Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Live!Cam Review : Εύκολη λύση ασφαλείας

Creative Live!Cam Review : Εύκολη λύση ασφαλείας

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή.

Στον αρκετά «Διασυνδεδεμένο» κόσμο που ζούμε πλέον, η χρήση μιας κάμερας για την παρακολούθηση του σπιτιού και όχι μόνο, είναι κάτι που πλέον μπορεί να γίνει με σχετική ευκολία.

Στην κατηγορία των ip Camera προϊόντων, η creative έχει διαθέσιμη στη χώρα μας την Live!CAM, μια κάμερα σχεδιασμένη για να προσφέρει αυτή ακριβώς την «ασφάλεια» όσο πιο άμεσα γίνεται.

Η Creative υπόσχεται (και όπως θα δούμε στην συνέχεια, το εννοεί) ότι η εγκατάσταση της Live!CAM γίνεται με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς να απαιτούνται ρυθμίσεις στο οικιακό δίκτυο ή το γραφείο του χρήστη.

Σχεδιασμός.

Με δεδομένο ότι δεν προορίζεται για κρυφή κάμερα παρακολούθησης, η Creative έχει φροντίσει ώστε η Live!CAM να είναι τουλάχιστον «Ευχάριστη» σε εμφάνιση, και υποκειμενικά τουλάχιστον όμορφη.

Στη χώρα μας διατίθεται σε δύο διαφορετικά χρώματα, μαύρο και άσπρο (όπως αυτή που μας παραχώρησε η Creative) και το μέγεθος της την κάνει ιδανική ακόμα και για τοποθέτηση πάνω στο γραφείο ή το τραπέζι του σπιτιού.

Στην συσκευασία υπάρχει και ένα μικρό «σετ» με βίδες και βάση στήριξης προκειμένου ο χρήστης να μπορεί να την βάλει και στον τοίχο αν το επιθυμεί. Πρακτικά με τον σχεδιασμό της η Live!CAM δεν δίνει την… εικόνα μιας συσκευής που «παρακολουθεί» τον χώρο, κάτι περισσότερο χρήσιμο σε χώρους εργασίας.

Στα πρακτικά της πλεονέκτηματα, περιλαμβάνεται το ηχείο στο πίσω μέρος της, που ενημερώνει ηχητικά τον χρήστη για την κατάσταση της. Ταυτόχρονα, μέσω αυτού ο χρήστης μπορεί να “μιλήσει” στον χώρο που βρίσκεται η κάμερα απομακρυσμένα μέσα από την εφαρμογή της.

Εγκατάσταση

Η Live!CAM προσφέρει αρκετές ενδιαφέρουσες δυνατότητες συνολικά, όμως όλες τους απαιτούν πρώτα να ολοκληρωθεί η εύκολη διαδικασία εγκατάστασης που αναφέραμε.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να κατεβάσει στο κινητό του την εφαρμογή Live!CAM από το Play Store της Google, μεσα από την οποία και γίνεται η εγκατάσταση.

 

Στην συνέχεια πρέπει να δημιουργήσει έναν λογαριασμό στην Creative, με τον οποίο και θα μπορεί να έχει πρόσβαση στην κάμερα από οποιαδήποτε συσκευή εγκαταστήσει την εφαρμογή.

Η ίδια η κάμερα τώρα, πρέπει απλά να είναι στο ίδιο ασύρματο δίκτυο με το κινητό για την πρώτη εγκατάσταση, και από την εφαρμογή Live!CAM ο χρήστης δίνει τον κωδικό για το ασύρματο δίκτυο του, ο οποίος στην συνέχεια μεταφέρεται στην κάμερα μόλις αυτή ανιχνευθεί.

Σε περίπτωση που η διαδικασία αυτή αποτύχει για κάποιο λόγο, υπάρχει και η δυνατότητα χειροκίνητης εισαγωγής των στοιχείων της κάμερας.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και η κάμερα έχει πρόσβαση στο Internet, εμφανίζεται σε μια λίστα με συσκευές στην εφαρμογή Live!CAM από όπου και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να την εγκαταστήσει.

Λειτουργία.

Η Live!CAM πρέπει να είναι συνεχώς συνδεδεμένη στο Internet προκειμένου να μεταφέρει την εικόνα στην εφαρμογή που έχει ο χρήστης στο κινητό του.

Στην συνέχεια απλά ανοίγει την εφαρμογή Live!CAM, όπου και παρουσιάζονται ξεχωριστά όλες οι κάμερες που έχει στον λογαριασμό του.

Εδώ μπορεί να ορίσει αν θέλει να ακούει και ήχο από το σημείο που βρίσκεται η κάμερα ή όχι.  Η Live!CAM έχει μια ακόμα ενδιαφέρουσα δυνατότητα, με την οποία ο χρήστης μπορεί να «μιλήσει» στην εφαρμογή και αυτά που λέει να αναπαράγονται από το ηχείο της κάμερας.

Η χρησιμότητα όμως της Live!CAM βασίζεται στο ότι μπορεί να ανιχνεύει την κίνηση στον χώρο και να ενημερώνει τον χρήστη της για αυτή. Στην συνέχεια μπορεί να καταγράψει ένα μικρό βίντεο διάρκειας έως ένα λεπτό ή να βγάλει φωτογραφία με αυτό που βλέπει εκείνη την στιγμή.

Η Creative προσφέρει δωρεάν αποθηκευτικό χώρο σε Cloud υπηρεσία της, όπου ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει τα Video του. Εναλλακτικά και πιο πρακτικά, αυτά μπορούν να αποθηκευτούν σε κάρτα μνήμης στην ίδια την κάμερα.

Στην κάρτα μνήμης αυτή, ο χρήστης μπορεί να προγραμματίσει την Live!CAM ώστε να ξεκινάει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας να καταγράφει video για όση ώρα αυτός επιθυμεί.

Το θετικό, είναι ότι η κάμερα μπορεί να καταγράφει εικόνα και Video ακόμα και στο σκοτάδι, σε αυτή την περίπτωση όμως η εγγραφή γίνεται χωρίς χρώμα σε ασπρόμαυρο Mode.

Συμπέρασμα.

Η Live!CAM βασίζεται στην ιδέα της ανάγκης για μια κάμερα του είδους, με την οποία ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί τον χώρο του όσο πιο απλά και εύκολα γίνεται. Η εφαρμογή της Creative που διαχειρίζεται την κάμερα, έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει ακριβώς αυτό, και η ίδια η κάμερα προσφέρει την ποιότητα και την απόδοση στην πράξη που χρειάζεται.

Σαν μια εύκολη και άμεση λύση για την καταγραφή της κίνησης σε σπίτι ή και το γραφείο, η Live!CAM είναι ιδανική χάρη στο μικρό της μέγεθος, τις λειτουργίες που διαθέτει αλλά και το ότι μπορεί να τα κάνει όλα αυτά χωρίς ο ιδιοκτήτης να αφιερώσει χρόνο και χρήματα για την εγκατάσταση και λειτουργία της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights