Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Ufeel Review : Εναλλακτικά πολυτελές

Wiko Ufeel Review : Εναλλακτικά πολυτελές

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στην αγορά των Smartphones είναι πλέον «σπάνιο» φαινόμενο να βλέπει κάποιος καινούριες εταιρείες, πόσο μάλλον εταιρείες που έχουν σχετικά ξεχωριστό χαρακτήρα, που τον μεταφέρουν και στις συσκευές τους.

Η Wiko είναι μια από τις εταιρείες, που ξεκίνησε την πορεία της από την Γαλλία, και σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα κάνει προσεκτικά (και όχι απαραίτητα δειλά), βηματα και εκτός αυτής.  Στο κείμενο που ακολουθεί θα γνωρίσουμε το ακριβότερο και καλύτερο από τα Smartphones της Wiko που διατίθεται στη χώρα μας, με την τουλάχιστον ασυνήθιστη ονομασία… Ufeel.

Στη χώρα μας οι συσκευές της εταιρείας έρχονται αποκλειστικά από τα καταστήματα του Γερμανού, που μας παραχώρησε και τα τρια διαφορετικά μοντέλα, ώστε το καθένα από αυτά να παρουσιαστεί στο δικό του review. Το Ufeel είναι ένα πλήρως λειτουργικό 4G Smartphone που εκμεταλλεύεται “πλήρως” το εντυπωσιακά γρήγορο 4G δίκτυο της Cosmote

To Ufeel λοιπόν, στα 199 ευρώ που πωλείται από τα καταστήματα Γερμανός, έρχεται με μεταλλική κατασκευή, μάλλον αποδεκτά τεχνικά χαρακτηριστικά και νεανικό σχεδιασμό. Θεωρητικά η χαμηλή τιμή του και αυτά που προσφέρει, το κάνουν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, σε μια κατηγορία τιμής όμως που περιλαμβάνει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις και από τον ανταγωνισμό.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Το Ufeel δικαιολογεί σε μεγάλο βαθμό την τιμή πώλησης του με βάση τα υλικά που έχουν επιλεχθεί για την κατασκευή του. Η συσκευή περιβάλλεται από ένα μεταλλικό πλαίσιο, στο πλαϊνό της μέρος, ώστε όταν την κρατά ο χρήστης στο χέρι του να… αντιλαμβάνεται την πολυτελή κατασκευή της.

Στο πίσω μέρος, η Wiko έχει επιλέξει ένα μάλλον περίεργο και ασυνήθιστο πλαστικό, με υφή που προσπαθεί να «εξομοιώσει» αυτή του υφάσματος. Το «καπάκι» αυτό μπορεί να αφαιρεθεί, όμως ενώ έτσι ο χρήστης έχει πρόσβαση στις υποδοχές για την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης, η μπαταρία του Ufeel δεν αφαιρείται αφού είναι ενσωματωμένη σε αυτό.

Στο πάνω μέρος βρίσκεται η κάμερα, η οποία έχει ένα αρκετά ασυνήθιστο… άσπρο κρύσταλλο, κάτω από το οποίο βρίσκεται και το Led flash που διαθετει το Ufeel. Στο κάτω μέρος συναντάμε και το μοναδικό ηχείο της συσκευής, σε ένα σημείο που κάνει συχνό φαινόμενο το να ακούγεται με μειωμένη ένταση όταν ο χρήστης του Ufeel το έχει ακουμπήσει πάνω σε κάποια επιφάνεια.

Στην μπροστινή επιφάνεια τώρα, ξεχωρίζει η γυάλινη επιφάνεια πάνω από την οθόνη, που μάλιστα έχει και μια μικρή «καμπύλη» στο σημείο που συναντά την υπόλοιπη συσκευή.

Ακριβώς κάτω από την οθόνη βρίσκεται και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, στο κεντρικό πλήκτρο που ταυτόχρονα είναι και μηχανικό, ώστε πιέζοντας το ο χρήστης να επιστρέφει στην οθόνη αναμονής. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια εδώ είναι ότι με απλό άγγιγμα του πλήκτρου, η επιφάνεια του είναι ευαίσθητη στην αφή και λειτουργεί σαν δεύτερο πλήκτρο «επιστροφής» εκτός από αυτό που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης.

Η ίδια η οθόνη τέλος, έχει διαγώνιο 5 ιντσών, και σχετικά μικρό πλαίσιο γύρω από αυτή, πάντα για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής του Ufeel. Σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος, κάνουν την συσκευή αρκετά εύκολη στην μεταφορά της.

Η Wiko βασίζει σε μεγάλο βαθμό την διαφορετικότητα της στον νεανικό σχεδιασμό (όσο αυτό είναι δυνατόν πλέον σε ένα smartphone…) και την χρήση έντονων χρωμάτων ώστε οι συσκευές της να ξεχωρίζουν και να διαφέρουν από το συνηθισμένο. Στην περίπτωση του Ufeel, η τάση αυτή είναι αρκετά περιορισμένη, προκειμένου η συσκευή να απευθύνεται και σε πιο «σοβαρό» κοινό, τουλάχιστον με βάση την εμφάνιση της.

Οθόνη.

Στην διαγώνιο των 5 ιντσών, η οθόνη του Ufeel προσφέρει σχετικά χαμηλή ανάλυση 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p.

Είναι δεδομένο ότι μπορεί κανείς πλέον να βρει στην αγορά αρκετές συσκευές με οθόνη υψηλότερης ανάλυσης, όμως το Ufeel προσπαθεί να «αποζημιώσει» για αυτό με την αρκετά καλή χρωματική απόδοση της δικής του.

Τα πάντα παρουσιάζονται με αρκετή ζωντάνια και χρωματική αντίθεση, ειδικά με την χρήση των προ-εγκατεστημένων εικόνων φόντου που έχει η συσκευή. Σε καθημερινή χρήση η οθόνη του Ufeel δεν κουράζει και δεν δημιουργεί προβλήματα στον χρήστη του, ενώ με δεδομένη την σχετικά μικρή διαγώνιο της, είναι και αρκετά ευχάριστη στην προβολή πολυμέσων όπως φωτογραφίες και video.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι αποδεκτές, με την χρωματική αλλοίωση να είναι εμφανής υπό αρκετά μεγάλη γωνία. Αντίστοιχα και ο φωτισμός (που ρυθμίζεται αυτόματα με τον ανάλογο αισθητήρα) είναι δυνατός, και ακόμα και κάτω από έντονο φως του ήλιου η οθόνη παραμένει ευανάγνωστη. Στις ρυθμίσεις ο χρήστης του Ufeel μπορεί να βρει μερικές επιλογές που μπορούν να φέρουν την οθόνη του πιο κοντά στις δικές του προτιμήσεις.

Σε κάθε περίπτωση για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Ufeel, η οθόνη του μπορεί να μην είναι η καλύτερη δυνατή, ταυτόχρονα όμως δεν απογοητεύει και δεν ενοχλεί με την απόδοση της.

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του Ufeel βρίσκεται μια κάμερα με ονομαστική ανάλυση 13 Mpixels.

Προφανώς και λόγω της τιμής πώλησης του, απουσιάζουν από αυτή επιπλέον δυνατότητες όπως φακός με μεγάλο διάφραγμα και Optical Image Stabilization. Η απόδοση τώρα της κάμερας αυτής είναι μάλλον ικανοποιητική, τουλάχιστον κρινόμενη σαν μια κάμερα που προσφέρει τις βασικές δυνατότητες που πρέπει να έχει.

Σε καθημερινή χρήση, και πάντα σε συνθήκες με καλό φωτισμό, οι φωτογραφίες έχουν σωστή χρωματική απεικόνιση, έστω και αν συνήθως είναι λιγότερο «ζωντανές» και έντονες από ότι θα θέλαμε. Η λεπτομέρεια τους είναι αποδεκτή, μέσα στα όρια του τι επιτρέπει το hardware του Ufeel και η ίδια η κάμερα.

Για την λήψη φωτογραφιων κατά τη διάρκεια της νύχτας, το Ufeel προκειμένου να μην βγαίνουν σκοτεινές οι φωτογραφίες, προσφέρει ένα ξεχωριστό Mode φωτογράφισης. Σε αυτό η κάμερα αυξάνει σημαντικά την ευαισθησία του αισθητήρα στο φως, χωρίς απαραίτητα να μειώνει όσο θα περίμενε κανείς την λεπτομέρεια των φωτογραφιών. Το σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι η λήψη μιας φωτογραφίας απαιτεί αρκετά… δευτερόλεπτα, ενώ πρέπει ο χρήστης να κρατάει και πολύ σταθερό το Ufeel ώστε αυτή να μην βγει κουνημένη.

Το Chipset στο εσωτερικό του Ufeel επιτρέπει την λήψη video ανάλυσης 1080p, με περιορισμούς όμως στην ποιότητα τους. Τα αρχεία περιέχουν αποδεκτή λεπτομέρεια, η κάμερα ανταποκρίνεται καλά στην γρήγορη κίνηση, ο χρήστης όμως θα πρέπει να θυμάται ότι χρησιμοποιεί μια συσκευή του άνω άκρου της χαμηλής κατηγορίας τιμής.

Η εφαρμογή της κάμερας τώρα, έχει ένα διαφορετικό από το συνηθισμένο μενού, που απαιτεί αρχικά μια μικρή προσαρμογή. Παρόλα αυτά, οι διαθέσιμες επιλογές είναι περισσότερες από το συνηθισμένο, ενώ η διάταξη τους είναι αρκετά «λογική» ώστε ο χρήστης να βρίσκει εύκολα αυτό που ψάχνει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights