Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 3 Review : Επιστροφή σε σωστή πορεία

Nokia 3 Review : Επιστροφή σε σωστή πορεία

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Nokia 3 είναι ότι αποτελεί μια από τις λίγες συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής που έρχεται στην αγορά με μια πλήρως Stock έκδοση του Android της Google.

 

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η εφαρμογή της κάμερας, και μια επιπλέον εφαρμογή «Υποστήριξης» και On-line βοήθειας του χρήστη.

H stock μορφή του Android έχει τα πλεονεκτήματα της, ανάλογα με την οπτική γωνία και τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη. Το βασικό είναι ότι η εμφάνιση και η λογική διάταξη του μενού και των εφαρμογών είναι σχετικά απλή και με άμεση πρόσβαση στις πιο συνηθισμένες λειτουργίες.

Η σημαντικότερη διαφορά όμως είναι ότι το Nokia 3 βασίζεται στις εφαρμογές που η Google έχει σχεδιάσει για την καθημερινή χρήση των δυνατοτήτων του. Αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό για εφαρμογές όπως το ημερολόγιο ή τα μηνύματα, αφού παρέχουν σχετικά καλό γραφικό περιβάλλον και όλες τις αναμενόμενες δυνατότητες.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιες εφαρμογές όπως αυτή της μουσικής και των φωτογραφιών, βασίζονται περισσότερο από ότι πρέπει στις αντίστοιχες On-line υπηρεσίες της Google. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το γραφικό τους περιβάλλον και η λογική λειτουργίας τους να είναι «χτισμένες» γύρω από αυτό και όχι την εύκολη χρήση από την ίδια τη συσκευή.

Αντίστοιχα, σε αρκετές περιπτώσεις, ο χρήστης θα πρέπει να εγκαταστήσει επιπλέον εφαρμογές για απλές καθημερινές εργασίες όπως η προβολή ενός Video. Στα θετικά πάντως θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Nokia 3 διαθέτει ραδιόφωνο, ένα αρκετά χρήσιμο χαρακτηριστικό στην κατηγορία τιμής του.

Για όσους θέλουν ένα σχετικά «Απλό» και εύκολο στην χρήση μενού, το Stock Android της Google είναι μάλλον μια καλή επιλογή. Η HMD έχει «δεσμευθεί» ότι οι συσκευές της θα αναβαθμίζονται γρήγορα σε νεότερες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά πάντα, για αρκετό καιρό, το Nokia 3 δεν θα μείνει πίσω λειτουργικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights