Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 4X Review : Μεγάλη οθόνη και επιδόσεις

Xiaomi Redmi Note 4X Review : Μεγάλη οθόνη και επιδόσεις

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Κάθε δυναμικά ανερχόμενη εταιρεία που «σέβεται» τον εαυτό της, φροντίζει ώστε οι εκάστοτε νεότερες συσκευές της να προσφέρουν ουσιαστικές αλλαγές σε σύγκριση με τον προκάτοχο τους, ώστε να δικαιολογούν και πρακτικά την ύπαρξη τους στην αγορά. Στην περίπτωση της Xiaomi, αυτό είναι λίγο πιο «δύσκολο» αφού η εταιρεία έχει την ασυνήθιστη πολιτική, για τα εκτός Ασίας δεδομένα, να ανανεώνει τις συσκευές της αρκετά συχνότερα από ότι έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη και όχι μόνο.

Το RedMi Note 3, μια από τις πρώτες συσκευές που έφτασαν επίσημα στη χώρα μας μέσω της Quest, μετρούσε ήδη αρκετούς μήνες στην αγορά μέχρι εκείνη την στιγμή. Αυτός είναι και ο λόγος που ο αντικαταστάτης του, το RedMi Note 4X έφτασε στην χώρα μας σχετικά γρήγορα, και λίγο καιρό μετά την επίσημη διάθεση του από την Xiaomi.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί θα γνωρίσουμε μαζί το RedMi Note 4X, με το γράμμα Χ στην ονομασία του να μην είναι τελικά «τυχαίο». Σύμφωνα με την Quest, η Global Version της συσκευής, που βασίζεται σε επεξεργαστή της Qualcomm, και προσφέρει πλήρη υποστήριξη για 4G δίκτυα στη χώρα μας, ονομάζεται RedMi Note 4X κάτω από την καθοδήγηση της Xiaomi, προκειμένου να ξεχωρίζει από την έκδοση με τον Mediatek επεξεργαστή. Η διαφορετική αυτή έκδοση, έτσι και αλλιώς δεν εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα, και μπορεί κανείς να την εισάγει μόνο, με τις όποιες διαφορές έχει αυτό σε κόστος αλλά και σε υποστήριξη.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Η σταδιακή διάθεση νεότερων εκδόσεων κάθε «Σειράς» συσκευών και στη χώρα μας, κάνει ξεκάθαρο ότι και η Xiaomi σε μεγάλο βαθμό έχει μια βασική σχεδιαστική φιλοσοφία που ανάλογα με την συσκευή και την έκδοση, διαφοροποιείται από λίγο έως αρκετά.

Στην περίπτωση του RedMi Note 4X, ο σχεδιασμός παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος με τον προκάτοχο του, κάτι όχι απαραίτητα αρνητικό, αφού οι συσκευές της εταιρείας έτσι και αλλιώς ξεχωρίζουν για τον χαρακτήρα τους. Οι καμπύλες στο πλαϊνό μέρος του RedMi Note 3 έχουν αντικατασταθεί με πιο απότομές ή αλλιώς «κοφτές» γωνίες, που τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας αυξάνουν σημαντικά την σοβαρότητα που αποπνέει το RedMi Note 4X.

Μια ενδιαφέρουσα αλλαγή είναι ο τρόπος που στην χρυσή έκδοση, το μπροστινό μέρος δεν έχει ανάλογη απόχρωση αλλά είναι ουσιαστικά άσπρο σε χρώμα. Επίσης και εδώ, η αλλαγή κρίνεται μάλλον επιτυχημένη, αφού οπτικά, ειδικά από την μπροστινή του όψη, το RedMi Note 4X είναι λιγότερο «κουραστικό».

Προφανώς και η 5.5 ιντσών οθόνη είναι αυτή που ξεχωρίζει στην μπροστινή επιφάνεια, όμως η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε κάτω από αυτή να υπάρχουν για μια ακόμα φορά τα ευαισθητα στην αφή, πλήκτρα χειρισμού. Τα πλήκτρα αυτά διαθέτουν δικό τους φωτισμό, κάτι που η εταιρεία δεν προσφέρει στις συσκευές της σειράς RedMi 4.

Για λόγους «οπτικής ισορροπίας» το κομμάτι πάνω από την οθόνη έχει ακριβώς το ίδιο… μέγεθος, κάτι που κάνει το RedMi Note 4X λίγο πιο μεγάλο συνολικά από αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού με οθόνη 5.5 ιντσών. Εδώ βρίσκεται η μπροστινή κάμερα της συσκευής, ο αισθητήρας φωτισμού αλλά και το LED ειδοποιήσεων που η Xiaomi θεωρεί (σωστά) ότι ανήκει σε όλες τις συσκευές ανεξαρτήτως κατηγορίας τιμής.

Το ελάχιστα μεγαλύτερο αυτό μέγεθος, επιτρέπει στο RedMi Note 4X να είναι αρκετά λεπτό για συσκευή με μεταλλική κατασκευή, και μαζί με το Hardware στο εσωτερικό του να «κρύβει» και την αρκετά μεγάλη σε χωρητικότητα μπαταρία του.

Αυτή η μεταλλική πίσω επιφάνεια δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον χρήστη όπως είναι αναμενόμενο, ενώ φιλοξενεί και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ακριβώς κάτω από την κάμερα.

 

Εδώ η Xiaomi έχει επιλέξει την λύση των πλαστικών τμημάτων στο άνω και κάτω άκρο της πίσω όψης για την τοποθέτηση των κεραιών, μια μάλλον σωστή επιλογή αφού σε αυτό το κομμάτι σπάνια ο χρήστης κρατάει την συσκευή για να καταλάβει την διαφορετική υφή του πλαστικού.

Το μικρό πάχος αλλά και το σωστά μοιρασμένο σε ολόκληρη την επιφάνεια του RedMi Note 4X, βάρος , το κάνουν μια εντυπωσιακά εύκολη στην μεταφορά συσκευή. Η στιβαρότητα που επίσης προσφέρει η συναρμολόγηση του, το κάνουν και αρκετά ευχάριστο στην αίσθηση που αφήνει όταν ο χρήστης το κρατάει στα χέρια του.

Οθόνη.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς Note (μιλάμε πάντα για την Xiaomi…) είναι η αυξημένη διαγώνιος της οθόνης τους. Στην περίπτωση του RedMi Note 4X αυτή έχει παραμείνει στις 5.5 ίντσες ενώ και η ανάλυση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική στο 1080p, ειδικά στην κατηγορία τιμής που ανήκει.

Η χρωματική της απόδοση τώρα είναι αυτή ακριβώς που επιτρέπει η κατηγορία τιμής που αναφέραμε. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα με την  απεικόνιση, η οποία απλά δεν ξεχωρίζει από το συνηθισμένο. Προφανώς και το κόστος για μια ακόμα πιο «ζωντανή» σε χρώματα LCD οθόνη θα αύξανε αντίστοιχα και την τιμή πώλησης του RedMi Note 4X, όμως ακόμα και έτσι το αποτέλεσμα είναι ικανοποητικότατο.

Όπως και σχεδόν σε όλες τις συσκευές της εταιρείας, έτσι και στο RedMi Note 4X υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής της χρωματικής αντίθεσης ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη του.

Η αυτόματη ρύθμιση του φωτισμού προσαρμόζει σχετικά σωστά την οθόνη σε όλες τις συνθήκες, και μόνο κάτω από έντονο ηλιακό φως υπάρχει ένα μικρό θέμα, αφού η μέγιστη φωτεινότητα είναι λίγο μικρότερη από ότι θα θέλαμε.

Κάμερα.

Όπως αντίστοιχα και στο RedMi 4 Pro (ή Prime), έτσι και στο RedMi Note 4X, η φωτογραφικές επιδόσεις δεν είναι ο βασικός στόχος της Xiaomi. Η κάμερα στο πίσω μέρος του RedMi Note 4X έχει ονομαστική ανάλυση 13 Mpixels για τον αισθητήρα, και μαζί με αυτόν υπάρχει και ένας σχετικά αποδεκτός φακός με διάφραγμα f/2.0

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού, το RedMi Note 4X ακολουθεί την παράδοση των συσκευών της Xiaomi που θέλουν τις φωτογραφίες να έχουν αρκετά καλή λεπτομέρεια, σε βάρος όμως του χρωματικού εύρους.

Η λειτουργία του HDR αλλάζει αρκετά το τελικό αποτέλεσμα, όμως η λειτουργία του μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο χειροκίνητα, και όχι αυτόματα όπως σε ακριβότερες συσκευές της Xiaomi.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, δυστυχώς η κάμερα του RedMi Note 4X δείχνει ότι έχει επιλεχθεί κυρίως με γνώμονα το κόστος της και όχι την κορυφαία απόδοση. Η προφανής απουσία του Optical Image Stabilization δεν «βοηθά» σε συνδυασμό με το f/2.0 διάφραγμα στην λήψη αρκετού φωτισμού από τον αισθητήρα.

Η αναγκαστική αύξηση της ψηφιακής ευαισθησίας αυξάνει αντίστοιχα και τα επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Το RedMi Note 4X καταφέρνει να τα περιορίσει στην συνέχεια αρκετά καλά, όμως η επεξεργασία αυτή έχει σημαντικές επιπτώσεις στα επίπεδα λεπτομέρειας που τελικά έχει η φωτογραφία.

Προφανώς και δεν μπορεί κανείς να βρει καλυτερη σε απόδοση κάμερα στην κατηγορία τιμής του RedMi Note 4X και αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που η Xiaomi φρόντισε ώστε η συσκευή της να προσφέρει αυτό που χρειάζεται ώστε να είναι ικανοποιητική για απλή χρήση.

Στον τομέα του Video, παρότι ο Snapdragon 625 στο εσωτερικό του RedMi Note 4X μπορεί να γράψει σε ανάλυση 4k, η συσκευή δεν έχει ανάλογη δυνατότητα και περιορίζεται σε 1080p όπως ακριβώς και το RedMi 4 Pro. Η ποιότητα των αρχείων είναι σχεδόν ανάλογη με αυτή της φωτογραφίας, και σε συνθήκες καλού φωτισμού κάθε βίντεο έχει αποδεκτή λεπτομέρεια και χρωματική παλέτα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights