Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Fluo X Review : Προσιτή πολυτέλεια

Fluo X Review : Προσιτή πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Fluo X ήρθε στα χέρια μας με την έκδοση 5.1 (Lollipop) του Android της Google και μάλιστα στην stock μορφή της. Μέχρι και την στιγμή που γραφόταν το κείμενο δεν έχει γίνει γνωστό αν και πότε θα αναβαθμιστεί σε κάποια νεώτερη έκδοση, πάντως το σίγουρο είναι ότι σε πρώτη φάση θα διατεθεί στην αγορά με  αυτό τον τρόπο.

Για όσους δεν έχουν, λοιπόν, ιδιαίτερη εμπειρία από το Android σε αυτή την έκδοση και, γενικότερα, στην… αγνή του μορφή θα αναφέρουμε καταρχήν ότι βασικό χαρακτηριστικό του είναι η απλότητα και η… λιτότητα, τουλάχιστον σε σχέση με τα Περιβάλλοντα Χρήστη που έχουν δημιουργήσει διάφοροι κατασκευαστές.

Όπως είναι ευνόητο, έχουμε την δυνατότητα να διαχειριστούμε τα widgets και τις ταπετσαρίες μας, ενώ οι Οθόνες μας δημιουργούνται μεν αυτόματα από το ίδιο το λειτουργικό, μπορούμε όμως να τις αναδιατάξουμε.

Στο App Drawer θα βρούμε τις εφαρμογές μας, τις οποίες έχουμε την δυνατότητα να τις οργανώσουμε σε φακέλους μόνο σε κάποια από τις Οθόνες μας. Παράλληλα, ο αριθμός των προεγκατεστημένων περιορίζεται στις απολύτως βασικές με λίγες εξαιρέσεις όπως το «BLE Manager» και το «ZaZaRemote» για διασύνδεση του Fluo X με άλλες συσκευές. Κάτι επίσης θετικό, είναι η ύπαρξη File Manager.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο κλασσικός του Android, στον οποίο δεν υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Στην ίδια φιλοσοφία της… απλότητας κινούνται και οι Ρυθμίσεις οι οποίες δεν θα δυσκολέψουν ακόμα και μη εξοικειωμένους χρήστες κατά την χρήση της συσκευής.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και όσον αφορά τον dialer, την διαχείριση των επαφών μας καθώς και την αποστολή και λήψη SMS.

Γενικά μιλώντας, ένα από τα πλεονεκτήματα των stock εκδόσεων είναι η σταθερότητα και η ταχύτητα κατά την εκτέλεση των διεργασιών του λειτουργικού της συσκευής, κάτι που ο χρήστης θα συναντήσει και στην περίπτωση του Fluo X. Η παρωχημένη έκδοση με την οποία θα έρθει η συσκευή στα χέρια σας δεν θα σας αποτρέψει από το να «τρέξετε» όλες τις γνωστές εφαρμογές, σε κάθε περίπτωση όμως θεωρούμε ότι καλό θα ήταν στο μέλλον να διατεθεί τουλάχιστον η 6 (Marshmallow).

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights