Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η HP Γιορτάζει 75 Χρόνια Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Καινοτομίας

Η HP Γιορτάζει 75 Χρόνια Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Καινοτομίας

απο Kostas Gliatiotis

Η HP  γιορτάζει περισσότερες από επτά δεκαετίες υποστήριξης δημιουργών ταινιών και οραματιστών στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Φέτος στις Κάννες η HP ανακαλύπτει ξανά το ρόλο της στο παγκόσμιο δημιουργικό σταυροδρόμι, συνεργαζόμενη με πολλούς καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Με συνεργάτες όπως οι κολοσσοί DreamWorks Animation και Technicolor, ο βραβευμένος με BAFTA παραγωγός Anant Singh, οι πρωτοπόροι πίσω από τις ταινίες εικονικής πραγματικότητας Giant και Tree όπως και πολλές άλλες, η HP προσθέτει μία σειρά από νέα events στις Κάννες που αναδεικνύουν την ψυχαγωγία, την τέχνη και το ρόλο που παίζει η τεχνολογία στην ανάδειξη της προσωπικής αφήγησης. Επιπλέον, η εταιρεία φιλοξένησε τον ετήσιο διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους, ενισχύοντας τη δέσμευση της HP να εμπνέει και να βγάζει τον καλλιτέχνη από μέσα μας.

 «Η τέχνη εμφανίζεται σε απεριόριστες μορφές και έχει τη δύναμη να εμπνέει και να μας φέρνει κοντά. Από θρυλικούς καλλιτέχνες μέχρι ανερχόμενους οραματιστές, δημιουργοί όλων των κατηγοριών έχουν στραφεί σε προηγμένα εργαλεία και μέσα για να εκφράσουν και να προκαλέσουν συναισθηματικό δέσιμο», δήλωσε ο Antonio Lucio, Chief Marketing and Communications Officer, HP Inc. “Οι ταινίες που πραγματεύονται ιδιαίτερα θέματα μπορούν να προκαλούν συναισθηματικές αντιδράσεις περισσότερο από κάθε άλλη μορφή τέχνης. Ως συνεργάτης καινοτομίας των πιο δημιουργικών ανθρώπων στον κόσμο, ανακαλύπτουμε ξανά την εμπειρία της τεχνολογίας που απελευθερώνει το δημιουργό και τον καλλιτέχνη μέσα από τον καθένα από εμάς.»

 

Καινοτομία

Συνεχίζοντας να προσφέρει τις ξεχωριστές εμπειρίες που επαγγελματίες δημιουργοί και ερασιτέχνες αναζητούν για να πραγματοποιήσουν το όραμά τους με στυλ και ποιότητα, η HP παρουσιάζει στο φετινό φεστιβάλ ένα νέο Premium PC πορτφόλιο. Επιπροσθέτως, κάνοντας το ντεμπούτο της στην Ευρώπη, η οθόνη του Cinema 4K Dreamcolor θέτει το χρυσό πρότυπο για την ακρίβεια χρωμάτων, ενώ τα τελευταία ZBook Mobile Workstations παρέχουν στους δημιουργούς τη δυνατότητα να απεικονίζουν το έργο τους σε εικονική πραγματικότητα με 3D γραφικά και επεξεργαστική ισχύ επιπέδου server.

Ο Νίκος Λαζαρίδης, President, HP EMEA, ο Ron Coughlin, President of Personal Systems και ο Enrique Lores, President of Imaging and Printing, μοιράστηκαν τον τρόπο με τον οποίο οι καινοτομίες της εταιρείας που έχουν να κάνουν με τομείς δημιουργίας όπως είναι οι ταινίες, το σχέδιο και η τέχνη ενδυναμώνουν τόσο τους βραβευμένους καλλιτέχνες όσο και τους καθημερινούς δημιουργούς που έχουν σαν στόχο να ξεπερνούν τα όρια.

Συνεργασίες

Η HP έχει μεγάλο ιστορικό συνεργασιών με παραγωγούς κινηματογραφικών ταινιών και επαγγελματίες καλλιτέχνες που είχαν σα στόχο να φέρουν το όραμά τους στη ζωή σε κινούμενα σχέδια, 3D, οπτικά εφέ και εφαρμογές φτιαγμένες σε υπολογιστή. Πέραν του ότι τα Studio της DreamWorks Animation είναι εδώ και 15 χρόνια εξ’ ολοκλήρου εξοπλισμένα με προϊόντα HP, οι δύο εταιρίες συνεργάζονται και σε επίπεδο έρευνας και ανάπτυξης, με αποτέλεσμα πρωτοπόρες τεχνολογικές καινοτομίες στο χώρο του θεάματος. Η Kate Swanborg, senior vice president of Technology Communications and Strategic Alliances της DreamWorks Animation, συζήτησε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η τεχνολογία της HP στη δημιουργία των ταινιών κινουμένων σχεδίων και αποκάλυψε πώς φτιάχνονται οι ταινίες της DreamWork Animation.

 

Διάλεξη

Η HP φιλοξένησε μία σειρά ομιλιών και παρουσιάσεων με δημιουργούς που καινοτομούν. Η Marcie Jastrow, senior vice president of Immersive Media and Head od Technicolor Experience Center της Technicolor, οι παραγωγοί ταινιών εικονικής πραγματικότητας Milica Zec και Winslow Porter, η Anish Mulani president and chief operating offecer των Prana Studios, ο Shane Wall, HP chief technology officer, και ο βραβευμένος σύγχρονος καλλιτέχνης POSE μίλησαν για το μέλλον της ψηφιακής δημιουργίας και για τον τρόπο που μπορούμε να δημιουργήσουμε συλλεκτική τέχνη. Ένα δεύτερο πάνελ που είχε να κάνει με τη σημασία της διαφορετικότητας και της ένταξης στη σκηνοθεσία, την παραγωγή ταινιών και τη διαφήμιση παρουσιάστηκε από τον επικεφαλή του τμήματος marketing και επικοινωνίας, Antonio Lucio, και σε αυτό συμμετείχαν η Nandita Daw, σκηνοθέτης του Manto, και ο Crystal Moselle, commercial director της ταινίας.

Συνεργασία

Η HP και η Viacom 18 θα είναι συμπαραγωγοί του Manto, της αληθινής ιστορίας του Saadat Hasan Manto, ενός Ινδοπακιστανού συγγραφέα βιβλίων και θεατρικού συγγραφέα που θεωρείται από τους καλύτερους συγγραφείς στην ιστορία της Νότιας Ασίας. Επιπλέον, η HP φιλοξένησε το δεύτερο ετήσιο διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους. Έχοντας ως έμπνευση τον Saadat Hasan Manto, οι τέσσερεις φιναλίστ ομάδες από την Ιταλία, Ινδιά, Γαλλία και τις ΗΠΑ παρουσίασαν τις ταινίες τους στις Κάννες στις 20 Μαϊου 2017, με την ταινία της Γαλλίας Valentin(e) να κατακτά το πρώτο βραβείο. Κάνοντας το ντεμπούτο της φέτος στις Κάννες, η ταινία The Wolf: Season 2 των HP Studios αποτελεί συνέχεια της πρώτης season με πρωταγωνιστή  το βραβευμένο ηθοποιό Christian Slater, που υποδύεται ένα χάκερ που στοχεύει σε ευαίσθητα δεδομένα της βιομηχανίας της υγείας.

Για 14 χρόνια η HP είναι ο συνεργάτης τεχνολογίας του Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις με τον τύπο, προστατεύοντας την πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών των ταινιών και δημιουργώντας τα χαρακτηριστικά εντυπωσιακού μεγέθους εικαστικά, banners και wraps που ντύνουν τα κτήρια της διοργάνωσης. Για περισσότερα από 75 χρόνια η HP είναι στενός συνεργάτης της κινηματογραφικής και δημιουργικής βιομηχανίας, με το πρώτο της προϊόν – τον ταλαντωτή ήχου – να χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της ταινίας Fantasia του Disney, της πρώτης εμπορικής ταινίας με στερεοφωνικό ήχο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της HP στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών 2017 επισκεφτείτε τη σελίδα αυτή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights