Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ H ελληνική ομάδα OsteoΜentor θα διαγωνιστεί στους Παγκόσμιους Τελικούς του Microsoft Imagine Cup 2017

H ελληνική ομάδα OsteoΜentor θα διαγωνιστεί στους Παγκόσμιους Τελικούς του Microsoft Imagine Cup 2017

απο Kostas Gliatiotis

Η ελληνική ομάδα OsteoMentor είναι μια από τις 54 ομάδες από όλο τον κόσμο, που θα διαγωνιστούν στους Παγκόσμιους Τελικούς του φοιτητικού διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft, Imagine Cup 2017. Οι τελικοί του διαγωνισμού Imagine Cup, θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Σιάτλ των ΗΠΑ, και θα κορυφωθούν στις 25 Ιουλίου, ενώ οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 27 Ιουλίου. Με αφορμή τα 15 χρόνια εορτασμού του Imagine Cup, το χρηματικό έπαθλο διπλασιάστηκε στα $100,000, το οποίο θα διεκδικήσουν μαζί με τον τίτλο του World Champion, ενώ τους δίνεται η μοναδική ευκαιρία να κερδίσουν μια ιδιωτική συνεδρία mentoring με τον CEO της Microsoft, Satya Nadella.

Φέτος, τη χώρα μας εκπροσωπεί η ομάδα OsteoMentor, τα μέλη της οποίας αποτελούν τρεις φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι Ζαφείρης Μπάμπος, Γιώργιος Τσουμαλής και Θεόφιλος Σπύρου, με μέντορα τον Καθηγητή του ίδιου τμήματος κ. Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. Στόχος του OsteoMentor με το οποίο συμμετέχουν στο διαγωνισμό, είναι η υποστήριξη της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ανθρώπων με οστεοπόρωση. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τη βοήθεια ενός  «εικονικού προπονητή» (virtual coach), ο οποίος θα υποστηρίζεται από επαγγελματίες υγείας, οι ασθενείς με οστεοπόρωση θα έχουν τη δυνατότητα να  λαμβάνουν συμβουλές σωστής διατροφής και άσκησης, με βάση την κατάσταση υγείας και τη φαρμακευτική αγωγή τους. Επιπλέον, μέσω μιας εφαρμογής στο έξυπνο τηλέφωνο φιλικής προς το χρήστη, η οποία υποστηρίζει αλληλεπιδράσεις φυσικής ομιλίας, λειτουργίες συναισθηματικής ευφυίας, κοινωνικοποίησης, και εμπειρίες μεικτής πραγματικότητας (σύνδεση της πραγματικότητας με εικονικά και προσαυξημένα περιβάλλοντα), ο OsteoMentor θα προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενή και θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του με προσωποποιημένη και καινοτόμα υποστήριξη κάθε φορά που τη χρειάζεται. Επίσης, στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινότητας ασθενών που θα χρησιμοποιούν τον «εικονικό προπονητή», τα δεδομένα των οποίων θα αποθηκεύονται στο cloud μέσω έξυπνων και ΙοΤ συσκευών και θα χρησιμοποιούνται για τη συνεχή βελτίωση της εφαρμογής.

Όπως δήλωσαν τα μέλη της ομάδας OsteoMentor «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η αρχική ιδέα μας φτάνει σε τόσο υψηλό επίπεδο προβολής μέσω του Imagine Cup, δίνοντάς μας την ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε επάξια τη χώρα μας σε έναν τόσο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό. Η προσπάθειά μας εδώ και ένα χρόνο, να βοηθήσουμε τους ασθενείς με οστεοπόρωση με έναν καινοτόμο και προσωποποιημένο τρόπο που ενσωματώνει τις γνώσεις μας από το τμήμα μας, τη δημιουργικότητά μας και τις εμπειρίες μας από τους ίδιους τους ασθενείς, μας γεμίζει με αισιοδοξία για μια επιτυχή συμμετοχή, με πολύ ενδιαφέρουσες εμπειρίες για την υπόλοιπη ζωή μας.»

Όπως δήλωσε ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τεχνολογίας για τη Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας «Ο διαγωνισμός Imagine Cup αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες της Microsoft η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη και την στήριξη της νέας γενιάς. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός πως, για ακόμα μια χρονιά, οι συμμετοχές στον ελληνικό τελικό ήταν πολύ υψηλού επιπέδου, και στόχος μας είναι να αποτελέσουν έμπνευση για όλους. Είμαστε περήφανοι για την OsteoMentor καθώς έχει την προοπτική να βελτιώσει σημαντικά τις ζωές ασθενών με οστεοπόρωση και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία.»

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights