερα του Mi Mix απλά προσπαθεί να είναι καλή, χωρίς δυστυχώς να ξεχωρίζει.

 

Παρόλα αυτά, για κάποιον “περίεργο” λόγο, η χρήση του HDR βελτιώνει σημαντικά το αποτέλεσμα, αρκεί το αντικείμενο της φωτογραφίας να έχει έντονες χρωματικές διαφορές. Η αυτόματη ενεργοποίηση του γίνεται σχεδόν πάντα σωστά όταν απαιτείται.

Το «πρόβλημα» όμως είναι οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει όταν οι συνθήκες είναι λιγότερο ιδανικές στον τομέα του φωτισμού και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από το Mi Mix απουσιάζει το Optical Image Stabilization, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την λήψη σε αυτές τις συνθήκες.

Όσο και αν προσπαθήσαμε να είμαστε «ευγενικοί» μαζί του και να επιλέξουμε θέμα για τις φωτογραφίες που να μην είναι συνολικά δύσκολο, το Mi Mix… επέμενε να βγάζει οριακά ικανοποιητικές φωτογραφίες. Σε κάποιες από αυτές το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά καλό, όμως όταν συμβαίνει αυτό, το επίπεδο της λεπτομέρειας είναι σημαντικά χαμηλό, για κάμερα των 16 Mpixels (και συσκευή με το πολύ καλό ISP του Snapdragon 821…). Σε άλλες περιπτώσεις δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι απλά απογοητευτικό, σε σημείο που σε κάνει απλά να αποδέχεσαι ότι η κάμερα του Mi Mix απλά δεν έχει κατασκευαστεί για νυχτερινές λήψεις.

Στον τομέα του video τώρα, το Mi Mix είναι από τις λίγες συσκευές της εταιρείας που μπορεί να καταγράψει αρχεία ανάλυσης 4k. Όπως και στην φωτογραφία, η εταιρεία έχει ακόμα δρόμο στο να αποκτήσει την εμπειρία που έχουν οι περισσότεροι ανταγωνιστές της, όμως το αποτέλεσμα είναι συνολικά αρκετά καλύτερο. Εκμεταλλευόμενο το ισχυρό του Hardware αλλά και την ανάλυση της κάμερας, το Mi Mix μπορεί να καταγράψει αρχεία με πολύ καλό bitrate κάτι που του επιτρέπει να αποθηκεύσει τελικά και αρκετή λεπτομέρεια. Σε χαμηλό φωτισμό συνεχίζει να υπάρχει ένα πρόβλημα με την χρωματική «πιστότητα» που όμως εδώ είναι μέσα στα όρια του αποδεκτού.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος, ακολουθεί την λογική των υπολοίπων συσκευών της εταιρείας, και εστιάζει στην απλότητα και την εύκολη χρήση. Θεωρητικά πάντα, μπορεί κάποιος να επιλέξει την χειροκίνητη λειτουργία, που όμως δεν προσφέρει μεγάλο εύρος επιλογών στην ρύθμιση πριν την λήψη μιας φωτογραφίας. Στις διαθέσιμες επιλογές όμως στο μενού των ρυθμίσεων, μπορεί να φέρει ο χρήστης την κάμερα «στα μέτρα» του.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το MIUI της Xiaomi, βρίσκεται πλέον στην 8η έκδοση του και πιο συγκεκριμένα στην 8.2.4.0 έκδοση του στην περίπτωση του Mi Mix. Βασίζεται στο Android 6.0 Marshmallow της Google, και μέχρι στιγμής η Xiaomi δεν έχει ξεκινήσει την διάθεση του Android 7 Nougat (και πιθανότατα του MIUI 9) για το Mi Mix ή κάποια άλλη από τις συσκευές της.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τουλάχιστον σε λειτουργικό, καθημερινό επίπεδο, δεν έχει μεγάλη σημασία ποια έκδοση του Android βρίσκεται «από κάτω» (τεχνικά προφανώς και έχει) με δεδομένο το πόσο διαφορετικό είναι σε εμφάνιση και λειτουργικότητα το MIUI της εταιρείας.

Όπως και σχεδόν όλες οι εταιρείες του ανταγωνισμού της, έτσι και η Xiaomi έχει επιλέξει να αλλάξει σημαντικά την εμφάνιση του γραφικού περιβάλλοντος, με τις αλλαγές να περιλαμβάνουν αρκετές και πολύ χρήσιμες προσθήκες σε εφαρμογές αλλά και λειτουργικότητα. Αρχικά απουσιάζει από το Mi Mix το ξεχωριστό μενού εφαρμογών, και αυτές εμφανίζονται στο σύνολο τους σε διαφορετικές «οθόνες αναμονής». Ο χρήστης μπορεί φυσικά να επιλέξει την διάταξη τους, αλλά και να τις ταξινομήσει σε διαφορετικούς φακέλους.

Στις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές περιλαμβάνεται ένας αρκετά χρήσιμος File manager (ειδικά σε συσκευή με τόσο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο)

H Συλλογή φωτογραφιών περιλαμβάνει την δυνατότητα επεξεργασίας με αρκετές και χρήσιμες επιλογές, αλλά και την δυνατότητα διαχείρισης των φωτογραφιών από το Mi cloud λογαριασμό του χρήστη.

Αυτό που κάνει όμως το MIUI να ξεχωρίζει είναι το επίπεδο παραμετροποίησης που προσφέρει στον χρήστη του με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους. Ο πρώτος από αυτούς είναι προφανώς η εναλλαγή του «θέματος» εμφάνισης του μενού, που εκτός των άλλων αλλάζει και τον σχεδιασμό των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Υπάρχει προφανώς και η εφαρμογή συνολικής διαχείρισης του Mi Mix που έχει την…. Περίεργη ονομασία «Security», η οποία προσφέρει στον χρήστη του την ευκολία στο να βρει και να διαγράψει περιττά αρχεία, να ελέγχει το ποιες εφαρμογές τρέχουν συνεχώς ακόμα και σε αναμονή και αρκετές ακόμα ενδιαφέρουσες επιλογές.

Παρόλα αυτά, ακόμα και το συνηθισμένο μενού των ρυθμίσεων, προσφέρει ένα σύνολο από επιλογές που δεν μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού. Το θετικό είναι ότι σχεδόν όλες οι επιλογές αυτές, προσφέρονται όχι μόνο στο Mi Mix, αλλά ακόμα και στις λιγότερο ακριβές και αντίστοιχα λιγότερο «ισχυρές» συσκευές της εταιρείας.

Στις νεότερες εκδόσεις του, το MIUI δεν εχει να «ζηλέψει» κάτι από τις αντίστοιχες λύσεις του ανταγωνισμού. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, η Xiaomi έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ σωστά δομημένο και λειτουργικό γραφικό περιβάλλον που κάνει την καθημερινή χρήση του Mi Mix πραγματικά εύκολη και γρήγορη.

Μπαταρία.

Το μεγάλο μέγεθος του Mi Mix επέτρεψε στην Xiaomi να τοποθετήσει στο εσωτερικό του μια μπαταρία σχετικά μεγαλύτερη και από αυτές που η εταιρεία συνηθίζει να χρησιμοποιεί στις συσκευές της. Αυτή λοιπόν έχει χωρητικότητα 4.400 mAh, και είναι μια από τις μεγαλύτερες μπαταρίες που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone σήμερα.

Η χωρητικότητα αυτή, μαζί με την χαμηλή για τα δεδομένα της απόδοσης του, κατανάλωση του Snapdragon 821 αλλά και το καλά στημένο MIUI χαρίζουν στο Mi Mix πολύ καλούς χρόνους λειτουργίας.

Ακόμα και η πιο έντονη και «σκληρή» χρήση που μπορεί να φανταστεί κανείς, δεν μπορούν να αδειάσουν την μπαταρία σε χρονικό διάστημα μικρότερο από το εργάσιμο κομμάτι μιας ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης του Mi Mix σχεδόν ποτέ δεν θα… ανησυχήσει ότι αυτό πρόκειται να τον αφήσει από μπαταρία όταν θα το χρειαστεί.

Η λιγότερο έντονη χρήση, που παρόλα αυτά περιλαμβάνει φωτογραφίες, social media, και κάθε είδους Browsing φτάνει την μπαταρία του Mi Mix λίγο κάτω από το 40% στο τέλος της ημέρας.

Τέλος, στο πιο φυσιολογικό κομμάτι της καθημερινής χρήσης, η μπαταρία προσφέρει με χαρακτηριστική άνεση δύο ημέρες λειτουργίας, κάτι που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του Mi Mix υπόσχονται, αλλά κατορθώνουν υπό όρους.

Συμπέρασμα.

Το Mi Mix σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε προφανώς με σκοπό να εντυπωσιάσει, αλλά και να δείξει τι είναι ικανή να κάνει η Xiaomi. Τον στόχο του αυτόν τον πετυχαίνει με χαρακτηριστική ευκολία, αφού είναι πλέον από τις ελάχιστες συσκευές που όποιος δει από κοντά για πρώτη φορά εντυπωσιάζεται και θεωρεί ότι βλέπει κάτι νέο και ως ένα βαθμό ασυνήθιστό.

Αυτό που έχει σημασία όμως είναι ότι παρότι με την πρώτη ματιά δεν φαίνεται, το Mi Mix είναι και λειτουργικό σε καθημερινή χρήση, όπως πρέπει να είναι μια συσκευή σαν και αυτό.

Σε μια αγορα όπως αυτή των Smartphones που είναι σπάνιο πλέον μια συσκευή να ξεχωρίζει τόσο πολύ σχεδιαστικά, το Mi Mix προσφέρει εκτός της οθόνης του, και μια μοναδική κατασκευή από ένα υλικό που προσφέρει εντυπωσιακή εμφάνιση και πολυτέλεια. Καλύπτοντας λοιπόν όλα τα κριτήρια που πρέπει να έχει ένα High End Smartphone, το μοναδικό μειονέκτημα του Mi Mix είναι ότι… δεν εισάγεται επίσημα στη χώρα μας ώστε να αποτελέσει μια πραγματικά υπολογίσιμη δύναμη για τον ανταγωνισμό

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights