Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Η επίσημη παρουσίαση του Galaxy S8 από τη Samsung είναι σίγουρο ότι άφησε τουλάχιστον αρχικά, πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές της εταιρείας στον τομέα της κάμερας. Με μια πρώτη «βιαστική» ματιά, η κάμερα της συσκευής δεν διαφέρει σημαντικά από αυτή του προκατόχου του, του Galaxy S7. Όμως σπάνια τα τεχνικά χαρακτηριστικά από μόνα τους καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ιστορία, το Galaxy S8 διατηρεί την ανάλυση των 12 Mpixels στην κύρια κάμερα του, τον ιδιαίτερα ευαίσθητο στο φως φακό με διάφραγμα f/1.7, το «συνηθισμένο» πλέον Optical Image Stabilization, αλλά και την τεχνολογία Dual Pixel. Το τελευταίο είναι και η μοναδική «δυνατότητα» που παραμένει αποκλειστικότητα των συσκευών της Samsung, και επιτρέπει στον αισθητήρα των 12 Mpixels να χρησιμοποιεί το σύνολο της ανάλυσης του για να επιλέξει το σημείο εστίασης.

Στην πράξη τώρα, η Samsung εκμεταλλευόμενη το σημαντικά πιο ισχυρό Hardware του Galaxy S8, προσέθεσε μια ακόμα διαφορά στο κομμάτι του Software. Κατά την λήψη μιας φωτογραφίας, το Galaxy S8 βγάζει συνεχόμενες διαδοχικές λήψεις, τις οποίες στην συνέχεια τις συνδυάζει σε μια φωτογραφία. Παρότι η δυνατότητα αυτή «μοιάζει» με την λειτουργία του HDR, αυτό που κάνει το Galaxy S8 είναι να βγάζει περισσότερες από μια φωτογραφίες με το ίδιο επίπεδο φωτεινότητας προκειμένου να συνδυάσει τα δεδομένα από όλες τις λήψεις στην τελική φωτογραφία.

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, η κάμερα του Galaxy S8 να διατηρεί για μια ακόμα χρονιά την «πρωτιά» για τη Samsung, στον τομέα της ποιότητας στη φωτογραφία.

Το πραγματικά εντυπωσιακό είναι η άνεση με την οποία η κάμερα του Galaxy S8 βγάζει πάντα καλές φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης του είναι να ανοίξει την εφαρμογή της κάμερας, και να την γυρίσει προς το σημείο που θέλει να φωτογραφίσει. Το Galaxy S8 εστιάζει προφανώς άμεσα, και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια αναγνωρίζει σχεδόν πάντα σωστά τις συνθήκες λήψης ώστε να βγάλει την καλύτερη φωτογραφία που μπορεί.

Οι ίδιες οι φωτογραφίες τώρα, περιέχουν καταπληκτικά επίπεδα λεπτομέρειας, σαφώς ανώτερα από αυτά κάθε άλλου Smartphone, με την διαφορά να είναι μικρή, ορατή όμως ακόμα και σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Galaxy S7. Το χρωματικό εύρος είναι απίστευτο, και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η φωτογραφία να είναι λιγότερο «ζωντανή» από αυτό που βλέπει ο χρήστης εκείνη την στιγμή.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, ο ιδιοκτήτης του Galaxy S8 απολαμβάνει τις πολλές και διαφορετικές τεχνολογίες που συνδυάζονται αρμονικά για να τον βοηθήσουν, χωρίς ποτέ να αντιλαμβάνεται την λειτουργία τους. Το μεγάλο διάφραγμα αναλαμβάνει να «Δει» όσο περισσότερο φως γίνεται, η ίδια η κάμερα με τα μεγάλα σε μέγεθος Pixels φροντίζει ώστε ο ψηφιακός θόρυβος να παραμένει χαμηλά, και το Optical Image Stabilization φροντίζει ώστε η φωτογραφία να είναι πάντα σταθερή. Σε όλα αυτά, έρχεται τέλος η «περίσσεια» επεξεργαστική ισχύς του Galaxy S8 να εκτελέσει την ταυτόχρονη λήψη έως και 5 φωτογραφιών, προκειμένου στην συνέχεια να αποθηκεύσει σε ένα αρχείο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν πριν ένα χρόνο το Galaxy S7 είχε πολύ καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, φαίνεται πως η Samsung με το Galaxy S8 έθεσε στον εαυτό της σαν στόχο να ξεπεράσει τον εαυτό της και να δημιουργήσει κάτι ακόμα καλύτερο. Οι φωτογραφίες τώρα έχουν εντυπωσιακά επίπεδα φωτισμού, που επιτυγχάνονται χωρίς να θυσιάζεται η λεπτομέρεια, χάρη στον συνδυασμό των 5 διαφορετικών λήψεων. Χωρίς ποτέ ο χρήστης του να αντιληφθεί πόσα διαφορετικά πράγματα λειτουργούν για την «Εξυπηρέτηση» του, και το σημαντικότερο χωρίς καμία αισθητή καθυστέρηση, το Galaxy S8 βγάζει την μια φωτογραφία μετά την άλλη, με χαρακτηριστική άνεση και ταχύτητα.

Στον τομέα του Video, το Galaxy S8 προφανώς και προσφέρει δυνατότητα λήψης σε 4k και μάλιστα με ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα λεπτομέρειας. Για μια ακόμα φορά, το Hardware στο εσωτερικό του «ξεδιπλώνει» την ισχύ του, και καταφέρνει να δημιουργεί αρχεία με πάντα άμεση ανταπόκριση στην γρήγορη κίνηση, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό. Δυστυχώς, παρότι το Galaxy S8 μπορεί με άνεση να το κάνει, η Samsung δεν προσφέρει ούτε σαν επιλογή την δυνατότητα εγγραφής αρχείων με το codec H265/HEVC που προσφέρει σημαντικά μικρότερα μεγέθη αρχείων για κάθε λεπτό εγγραφής σε 4k.

Η Samsung έχει επανασχεδιάσει και την εφαρμογή της κάμερας (όπως σε κάθε νέα συσκευή της…) προκειμένου ο χρήστης να έχει άμεσα πρόσβαση στις λειτουργίες που χρησιμοποιεί πιο συχνά. Η αλλαγή του Mode φωτογράφισης γίνεται «σέρνοντας» από αριστερά προς τα δεξία την οθόνη, κάτι που δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι πρωτοτυπία των συσκευών της εταιρείας… Το Manual Mode χρίζει αναφοράς, καθώς εκτός από τις δυνατότητες ρύθμισης κάθε παραμέτρου της κάμερας, προσφέρει σε πραγματικό χρόνο στην οθόνη του Galaxy S8 το αποτέλεσμα σε κάθε αλλαγή ρύθμισης, ώστε ο χρήστης να έχει μια καλή εικόνα του τι φωτογραφία πρόκειται να βγάλει.

Φαίνεται πως η Samsung γνώριζε πολύ καλά ότι η κάμερα του αμέσως προηγούμενου Galaxy S7 ήταν (και είναι μέχρι και σήμερα) μια από τις καλύτερες κάμερες που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone. Το έργο της με το Galaxy S8 ήταν αντίστοιχα εύκολο, αφού ακόμα και με μικρές βελτιώσεις σε σημεία που δεν είχαν απαραίτητα «πρόβλημα» απλά μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτερα, η εταιρεία κατάφερε για μια ακόμα χρονιά να προσφέρει το καλύτερο της Smartphone με την αντίστοιχα καλύτερη κάμερα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights