Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

Samsung Galaxy S8 Review : Μοναδικό !

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία

Όσο και αν θέλει κάποιος να είναι «Αυστηρός» με την μπαταρία του Galaxy S8 σε όλους τους τομείς, η πορεία της εταιρείας τους τελευταίους μήνες προσθέτει επιπλέον… κριτήρια. Μετά τα γεγονότα με την ανάκληση του Galaxy Note 7, με αίτια που αφορούσαν την μπαταρία του, η Samsung φρόντισε να αλλάξει σημαντικά την διαδικασία σχεδιασμού, ελέγχου και κατασκευής των μπαταριών που χρησιμοποιεί στις High End συσκευές της.

Αυτό είχε αρκετές άμεσες αλλά και έμμεσες επιπτώσεις στο Galaxy S8 και στις δύο εκδόσεις μεγέθους του. Η πρώτη και πιο «απτή» είναι η σημαντικά μειωμένη χωρητικότητα της μπαταρίας του, τουλάχιστον σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο Galaxy S7 Edge.

Στην περίπτωση του «κανονικού» Galaxy S8 η μπαταρία έχει πλέον χωρητικότητα μόλις 3.000 mAh. Είναι προφανές λοιπόν ότι παρά τις προσπάθειες της εταιρείας στον τομέα του Hardware αλλά και του Software, η απόδοση της μπαταρίας αυτής είναι σημαντικά «μειωμένη» σε σύγκριση με την συσκευή που αντικαθιστά το Galaxy S8.

Η έντονη χρήση της συσκευής, επιτρέπει στην μπαταρία της να «αντέξει» για σχεδόν μια ημέρα. Το σχεδόν σημαίνει ότι ο χρήστης του Galaxy S8 μπορεί να το βγάλει από την πρίζα το πρωί και να είναι σίγουρος (θεωρητικά) ότι η μπαταρία θα κρατήσει μέχρι το βράδυ να γυρίσει σπίτι του και πάλι.

Σε πιο «λογική» χρήση, χωρίς συνεχή μεταφορά δεδομένων σε 4G δίκτυο, συνδεδεμένο Bluetooth ακουστικό και μερικές ακόμα ίσως πιο απαιτητικές λειτουργίες, το Galaxy S8 φτάνει στο τέλος της ημέρας με ένα 20% περίπου ακόμα της μπαταρίας του. Προφανώς και αυτό δεν είναι αρκετό για δεύτερη ημέρα χρήσης, όμως τουλάχιστον δεν «αγχώνει» τον ιδιοκτήτη του ότι θα τον αφήσει από μπαταρία ενώ είναι ακόμα εκτός σπιτιού ή γραφείου.

Η καλή ομολογουμένως δουλειά που έχει κάνει η Samsung στο κομμάτι του λειτουργικού για την διαχείριση της ενέργειας, έχει διαφορετικά επίπεδα απόδοσης ανάλογα με τις συνθήκες και την χρήση. Ο απαιτητικός χρήστης μπορεί να επιλέξει την «ήπια» εξοικονόμηση ενέργειας που περιορίζει στο 70% την επεξεργαστική ισχύ του Galaxy S8 και την ανάλυση της οθόνης του σε 1080p.

Για επιπλέον οικονομία, και για όσους έχουν την διάθεση και τον χρόνο να ασχοληθούν, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των εφαρμογών που θα παραμένουν μονίμως ενεργές, με το Galaxy S8 να τερματίζει αυτόματα όλες τις υπόλοιπες όταν είναι σε αναμονή.

Συμπέρασμα.

Εδώ και πολλά πλέον χρόνια, η Samsung με κάθε νέο Galaxy S προσπαθεί να πετύχει πολλούς και διαφορετικούς στόχους ταυτόχρονα, με όχι πάντα απόλυτη επιτυχία.

Η τεχνολογική ανωτερότητα του Galaxy S5 δεν ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει την «ελλειπή» κατασκευή και επιλογή υλικών του. Το Galaxy S6 παρά τις προσπάθειες για βελτίωση σε όλους τους τομείς έπρεπε να αποδείξει ότι δεν είναι μια «εξαίρεση» στον έως τότε κανόνα. Πριν ένα χρόνο το Galaxy S7 ειδικά στην Edge έκδοση του έδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι η Samsung μπορεί να ενώσει τεχνολογία και πρακτικότητα σε μια εντυπωσιακή μέχρι και σήμερα συσκευή.

Η εύκολη λύση είναι να χαρακτηρίσει κάποιος το Galaxy S8 σαν το «Αποτέλεσμα» της αποτυχίας με το Galaxy Note 7 πριν σχεδόν ένα χρόνο πλέον. Η εταιρεία όμως φαίνεται ότι είχε σε αυτή τη μορφή σαν πρωτότυπο την συσκευή εξ αρχής, κάτι που σημαίνει ότι απλά στόχευε πολύ ψηλά με το επόμενο Galaxy S.

Είναι δεδομένο ότι το Galaxy S8 είναι ακριβώς αυτό για την Samsung και την αγορά γενικότερα. Είναι δύσκολο πλέον στην κατηγορία των Smartphones για μια εταιρεία να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό που να είναι ταυτόχρονα και πρακτικό, χωρίς να κάνει σημαντικές θυσίες. Το Galaxy S8 όμως είναι ακριβώς αυτό, μια συσκευή σχεδόν χωρίς συμβιβασμό και σχεδόν χωρίς καμία (σημαντική…) ατέλεια.

Το να εστιάσει κανείς στην οθόνη του είναι εύκολο και αδικεί το υπόλοιπο σχέδιο που προσπαθεί να ξεφύγει από το συνηθισμένο της Samsung. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες που αυτά προσφέρουν συνδυάζονται για πρώτη φορά τόσο αρμονικά σε μια συσκευή της Samsung, και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Galaxy S8 και των μηχανικών που το σχεδίασαν, εξ αρχής με στόχο μια σχεδόν τέλεια συσκευή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights