Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Apple A10X : Στα 10nm Από την TSMC

Apple A10X : Στα 10nm Από την TSMC

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται ότι και η Apple εκμεταλλέυεται τα πλεονεκτήματα της βελτιωμένης τεχνικής κατασκευής στα 10nm της TSMC.

Ο νέος A10x επεξεργαστής της εταιρείας, στο εσωτερικό των νέων iPad εκμεταλλεύεται τα πλεονεκτήματα της κατασκευής στα 10nm προκειμένου να προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και ταυτόχρονα μειωμένη κατανάλωση ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, στο εσωτερικό του Α10Χ φαίνεται ότι βρίσκονται πλέον δυο “σετ” των τριών πυρήνων επεξεργασίας. Το ένα από αυτά είναι σχεδιασμένο να εκτελεί απλές εργασίες με χαμηλή κατανάλωση και το άλλο να αναλαμβάνει τις πιο απαιτητικές από αυτές. Όπως και στο παρελθόν με τον Α10 όμως, στο λειτουργικό σύστημα είναι εμφανές κάθε φορά μόνο ένα από τα δύο αυτά “Σετ”.

Η σημαντικότερη διαφορά όμως είναι ότι η κάρτα γραφικών του A10x έχει πλέον 12 πυρήνες παραγωγής γραφικών, στον ίδιο συνολικά χώρο με την σημαντικά μικρότερη αντίστοιχη του Α10. Η Apple δείχνει να είναι η πρώτη εταιρεία που εκμεταλλέυεται πλήρως την μετάβαση στα 10nm από την TSMC, που είχε καθυστερήσει σημαντικά σε σύγκριση με τη Samsung.

Πριν αρκετούς μήνες πλέον η Samsung είχε ανακοινώσει την έναρξη της μαζικής κατασκευής επεξεργαστών στα 10nm τη στιγμή που η TSMC ακόμα χρησιμοποιούσε την “παλαιότερη” τεχνική στα 16nm. H TSMC φαίνεται ότι αντιμετώπισε αρχικά πολλά προβλήματα με την νέα αρχιτεκτονική, με τον Hellio X30 της Mediatek να πληρώνει τις καθυστερήσεις στην μαζική παραγωγή. Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει ήδη δηλώσει ότι θα επισπεύσει την μετάβαση στα 7nm προκειμένου να παραμείνει ανταγωνιστική. Σε κάθε περίπτωση, η Apple κατάφερε να δημιουργήσει έναν ακόμα πιο ισχυρό επεξεργαστή, αφού ο A10X όπως και όλοι οι προηγούμενοι από αυτόν που είναι σχεδιασμένοι για τα iPad της εταιρείας είναι ότι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς στο εσωτερικό ενός Tablet.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights