Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Fluo V Plus Review : Ενδιαφέρον και οικονομικό

Fluo V Plus Review : Ενδιαφέρον και οικονομικό

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Έχει πάντοτε ενδιαφέρον να παρακολουθεί κανείς την οικονομική κατηγορία των smartphones, καθώς ο ανταγωνισμός είναι έντονος, κάτι που με την σειρά του οδηγεί τους κατασκευαστές στο να κυκλοφορούν στην αγορά προτάσεις τουλάχιστον… ενδιαφέρουσες. Στο φάσμα των 100 -130 ευρώ σημειώνεται σημαντικός όγκος πωλήσεων και το ευτύχημα είναι ότι ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία σε αυτά τα χρήματα μπορεί κανείς να βρει συσκευή που να του επιτρέπει να κάνει την δουλειά του όχι μόνο με αξιοπρέπεια, αλλά ακόμα και με σχετική άνεση.

Στα πλαίσια αυτά, στην αναλυτική παρουσίαση που ήδη διαβάζετε, θα ασχοληθούμε με το Fluo V Plus, της ελληνικής Μ&Τ Electronics, μια εταιρεία που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια και ήδη έχει παρουσία στην χώρα μας, στην Κύπρο και την Τουρκία. Για όσους τους… διέφυγε, θυμίζουμε ότι ήδη παρουσιάσαμε τον έτερο εκπρόσωπό της, το Fluo X, το οποίο και ανήκει στην μεσαία κατηγορία και που μας προκάλεσε θετικές εντυπώσεις.

Επανερχόμενοι λοιπόν στο V Plus, θα αναφέρουμε για αρχή ότι είναι Dual-SIM, διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, βασική κάμερα 13MP και εμπρόσθια 3.2MP, 2GB RAM / 16GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, βασίζεται στο Android της Google και τιμολογείται περί τα 130 ευρώ. Σε πρώτη φάση έχει ήδη αρχίσει να διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων της WIND, οπότε περνάμε από την μεριά μας στα… ενδότερα.

Σχέδιο – Μέγεθος – Βάρος

Το Fluo V Plus κερδίζει με… αρκετή άνεση τις πρώτες εντυπώσεις με τον σχεδιασμό του ο οποίος το κάνει ταιριαστό ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικιακές ομάδες. Αναφερόμαστε ιδιαίτερα στο μαύρο χρώμα με τις κόκκινες… πινελιές στο ακουστικό και στα soft keys το οποίο και ήρθε στα χέρια μας το οποίο σίγουρα το κάνει να ξεχωρίζει αρκετά.

Μένοντας στην εμπρόσθια όψη του Fluo V Plus πάνω από  την οθόνη θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, ενώ αξίζει να επισημάνουμε ότι υπάρχει και αισθητήρας φωτισμού, μια προσθήκη που συχνά απουσιάζει σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Από την άλλη, θα μας άρεσε να υπάρχει και LED ειδοποιήσεων καθώς επίσης και να φωτίζονταν τα μηχανικά πλήκτρα καθώς το κόκκινο χρώμα τα κάνει σχετικά δυσδιάκριτα, ιδιαίτερα σε συνθήκες έλλειψης φωτισμού. Θέλουμε ωστόσο να αναφέρουμε ότι στις ακριβώς… αντίθετες συνθήκες (με τον ήλιο κόντρα) σχεδόν… φωσφορίζουν και είναι ιδιαίτερα ευδιάκριτα.

Περνώντας στην «πλάτη» του Fluo V Plus, θέλουμε να επισημάνουμε καταρχήν ότι το καπάκι της μπαταρίας είναι αφαιρούμενο και – προφανώς – κάτω από αυτό θα βρούμε τις υποδοχές για τις SIM μας καθώς και για την κάρτα μνήμης που τυχόν θέλουμε να τοποθετήσουμε.

Παράλληλα, μας άρεσε αρκετά η «λαστιχένια» υφή και η καμπυλότητά του, παράγοντες οι οποίοι κάνουν την συσκευή να κάθεται πολύ καλά στο χέρι και να μην γλιστράει καθόλου.

Εξερευνώντας, τώρα, περιμετρικά το V Plus η βάση και η αριστερή πλευρά είναι παντελώς κενές, σε αντίθεση με την δεξιά όπου και συναντάμε το volume rocker και το  power button και την κορυφή, στην οποία είναι τοποθετημένη η microUSB θύρα καθώς και η αντίστοιχη 3.5mm για τα ακουστικά μας.

Γενικά μιλώντας, παρόλο που το V Plus ανήκει στην οικονομική κατηγορία τιμής η ποιότητα κατασκευής του είναι παραπάνω από ικανοποιητική καθώς δίνει την αίσθηση στιβαρής συσκευής. Τέλος, τα bezels κινούνται σε λογικά επίπεδα, με αποτέλεσμα οι διαστάσεις του να φτάνουν τα 143 x 71,2 x 7,9 χιλιοστά κάτι που σε συνδυασμό με τα 136 γραμμάρια βάρους, επιτρέπουν άνετη χρήση που δεν θα προβληματίσει σε κάτι τον χρήστη.

 

Οθόνη

Όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή, το Fluo V Plus είναι εξοπλισμένο με οθόνη που ανήκει στην κατηγορία των 5 ιντσών. Η ανάλυσή της φτάνει τα 1280 x 720 pixels και σε αυτήν την κατηγορία τιμής προφανώς και δεν θα μπορούσαμε να μην την θεωρούμε ικανοποιητική.

Όσον αφορά την απόδοσή της, αφενός τα χρώματα είναι αρκετά κορεσμένα και «ζωντανά», με αποτέλεσμα η εμπειρία χρήσης να είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, αφετέρου δεν προσέξαμε ιδιαίτερες αλλοιώσεις υπό οποιαδήποτε γωνία θέασης.

Κάτι άλλο θετικό που επίσης προαναφέραμε, είναι η ύπαρξη αισθητήρα φωτισμού ο οποίος επιτρέπει την αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας και της ευκρίνειας, ο οποίος στην πράξη δουλεύει ιδιαίτερα καλά, ακόμα και με καθεστώς έντονης ηλιοφάνειας.

Εάν θέλουμε να βγάλουμε ένα γενικό συμπέρασμα, είμαστε της άποψης ότι η οθόνη του Fluo V Plus πολύ δύσκολα θα δυσαρεστήσει τον αγοραστή, καθώς δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι μια από τις καλύτερες που έχουμε συναντήσει στην οικονομική κατηγορία. Τέλος, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν οι κλασσικές επιλογές που μας επιτρέπουν να… παίξουμε σε κάποιο βαθμό με την συμπεριφορά της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights