Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XA1 Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

Sony Xperia XA1 Review : Επιστροφή στη μεσαία κατηγορία

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Ως γνωστόν, παραδοσιακά η Sony φρόντιζε το Περιβάλλον Χρήστη των συσκευών της να είναι αρκετά κοντά στην stock έκδοση του Android και με την έκδοση 7 (Nougat) του OS της Google, με την οποία και κυκλοφορεί το Xperia XA1, φαίνεται πως ήρθε ακόμα πιο… κοντά.

Στα πλαίσια αυτά, οι επεμβάσεις που έχει κάνει η Sony είναι μικρές και, κατά τη γνώμη μας, πετυχαίνει να προσφέρει σε μεγάλο βαθμό απλότητα, ευχρηστία και λειτουργικότητα.

Η διαχείριση των ταπετσαριών, των widgets και των οθονών μας γίνεται με ευκολία, ενώ κάτι που μας άρεσε είναι η δυνατότητα απεγκατάστασης μιας εφαρμογής μέσω της συντόμευσης που υπάρχει σε κάποια οθόνη, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούμε το App Drawer ή τις Ρυθμίσεις.

Το App Drawer είναι το κλασσικό της Sony στο οποίο έχουμε φυσικά την δυνατότητα να οργανώσουμε τις εφαρμογές μας με αναδιάταξη των εικονιδίων ή και να δημιουργήσουμε φακέλους, πράγμα που μπορούμε επίσης να κάνουμε και σε οποιαδήποτε Οθόνη μας.

Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος και ξεχωρίζουν οι… παραδοσιακή της Sony που αφορά την σύνδεση με το Playstation, όπως επίσης οι αντίστοιχες για φωτογραφίες, βίντεο και μουσική («Άλμπουμ»,  «Βίντεο» και «Μουσική»). Παράλληλα, θετική είναιι η ύπαρξη Ραδιοφώνου, μια προσθήκη που ενδιαφέρει αρκετούς χρήστες.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός της έκδοσης 7 του Android και κάτι θετικό είναι η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις χαρακτηρίζονται από απλότητα και ευχρηστία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αλλαγής των Θεμάτων.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, την διαχείριση των επαφών μας και της αποστολής και λήψης SMS έχουν μεταφερθεί αυτούσιες από την stock έκδοση του Android.

Γενικά μιλώντας, έχουμε γράψει αρκετές φορές σε παλαιότερες παρουσιάσεις μας ότι θεωρούμε πως το UI της Sony είναι ένα από τα πιο εύχρηστα και λειτουργικά. Η επιλογή της ιαπωνικής εταιρείας να κινηθεί κοντά στην stock έκδοσή του έχει ως αποτέλεσμα να «τρέχει» ταχύτατα και παράλληλα ο μέσος χρήστης δεν θα συναντήσει κάτι που θα τον δυσκολέψει ιδιαίτερα κατά την χρήση της συσκευής. Μπορεί να απουσιάζουν «εξεζητημένες» λειτουργίες που μπορεί κανείς να βρει σε μοντέλα του ανταγωνισμού, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αρκεί για να αλλάξει η θετική εικόνα του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

zaxargr 04/10/2017 - 23:02

ενα τηλέφωνο 1000 προβλήματα

Reply
Kostas Gliatiotis 05/10/2017 - 10:58

Δυστυχώς στον τομέα της αξιοπιστίας και στην συνέχεια της υποστήριξης από το Service της εταιρείας, η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή όσο θα έπρεπε

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights