Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 4X Review : Το ισχυρό μικρό

Xiaomi Redmi 4X Review : Το ισχυρό μικρό

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η… επέλαση της Xiaomi στην χώρα μας συνεχίζεται, καθώς ύστερα από την επίσημη αντιπροσώπευσή της από την Quest βλέπουμε όλο και περισσότερο τις συσκευές της, πλέον και στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Είναι εμφανές ότι η κινέζικη εταιρεία κερδίζει όλο και περισσότερο το αγοραστικό κοινό και όχι άδικα, καθώς τα μοντέλα της έχουν αρκετά υψηλό value for money.

Στα πλαίσια αυτά, στο κείμενο που ήδη διαβάζετε θα ασχοληθούμε με έναν νέο εκπρόσωπο της Xiaomi στην μεσαία κατηγορία. Ο λόγος για το Redmi 4X, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα και ήδη πωλείται στα ελληνικά μαγαζιά. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις (16 GB ROM / 2 GB RAM και 32 GB ROM / 3 GB RAM), η οθόνη του ανήκει στην κατηγορία των 5 ιντσών, διαθέτει βασική κάμερα 13 MP και εμπρόσθια 5 MP, ενώ είναι παράλληλα Dual SIM. Στα χέρια μας έφτασε η έκδοση με τα 32 GB ROM η οποία και κοστίζει περίπου 200 ευρώ και, όπως θα δούμε στη συνέχεια της παρουσίασής μας, πρόκειται γενικά για μια αρκετά ενδιαφέρουσα συσκευή, την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα… ευθύς αμέσως.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Το Redmi 4X ακολουθεί τον κλασσικό σχεδιασμό της Xiaomi, ο οποίος επιχειρεί να προσδώσει έναν αέρα «σοβαρότητας» και πολυτέλειας, κάτι που κατά την γνώμη μας πετυχαίνει σε μεγάλο βαθμό.

Ο συνδυασμός μετάλλου και πλαστικού δίνει αίσθηση στιβαρότητας στο χέρι, κάτι που ενισχύεται από το γεγονός ότι πρόκειται για συσκευή «δύο κομματιών» καθώς η πλάτη «αγκαλιάζει» την οθόνη.

Τα bezels του Redmi 4X κυμαίνονται σε πολύ αποδεκτά επίπεδα και, πράγματι, οι διαστάσεις του ανέρχονται στα 139 x 70 x 8,7 χιλιοστά, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 150 γραμμάρια. Ως εκ του αποτελέσματος, πρόκειται για αρκετά compact συσκευή της οποίας η χρήση με ένα χέρι είναι αρκετά εύκολη και θεωρούμε ότι ο μέσος χρήστης δύσκολα θα… παραπονεθεί για κάτι.

Όπως αναμενόταν, πάνω από την οθόνη είναι τοποθετημένη η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής (5 MP), καθώς και ο αισθητήρας φωτισμού, ενώ από κάτω θα βρούμε τα μηχανικά πλήκτρα αφής, στην κλασσική διάταξη της Xiaomi.

 

Στο σημείο αυτό θα επισημάνουμε ότι δεν διαθέτουν φωτισμό ενώ παράλληλα είναι αρκετά μικρά, κάτι που ίσως «ενοχλήσει» ορισμένους χρήστες. Μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, θεωρούμε ότι καλό θα ήταν τουλάχιστον σε αυτή την κατηγορία τιμής ο φωτισμός των πλήκτρων να είναι… αυτονόητος.

Πάντως, κάτω από το κεντρικό πλήκτρο είναι τοποθετημένο το LED ειδοποιήσεων της συσκευής, το οποίο είναι μονόχρωμο, κάτι που μας παραξένεψε καθώς φτηνότερα μοντέλα της Xiaomi (όπως το 4Α που πρόσφατα παρουσιάσαμε) διαθέτουν RGB υλοποίηση.

Η αριστερή πλευρά του Redmi 4X είναι εντελώς κενή, πλην του καπακιού για την (ή τις) SIM μας. Όπως μας έχει συνηθίσει η Xiaomi, υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας μνήμης, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση θα «θυσιαστεί» η υποδοχή για την δεύτερη SIM σας, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστή. Επίσης, στην δεξιά πλευρά θα συναντήσουμε το πλήκτρο αυξομείωσης της έντασης καθώς και το power button, των οποίων η θέση και η αίσθηση που δίνουν στο χέρι κρίνεται βολική.

Ερχόμενοι τώρα στην οπίσθια όψη του Redmi 4X, θα επισημάνουμε ότι το καπάκι δεν αφαιρείται, συνεπώς σε περίπτωση ανάγκης για αλλαγή της μπαταρίας θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποιο εξουσιοδοτημένο service point.

Κάτι που μας άρεσε είναι ότι η υφή του δεν είναι ιδιαίτερα γλιστερή, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ύπαρξη του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος έχει την δυνατότητα να «ξυπνάει» την συσκευή ακόμα και όταν δεν έχουμε ορίσει το αποτύπωμά μας. Το γεγονός αυτό ίσως «ξενίσει» ορισμένους χρήστες, ωστόσο είναι θέμα συνήθειας ενώ,  σε προσωπικό επίπεδο, είναι κάτι που βρίσκουμε αρκετά βολικό.

Κλείνοντας, στην βάση της συσκευής θα βρούμε την microUSB θύρα στην οποία θα συνδέσουμε τον φορτιστή μας, ενώ δεξιά της είναι τοποθετημένο το ηχείο της (οι αριστερές «γρίλιες» είναι διακοσμητικές). Τέλος, στην κορυφή υπάρχειι η κλασσική 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας.

Γενικά μιλώντας, το Xiaomi 4X θεωρούμε ότι καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο με την ποιότητα κατασκευής του, όσο και με την βολικότητα που παρέχει κατά την χρήση του. Ο αγοραστής δύσκολα θα έχει κάποιο παράπονο ή θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα και το πιθανότερο είναι ότι θα αισθανθεί… δικαιωμένος για τα χρήματα που θα χρειαστεί να δαπανήσει.

Οθόνη

Όπως ήδη προαναφέραμε, το Xiaomi Redmi 4X διαθέτει LCD οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών.

Η ανάλυσή της είναι 720 x 1280 pixels (720p) και κατά συνέπεια ο αριθμός των εικονοστοιχείων ανά ίντσα ανέρχεται στα 294. Είναι δεδομένο ότι βάσει των παραπάνω επιδόσεων ο απαιτητικός χρήστης δεν θα εντυπωσιαστεί, ωστόσο οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι μείναμε ικανοποιημένοι από την απόδοση των χρωμάτων καθώς και από την ευκρίνειά της.

Έτσι, οι διάφορες αποχρώσεις απεικονίζονται αρκετά καλά χωρίς να «κουράζεται» το μάτι του χρήστη, ενώ δεν παρατηρήσαμε χρωματικές αλλοιώσεις. Παράλληλα, μείναμε ικανοποιημένοι από την «συμπεριφορά» της ανάλογα με τις διάφορες συνθήκες φωτισμού, καθώς ο αισθητήρας που αναλαμβάνει να την χειρίζεται αυτόματα κάνει αρκετά καλά την… δουλειά του.

Όπως είναι ευνόητο, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν ορισμένες επιλογές που μας επιτρέπουν να φέρουμε την οθόνη περισσότερο στα «μέτρα» μας.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη του Redmi 4X κρίνεται ως ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας του. Μπορεί να μην εντυπωσιάζει, παράλληλα όμως δεν απογοητεύει και είναι δεδομένο ότι ο χρήστης θα κάνει την δουλειά του χωρίς να προβληματιστεί σε κάτι.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

27 σχολια

Giannis Pierropoulos 11/06/2017 - 01:01

Πολύ καλή και αναλυτική παρουσίαση. Η συσκευή έχει την μπάντα 20 στο δίκτυο 4G;

Reply
Kostas Gliatiotis 12/06/2017 - 11:32

Σε ευχαριστουμε πολύ !

Όλες οι συσκευές της εταιρείας που έρχονται επίσημα στη χώρα μας την έχουν, για αυτό και συνηθως επιλέγεται η Qualcomm έκδοση τους

Reply
Giannis Pierropoulos 12/06/2017 - 14:49

Ολες οι συσκευές; Ακόμα και το redmi 4 pro? Πάντως στο site της infoquest και στα χαρακτηριστικά τόσο του redmi 4x όσο και στο redmi 4 pro η b20 δεν αναφέρεται. Εχω κατασταλάξει στη μάρκα και στις 5 ίντσες, το μοντέλο ψάχνω ακόμα!

Reply
Kostas Gliatiotis 12/06/2017 - 22:11

Από ότι είδα, δεν αναφέρεται καμία από τις υποστηριζόμενες συχνότητες. Πρακτικά όμως, επειδή γνωρίζω ότι τις έχουν διαθέσιμες και τα δύο δίκτυα της Cosmote και της Wind, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη “μπάντα”, υποστηρίζεται κανονικά.

Αν θες την άποψη μου, το RedMi 4 Pro είναι με διαφορά καλύτερο, αν το βρεις ακόμα διαθέσιμο σε κάποιο κατάστημα που το εισάγει επίσημα. Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει, εδώ

https://in2mobile.gr/2017/04/02/xiaomi-redmi-4-pro-review-global-version/

Reply
Giannis Pierropoulos 13/06/2017 - 14:40

Οποσδηποτε καλύτερο το redmi 4 pro. Αναφερομαι στην σελιδα xiaomi-greece.gr. Στα χαρακτηριστικά του X4 αναφέρει συγκεκριμενα “FDD LTE B1 / B3 / B5 / B7 / B8” και αντίστοιχα στο 4 pro B3/B5. B20 πουθενά.

Reply
Kostas Gliatiotis 13/06/2017 - 22:12

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να είμαι και 100% σίγουρος, υπόσχομαι όμως ότι μέχρι αύριο θα το επιβεβαιώσω και θα επανέλθω 🙂

Reply
Giannis Pierropoulos 15/06/2017 - 00:07

Ευχαριστώ!

Reply
Kostas Gliatiotis 15/06/2017 - 23:02

Καλησπέρα και πάλι !

Επίσημα η απάντηση από την InfoQuest είναι ότι όλες οι συσκευές που έχουν επίσημα πλεόν στην Ελλάδα, υποστηρίζουν κανονικά την B20 🙂

Reply
Giannis Pierropoulos 16/06/2017 - 08:16

Ευχαριστώ πολύ! Θα κοιτάξω για το redmi 4 pro.

Reply
Argyris Alexopoulos 13/09/2017 - 15:40

Εχει βγει και έκδοση με 4gb/64gb(international version) . Υποστηρίζεται στην Eλλαδα σαν το global version? Είναι δλδ το ίδιο?

Reply
Argyris Alexopoulos 13/09/2017 - 18:38

Επίσης αναμεσα στο redmi 4x 4/64 και στο huawei p9 lite 2017 ποιο θα πρότεινες? Με ενδιαφέρει κυριως η smooth καθημερινη χρηση του σε διαφορες εφαρμογές , η μπαταρια κατα δεύτερον, ενω η καμερα δεν με ενδιαφέρει και τόσο. Ως προς το gaming δεν παίζω κάτι παρα πολύ απαιτητικό.

Reply
psa ras 23/09/2017 - 22:25

απο μπαταρια πως ειναι φορτιζει γρηγορα? αργα ?

Reply
Kostas Gliatiotis 26/09/2017 - 10:57

Δεν υπάρχει Quick Charge δυστυχώς στο RedMi 4X, δεν υποστηριζεται από το hardware της συσκευής. Η απλή φόρτιση θέλει λίγο περισσότερο από 2 ώρες με δεδομένη την χωρητικότητα της μπαταρίας του 🙂

Reply
Spiros 18/12/2017 - 14:39

Ειναι dual sim full active ?

Reply
Kostas Gliatiotis 18/12/2017 - 14:52

Κλήσεις δέχονται και οι δύο SIM κανονικά. Ενεργή σύνδεση δεδομένων μπορεί να έχει μόνο η μια από τις δύο, αλλά δεν χρειάζεται συνήθως κάτι περισσότερο από αυτό. Όταν μιλάς στο ένα νούμερο δέχεται κανονικα κλήσεις και η δεύτερη SIM.

Reply
Spiros 18/12/2017 - 14:58

Ευχαριστω πολυ

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 28/12/2017 - 10:52

να παρω αυτο στην εκδοση των 32gb και 3gb ram στα 179€ ή το huawai p9 lite 2017 στα 179 αντιστοιχα?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/12/2017 - 15:07

Σε αυτά τα χρήματα, το P9 Lite 2017 έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα, και είναι και ελάχιστα πιο γρήγορο. Το 4Χ έχει 32GB χώρου αλλά και τα δύο έχουν 3 GB RAM. Θεωρώ ότι το P9 lite 2017 είναι καλύτερη επιλογή

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 10/01/2018 - 22:30

Μπορω να μεταφερω εφαρμογες στην καρτα sd?οταν εισαι σε κλειδωμενη οθονη αν πατησεις δυο φορες ανοιγει η οθονη ή δεν εχει αυτο το χαρακτηριστικο?

Reply
Kostas Gliatiotis 11/01/2018 - 12:27

Οι περισσότερες εφαρμογές πλέον σχεδιάζονται να μην μπορούν να μεταφερθούν στην κάρτα SD για λόγους απόδοσης και κατανάλωσης μπαταρίας. Εξαρτάται περισσότερο από την εφαρμογή και λιγότερο από το κινητό.

Αυτό με το διπλό tap στην οθόνη όχι δυστυχώς δεν υποστηρίζεται στο redmi 4X

Reply
Panagiota Giannena 22/01/2018 - 00:48

Γεια σας και καλο βραδυ! Η μπαταρια πραγματι ειναι οπως την περιγραφει το αρθρο. Με μετρια χρηση κραταει δυο μερες. Δηλαδη μιση και μιση. Και με βαρια χρηση παλι μενει μπαταρια! Ομως εχω μια ερωτηση. Φορτιζει εξαρετικα πολυ γρηγορα, κατι που δεν ειχα ξαναδει. Οποτε εχω αμφιβολιες που το βαζω στη πριζα ολη νυχτα. Μηπως θα παθει κατι η μπαταρια??

Reply
Kostas Gliatiotis 22/01/2018 - 15:56

Καλησπέρα !

Όλα τα Smartphones, άσχετα από το πόσο γρήγορα φορτίζουν, σταματούν να παίρνουν ρεύμα από τον φορτιστή μόλις γεμίσουν. Το να μείνει πάνω στο φορτιστή το κινητό δεν έχει κάποια διαφορά και δεν υπάρχει και κανένα πρόβλημα 🙂

Ο χρόνος φόρτισης τώρα, εξαρτάται από το ρυθμό με τον οποίο δίνει ρεύμα ένας φορτιστής και από το πως το κινητό μπορεί και αυτό να πάρει μέχρι με έναν συγκεκριμένο “ρυθμό”. Δεν αλλάζει πάντως και πάλι κάτι γιατί όταν τελειώσει η διαδικασία της φόρτισης, όσο γρήγορη και αν είναι το κινητό σταματάει απλά να δέχεται ρεύμα από τον φορτιστή

Reply
Tassos D. 24/01/2018 - 22:41

Καλησπέρα

Η υποδοχή usb υποστηρίζει OTG ;

Reply
Kostas Gliatiotis 25/01/2018 - 12:40

Καλησπέρα !

Υποστηρίζεται κανονικά από όσο ξέρω, για USB Sticks και εξωτερικούς δίσκους που είναι διαμορφωμένοι σε FAT32 και exFAT !

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 04/02/2018 - 00:52

Καλησπερα ποιο θα μου προτεινατε αυτο ή το xiaomi redmi 4x?

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 04/02/2018 - 00:55

Συγγνωμη εκανα λαθος στο προηγουμενο σχολιο.Πιο θα προτεινατε αυτο ή tο huawai p9 lite 2016?

Reply
Μιχάλης Τσανσίζης 04/02/2018 - 01:00

Συγγνωμη λαθος το προηγουμενο σχολιο.Πιο θα μου προτεινατε,το huawai p9 lite 2016,ή το xiaomi redmi 4x?

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights