Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi Note 4X Review : Μεγάλη οθόνη και επιδόσεις

Xiaomi Redmi Note 4X Review : Μεγάλη οθόνη και επιδόσεις

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Το Χ στην ονομασία της συσκευής δηλώνει όπως αναφέραμε, ότι πρόκειται για την έκδοση με τον Snapdragon 625 της Qualcomm. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς την συσκευή και σαν τη “Global Version”, σε συσκευές που δεν έχουν εισαχθεί επίσημα από την Info Quest στη χώρα μας. Η πλήρης συμβατότητα με τα 4G δίκτυα όλων των εταιρειών στη χώρα μας αλλά και την Ευρώπη, είναι προφανώς και ο λόγος που έχει επιλεγεί αυτή η έκδοση για την επίσημη εισαγωγή της.

Στην πράξη τώρα, στο κομμάτι του επεξεργαστή, ο Snapdragon 625 έχει στο εσωτερικό του 8 συνολικά πυρήνες Α-53 της ARM, χρονισμένους σχετικά υψηλά στα 2,0 GHz. Η υψηλή συχνότητα, ο συνολικός αριθμός των 8 πυρήνων αλλά και τα 3 GB μνήμης RAM στην έκδοση των 32 GB που έρχεται στη χώρα μας, κάνουν το RedMi Note 4X μια εντυπωσιακά γρήγορη συσκευή για την κατηγορία της και όχι μόνο.

Γενικά ο Snapdragon 625 είναι από τις πιο «αποδοτικές» υλοποιήσεις με 8 πυρήνες Α-53, και το σωστά στημένο MIUI της Xiaomi τον βοηθά να αποδώσει το μέγιστο δυνατό.

Αντίστοιχα, στον τομέα των γραφικών, ο Snapdragon 625 προσφέρει την αρκετά πιο αποδοτική Adreno 506 της ίδιας της Qualcomm.

Σε σύγκριση με την αμέσως κατώτερη Adreno 30x σε όλες τις εκδόσεις της, αλλά και με τον ανταγωνισμό που προσφέρει συνήθως διαφορετικές εκδόσεις της Mali T830 της ARM, η 506 έχει αρκετά καλή απόδοση για την 1080p οθόνη του RedMi Note 4X.

Τα περισσότερα συνηθισμένα παιχνίδια παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα, το γραφικό περιβάλλον του RedMi Note 4X παράγεται χωρίς ιχνος καθυστέρησης, και συνολικά η Adreno 506 συμβάλει στην δημιουργία ενός πολύ smooth τρόπου λειτουργίας.

Η βασική έκδοση του RedMi Note 4X και η μοναδική που εισάγεται στην χώρα μας επίσημα, έρχεται με 32 GB ονομαστικού χώρου. Από αυτά είναι πραγματικά διαθέσιμα περίπου 25 στον χρήστη, που μπορούν να επεκταθούν ακόμα περισσότερο με κάρτες μνήμης microSD.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κάρτα μνήμης καταλαμβάνει τον ίδιο χώρο με την δεύτερη κάρτα SIM, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης του RedMi Note 4X πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο SIM ή την χρήση της επέκτασης του χώρου αποθήκευσης.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το RedMi Note 4X «τρέχει» την 8,2 έκδοση του MIUI της Xiaomi, η οποία βασίζεται (ακόμα) στην 6.0 Marshmallow έκδοση του Android. Η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει στο μέλλον την νεότερη έκδοση του γραφικού περιβάλλοντος που θα βασίζεται στο Android 7.0 Nougat, η διάθεση της όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το MIUI στην έκδοση 8.2 τώρα, είναι όπως πάντα εντυπωσιακά πολλές και διαφορετικές όπως μας έχει συνηθίσει η εταιρεία.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του MIUI είναι ότι διατηρεί ακριβώς την ίδια εμφάνιση και λογική δομή, αλλά και σχεδόν όλες τις δυνατότητες και επιλογές του σε όλες τις συσκευές της Xiaomi. Έτσι λοιπόν, και το RedMi Note 4X προσφέρει πλήθος ρυθμίσεων προκειμένου ο χρήστης να το φέρει στα μέτρα του.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η αλλαγή του θέματος εμφάνισης του μενού, που όπως συνηθίζεται πλέον, αλλάζει και το σχέδιο των εικονιδίων για τις εφαρμογές.

Κατά παράδοση, οι συσκευές της εταιρείας προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα δημιουργίας ενός «δεύτερου χώρου». Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί να έχει ταυτόχρονα δύο εκδόσεις από την ίδια εφαρμογή εγκατεστημένες, καθώς και δύο διαφορετικές οθόνες αναμονής με εφαρμογές και ρυθμίσεις που ταιριάζουν σε κάθε περιβάλλον εργασιας.

Η εντυπωσιακή σε επιλογές εφαρμογή της «Συλλογής» προσφέρει στον χρήστη την δυνατοτητα προβολής αλλά και επεξεργασίας των φωτογραφιών που βγάζει με την κάμερα του RedMi Note 4X και όχι μόνο.

Τέλος, η εφαρμογή της συνολικής διαχείρισης της συσκευής, παρότι έχει την μάλλον άστοχη ονομασία «Ασφάλεια», προσφέρει ένα πλήθος επιλογών.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η εκκαθάριση περιττών αρχείων από εφαρμογές, η διαχείριση του όγκου δεδομένων από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές, αλλά και ο έλεγχος των εφαρμογών που εκκινούν αυτόματα και «τρέχουν» ακόμα και με την συσκευή σε αναμονή.

Το RedMi Note 4X όπως και όλες οι συσκευές της εταιρείας, αποτελούν ιδανική λύση για όσους έχουν την όρεξη και τον χρόνο να ασχοληθούν με την παραμετροποίηση της συσκευής τους. Το MIUI προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες πάνω σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα ο χρήστης μπορεί να κάνει το δικό του Smartphone αρκετά «προσωπικό» με τον τρόπο που θα το ρυθμίσει να λειτουργεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights