Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Καναδάς : Υποχρεωτικό το ξεκλείδωμα των Smartphones

Καναδάς : Υποχρεωτικό το ξεκλείδωμα των Smartphones

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί στην Ελλάδα πλέον να έχει καταργηθεί η πολιτική “κλειδώματος” συσκευών από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αυτή όμως συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά σε πολλές άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Πλέον όμως φαίνεται ότι τουλάχιστον στον Καναδά, η συγκεκριμένη πρακτική κρίνεται παράνομη. Σύμφωνα με την CRTC, την ρυθμιστική αρχή της χώρας τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν μπορούν πλέον να πουλάνε κλειδωμένες, και περιορισμένες στο δίκτυο τους τις νέες συσκευές.

Μάλιστα, η απόφαση έχει και αναδρομική ισχύ, αφού τα δίκτυα θα υποχρεωθούν να ξεκλειδώσουν δωρεάν τα Smartphones των χρηστών που έχουν πουλήσει ήδη.

Από την πλευρά τους τα δίκτυα αντιδρούν στην απόφαση, αναφέροντας ότι το κόστος του ξεκλειδώματος θα πρέπει να το πληρώσει ο συνδρομητής, κόστος που δεν θα υπήρχε όμως αν τα ίδια δεν είχαν εξ αρχής κλειδώσει κάθε Smartphone

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights