Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό  Σύστημα

Σχεδόν σαν να είναι… υποχρεωμένη από κάποιον, η Samsung μαζί με την παρουσίαση κάθε νεότερης high end πρότασης της, αλλάζει σημαντικά την εμφάνιση και την λειτουργικότητα του γραφικού περιβάλλοντος των συσκευών της.

Στην περίπτωση του Galaxy S8, το γραφικό αυτό περιβάλλον διατηρεί την ονομασία «Grace UX», σαν φόρο τιμής θα μπορούσε να πει κανείς το Note 7…. Το οποίο όμως βασίζεται στο Android 7 Nougat της Google.

Όπως συνηθίζεται, από τη Samsung και όχι μόνο, η εμφάνιση και η λειτουργικότητα είναι ριζικά διαφορετική από αυτή του Stock Android της Google. Το θετικό στην περίπτωση του Galaxy S8 είναι ότι το Grace UX δείχνει να είναι πιο «ελαφρύ» και λιγότερο απαιτητικό από ότι μας έχει συνηθίσει η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια.

Η απλοποίηση ξεκινάει από την οθόνη αναμονής, από την οποία απουσιάζει πλήρως το πλήκτρο εισόδου στο μενού εφαρμογών. Η είσοδος σε αυτό γίνεται με «σύρσιμο» της οθόνης προς τα πάνω ή/και προς τα κάτω, μια πιο απλή και σίγουρα εύκολη κίνηση.

Για όσους προτιμούν την γνωστή διάταξη με το ξεχωριστό πλήκτρο «εφαρμογών» υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της διάταξης από το μενού των ρυθμίσεων. Εδώ η Samsung προκειμένου να προσφέρει όλες τις δυνατές επιλογές, προσφέρει και την επιλογή διάταξης σε ξεχωριστές οθόνες αναμονής. Η δυνατότητα αυτή φαίνεται να έχει προστεθεί περισσότερο για τις Ασιατικές χώρες όπου πολλοί ανταγωνιστές της προσφέρουν ανάλογο γραφικό περιβάλλον.

Προφανώς για μια ακόμα φορά, η Samsung έχει αλλάξει τον σχεδιασμό των εικονιδίων για τις εφαρμογές της. Οι εικαστικές επιλογές της εταιρείας δυστυχώς συνεχίζουν να είναι λιγότερο «σοβαρές» σε εμφάνιση και ειδικά χρώματα, όμως ευτυχώς πλέον είναι δυνατή η αλλαγή τους μέσω του καταστήματος «θεμάτων» που διαθέτει το Galaxy S8.

Μια ευχάριστη προσθήκη στην εφαρμογή αυτή είναι και η δυνατότητα επιλογής της εικόνας για το «φόντο» ξεχωριστά από το υπόλοιπο «θέμα» εμφάνισης.

Στις δυνατότητες παραμετροποίησης περιλαμβάνεται φυσικά και η αναδιάταξη των εφαρμογών ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας φακέλων. Ο τρόπος που μπορεί ο χρήστης να φέρει το μενού «στα μέτρα» του πάντως, είναι λίγο πιο δύσκολος από ότι σε παλαιότερες συσκευές της εταιρείας.

Στην νεότερη έκδοση της η εφαρμογη της κάμερας έχει αποκτήσει και εδώ την δυνατότητα αυτόματης «Αναγνώρισης» των φωτογραφιών ανάλογα με το περιεχόμενο τους, το πότε βγήκαν κλπ ώστε να προτείνει στον χρήστη τη δημιουργία άλμπουμ για καλύτερη ταξινόμηση.

Οι «εικαστικές» και λειτουργικές παρεμβάσεις εκτείνονται σχεδόν σε ολόκληρη το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές, ενώ συνήθως προσφέρουν και επιπλέον δυνατότητες.

Μια από τις δύο σημαντικότερες προσθήκες του Grace UX είναι η εφαρμογή «Ασφαλής Φάκελος». Η ονομασία του περιγράφει μέρος της λειτουργικότητας του, που είναι προφανώς η προστασία αρχείων. Σε ένα ξεχωριστό μέρος του αποθηκευτικού χώρου το Galaxy S8 δημιουργεί έναν δεύτερο εικονικό δίσκο όπου αποθηκεύει τα δεδομένα του «Ασφαλή Φακέλου» σε προφανώς κωδικοποιημένη μορφή.

Το δεύτερο «σκέλος» της εφαρμογής προσφέρει την δυνατότητα μεταφοράς ολόκληρων εφαρμογών μέσα στον «Ασφαλή Φάκελο» ή ασφαλή περιοχή πλέον, από όπου και τρέχουν στην συνέχεια σαν ξεχωριστή δεύτερη έκδοση της ίδιας εφαρμογής. Η προφανής χρησιμότητα είναι η εκτέλεση δύο εφαρμογών Social Media σε μια συσκευή για παράδειγμα, όμως η υλοποίηση της Samsung είναι μια από τις λίγες που προσφέρει αυξημένη προστασία ταυτόχρονα.

Ίσως με μικρή καθυστέρηση σε σύγκριση με εταιρείες του ανταγωνισμού, και πιθανόν σαν απάντηση σε αυτές, η Samsung έχει βελτιώσει σημαντικά τις Cloud Υπηρεσίες του Grace UX αλλά και του Galaxy S8 πιο συγκεκριμένα. Ο χρήστης του πλέον έχει αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες αποθήκευσης στον Samsung λογαριασμό του σχεδόν όλων των δεδομένων της συσκευής του. Σε αυτά περιλαμβάνονται ακόμα και «λεπτομέρειες» όπως η εικόνα φόντου, αλλά και οι πληροφορίες που έχει… μάθει το πληκτρολόγιο του Galaxy S8 για τον τρόπο που γράφει ο ιδιοκτήτης του. Προφανώς και ο χρήστης του Samsung Cloud μπορεί να αποθηκεύσει σε αυτό και τις φωτογραφίες που βγάζει με το Galaxy S8, όμως έτσι πιθανόν να φτάσει σύντομα στο όριο των 15 GB που προσφέρει η Samsung δωρεάν σε κάθε συνδρομητή της υπηρεσίας.

 

Το Galaxy S8 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο και στον τομέα του Software ότι η Samsung «ακούει» το αγοραστικό κοινό και σίγουρα μαθαίνει από αυτό (και από τα λάθη της…) πολύ πιο γρήγορα σε σύγκριση με το παρελθόν. Όλες οι βελτιώσεις που έχει κάνει στο γραφικό περιβάλλον της συσκευής είναι προς το καλύτερο, και ακόμα και τα ελάχιστα σημεία όπου είναι ακόμα εμφανής η «τάση» της Samsung να περιπλέκει τα πράγματα και να προσφέρει αμέτρητες μικρές λειτουργίες και ρυθμίσεις, είναι καλά κρυμμένα ώστε να μην ενοχλούν τον μέσο χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights