Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει το έργο της ActionAid στο Επίκεντρο

Το Ίδρυμα Vodafone υποστηρίζει το έργο της ActionAid στο Επίκεντρο

απο Kostas Gliatiotis

Προσανατολισμένο στην ενδυνάμωση και  την ανάπτυξη δεξιοτήτων για νέους και γυναίκες που βρίσκονται σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού, το  Ίδρυμα Vodafone προχωρά στη συγχρηματοδότηση* του «Επίκεντρου», ενός πολυχώρου δράσης και αλλαγής, που δημιουργήθηκε από την ActionAid στον Κολωνό, με στόχο να υποστηρίξει τον τοπικό πληθυσμό που έχει πληγεί από την οικονομική ύφεση.

Αποστολή του Επίκεντρου είναι η ενδυνάμωση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και η επίλυση των προβλημάτων των κατοίκων της περιοχής, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα προγράμματα να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Το Επίκεντρο έχει καταρτίσει ένα πολυδιάστατο και ολιστικό δωρεάν πρόγραμμα με στόχο τη βελτίωση της ψυχικής υγείας των ενηλίκων της κοινότητας και τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού, την επίλυση λογιστικών και νομικών ζητημάτων για την εξυγίανση της οικονομικής κατάστασης των συμμετεχόντων και τη στήριξη των ανέργων ώστε να μπορέσουν να βρουν εργασία. Παράλληλα, στοχεύει στη βελτίωση της σχολικής απόδοσης και της μαθησιακής ανάπτυξης των παιδιών και εφήβων, αλλά και στην απόκτηση νέων δεξιοτήτων σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Κομβικό ρόλο στα προγράμματα που υποστηρίζει το Ίδρυμα Vodafone στο Επίκεντρο θα διαδραματίσει η τεχνολογία ως μέσο πρόσβασης στην πληροφόρηση, στην εκπαίδευση, στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, στην επιχειρηματικότητα και την προσωπική βελτίωση και ανάπτυξη. Συγκεκριμένα, υποστηρίζονται τα εξής:

  • εκμάθηση ξένων γλωσσών μέσω υπολογιστών και προγραμμάτων self-learning
  • ανάπτυξη Δεξιοτήτων Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
  • διεξαγωγή E-learnings και webinars, σε συνεργασία με πιστοποιημένους φορείς, σε ένα ευρύ πεδίο επιχειρηματικής δράσης
  • εκμάθηση εξειδικευμένων εργαλείων και χρήση της τεχνολογίας
  • χρήση υποδομής για διαδικτυακές συνεντεύξεις – τηλεδιασκέψεις από πιθανούς εργοδότες

«Το Ίδρυμα Vodafone μοιράζεται το όραμα της ActionAid για τη δημιουργία ενός χώρου Δράσης και Αλλαγής με στόχο την καταπολέμηση του οικονομικού και κοινωνικού αποκλεισμού σε μια περιοχή της Αθήνας που βιώνει εντονότερα την κοινωνική και οικονομική κρίση. Με τη δύναμη της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών στηρίζουμε το πολύπλευρο έργο που υλοποιείται στο Επίκεντρο δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση γυναικών και νέων. Μέσα από την εκπαίδευση και την πρόσβαση σε αναπτυξιακά εργαλεία, εφοδιάζονται με δεξιότητες και δυνατότητες που θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας.

*Το Επίκεντρο χρηματοδοτείται από δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντης και του Ιδρύματος Vodafone.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights