Galaxy J5 2017 Review (SM-J530F) : Μεταλλικό και καλύτερο

Galaxy J5 2017 Review (SM-J530F) : Μεταλλικό και καλύτερο

 

Κάμερα

Η βασική όπως και η εμπρόσθια κάμερα του Galaxy J5 2017 διαθέτουν αμφότερες φακούς με ανάλυση 13 Mpixels. Ειδικά η πίσω κάμερα έχει μπροστά στον αισθητήρα και έναν ιδιαίτερα «φωτεινό» φακό με f/1.7 όσο δηλαδή και στις κορυφαίες Galaxy S7 και S8 συσκευές της εταιρείας.

Μάλιστα, ο IMX258 αισθητήρας των 13 Mpixels αποτελεί ενδιαφέρουσα επιλογή για την τιμή του Galaxy J5 2017 αφού αποτελεί μια από τις «καλύτερες» λύσεις της Sony για κάμερα αυτής της κατηγορίας.

Η απόδοσή της βασικής κάμερας κατά την διάρκεια της μέρας κρίνεται ως αρκετά καλή, καθώς υπάρχει σωστή φωτομέτρηση, οι λεπτομέρειες αποδίδονται ικανοποιητικά ενώ η αυτόματη εστίαση λειτουργεί αρκετά γρήγορα. Τα χρώματα είναι λίγο πιο «άτονα» απ’όσο θα θέλαμε, παρόλαυτά το γενικό πρόσημο είναι σίγουρα θετικό.

Όπως σε όλες τις μη-κορυφαίες συσκευές της Samsung, ετσι και εδώ, το αρκετά καλό σε απόδοση HDR Mode είναι “κρυμμένο” στα διαφορετικά Mode φωτογράφισης και δεν μπορεί να επιλεχθεί όσο άμεσα θα θέλαμε.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες συσκευές, σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού το αποτέλεσμα προφανώς και δεν είναι το ίδιο ικανοποιητικό, καθώς υπάρχει «θόρυβος» και, ανάλογα με την περίσταση, η έλλειψη OIS είναι εμφανής. Το «φωτεινό» διάφραγμα επιτρέπει στον αισθητηρα της κάμερας να δει αρκετό φως όμως ο χρήστης πρέπει να έχει αρκετά σταθερό χέρι για να μην βγει «κουνημένη» μια φωτογραφία.

Η αύξηση της επεξεργαστικής ισχύος επιτρέπει στο Galaxy J5 2017 να επεξεργάζεται καλύτερα τα δεδομένα από την κάμερα, και να πετυχαίνει ένα καλύτερο αποτέλεσμα ψηφιακής αφαίρεσης του θορύβου και διατήρησης της λεπτομέρειας σε καλά επίπεδα.

Για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει το Galaxy J5 2017 όμως, αν είχαμε μεγαλύτερες απαιτήσεις πιθανότατα θα ήμασταν πιο… απαιτητικοί απ’όσο θα έπρεπε. Κλείνοντας, το interface της κάμερας κρίνεται ως επαρκές και εύχρηστο, με αρκετές επιλογές για όσους θέλουν να πειραματιστούν, ενώ να σημειώσουμε ότι η δυνατότητα καταγραφής video και για τις δύο κάμερες ανέρχεται στα 1080p. Θεωρητικά στην κατηγορία τιμής που ανήκει η συσκευή μπορεί να βρει κανείς πλέον και προτάσεις του ανταγωνισμού που μπορούν να καταγράψουν αρχεία ανάλυσης 4k. Δυστυχώς η δυνατότητα αυτή δεν προσφέρεται από το Hardware του Galaxy J5 2017

Επεξεργαστής – Μνήμη

Σε πλήρη αντίθεση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, την αρχική του 2015 και του 2016, το νέο Galaxy J5 είναι σημαντικά αναβαθμισμένο στον τομέα της επεξεργαστικής ισχύς. Αντί του «γερασμένου» πλέον Snapdragon 410 της Qualcomm έχει επιλεχθεί μια αρκετά καλύτερη λύση, αυτή την φορά από την ίδια τη Samsung, o Exynos 7870.

Έχοντας κάνει την εμφάνιση του στο προηγούμενο Galaxy 7 2016, ο Exynos 7870 έρχεται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στην μεσαία κατηγορία. Αρχικά οι «πυρήνες» επεξεργασίας είναι πλέον 8, κάτι που κάνει τη συσκευή σημαντικά πιο αποδοτική σε καθημερινή χρήση.

Η συχνότητα λειτουργίας έχει αυξηθεί στο 1.6 GHz και για τους 8 Α-53, ενώ στην περίπτωση του Galaxy J5 2017 συνοδεύονται και από 2 GB μνήμης RAM. Σε κάποιες αγορές της Ασίας, θα υπάρξει και η Pro έκδοση με 32 GB αποθηκευτικού χώρου και 3 GB μνήμης RAM, η οποία όμως δεν θα εισαχθεί στην Ευρώπη.

Η κατασκευή στα 14nm επιτρέπει στον Exynos 7870 να έχει σημαντικά βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τον Snapdragon 410 (και πολλούς ισχυρότερους επεξεργαστές του ανταγωνισμού…). Επιπλέον, η παραγωγή θερμοκρασίας διατηρείται σε λογικά επίπεδα ακόμα και σε έντονη χρήση, με δεδομένη και την μεταλλική κατασκευή του Galaxy J5 2017

Η διαφορά στην απόδοση από την αμέσως προηγούμενη έκδοση είναι άμεσα εμφανής ακόμα και στις πιο απλές εργασίες, τις οποίες το Galaxy J5 2017 πραγματοποιεί με χαρακτηριστική άνεση. Το βασικότερο όμως είναι ότι πλέον η συσκευή είναι ικανή να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των εφαρμογών Social media όπως το Facebook και ο Messenger, τομέας στον οποίο οι δύο προηγούμενες εκδόσεις δυσκολεύονται με τις τελευταίες εκδόσεις.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η Mali T830 είναι η μικρότερη κάρτα γραφικών της ARM που καλύπτει τις απαιτήσεις για Open CL 1.2 και την νεότερη έκδοση του OpenGL 3.2 προκειμένου να είναι το Galaxy J5 2017 συμβατό με τις νεότερες εφαρμογές που είναι απαιτητικές στον τομέα των γραφικών. Παρόλα αυτά η απόδοση της είναι απλά ικανοποιητική για την 720p οθόνη, και ο χρηστης μπορεί να παίξει τουλάχιστον τα πιο συνηθισμένα (όχι απαιτητικά) παιχνίδια που μπορεί να βρει στο Play Store  της Google.

Τέλος, από τα 16 GB ονομαστικού αποθηκευτικού χώρου, περίπου 10 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Με δεδομένο όμως ότι οι περισσότερες προ-εγκατεστημένες εφαρμογές θέλουν αναβάθμιση αμέσως αφού ο χρήστης ενεργοποιήσει τη συσκευή, ο χώρος μειώνεται σημαντικά και πρακτικά μένουν περίπου 7 GB διαθέσιμα για δεδομένα, φωτογραφίες και βίντεο.

Προφανώς και ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί ακόμα περισσότερο με κάρτες μνήμης MicroSD, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση μπορεί να γίνει ταυτόχρονα με την χρήση δύο SIM στην ανάλογη έκδοση του Galaxy J5 2017.

33 σχολια

 1. George

  Ποιο είναι καλύτερο το j5 2017 ή το j7 2017? Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η τιμή του J7 2017 θα είναι αρχικά κοντά στα 350 ευρώ, όμως προφανώς και σύντομα θα μειωθεί σε πιο “λογικα” επίπεδα.
   Το 7 2017 έχει καλύτερη οθόνη, με μεγαλύτερο μέγεθος και ανάλυση, έχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με το J5 2017 αλλά έχει και 3 GB RAM αντί για τα 2 του J5.
   Συνολικά είναι η καλύτερη συσκευή από τις δύο

 2. ΝΙΚΟΣ

  Καλησπέρα,

  Ανάμεσα στο j5 2017 και το P10 lite 2017, ποιο να διαλέξω ?

  Ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρότι συμπαθώ ιδιαίτερα το νέο J5 2017 συνολικά το P10 Lite είναι μάλλον η καλύτερη συσκευή. Είναι λίγο πιο γρήγορο, έχει οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, που είναι όμως LCD, και έχει οριακά καλύτερη κάμερα.
   Το J5 2017 έχει κατά την γνώμη μου καλύτερο σχεδιασμό και υλικά κατασκευής, από μόνα τους όμως δεν πιστευω ότι είναι ικανά να το κάνουν συνολικά καλύτερο 🙂

 3. George

  Γεια σας και πάλι! Ανάμεσα στο j5 2017 και το a5 2016 ποιο να διαλέξω?
  Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το A5 2016 έχει μέχρι και σήμερα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Η οθόνη του είναι καλύτερη και έχει υψηλότερη 1080p ανάλυση αντί της 720p Οθόνης του J5 2017. Επίσης η κάμερα έχει Optical Image Stabilization, κάτι που δεν μπορείς να βρεις πλέον σε καμία συσκευή της εταιρείας εκτός από τα Galaxy S και τα Galaxy Note. Σκέψου ότι ακόμα και από το Α5 2017 έχει αφαιρεθεί σαν δυνατότητα.

 4. 'Ιλια

  Γεια σας
  λετε οτι το j5 (2017) δεν εχει ois οπως δεν εχει και το α5 (2017) .. το j7 (2017) εχει?
  απο αποψη καμερας ποιο θεωρειται καλυτερο?
  Ευχαριστω !!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όντως, καμία από τις 3 συσκευές δεν έχει OIS στην κάμερα. ΕΙδικά για το Α5 2017 δεν υπάρχει λογική, αφού το αμέσως προηγούμενο είχε, αλλά δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς λόγο έγινε η αφαίρεση του.
   Το Α5 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα συνολικά από το J7 2017, που έχει ουσιατικά την ίδια με το j5 2017. Η διαφορά είναι μικρή, αλλά υπάρχει.

 5. Χρήστος

  Γεια σας και πάλι! Ανάμεσα στο j5 2017 το Lenovo Moto g5 και το Huawei p8/p9 lite 2017, ποιο να διαλέξω με πρωτο κριτήριο την κάμερα ?
  Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς το G5 δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω με σιγουριά για την απόδοση της κάμερας του. Ανάμεσα στις υπόλοιπες συσκευές τώρα, το P9 Lite 2017 έχει έστω και λίγο, καλύτερη συνολικά κάμερα από το J5 2017. Σε λεπτομέρεια και ποιότητα δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους, όμως το Huawei βγάζει λίγο πιο “ζωντανές” και ευχάριστες στο μάτι φωτογραφίες !

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρότι συμπαθω ιδιαίτερα το Nokia 5, το J5 2017 είναι συνολικά καλύτερη συσκευη. Έχει εντυπωσιακά καλύτερη SUPER AMOLED οθόνη, με πολύ πιο ζωντανά και έντονα χρώματα. Επειδή έχουμε το Nokia 5 για Review αυτή τη στιγμή, η κάμερα του επίσης δυστυχώς δεν είναι αντίστοιχη με αυτή του J5 2017. Tέλος, είναι και αρκετά πιο γρήγορο σε καθημερινή χρήση.

   Το σοβαρό πλέονέκτημα του nokia 5 πάντως είναι το Stock Android, αν το προτιμάς πάντα, αλλιώς το γραφικό περιβάλλον της Samsung έχει σημαντικά περισσότερες επιλογές και δυνατότητες.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Α3 2017 είναι σε προσωπικό επίπεδο πιο όμορφο ενώ έχει και την αδιαβροχοποίηση που δεν έχει το J5 2017. Από εκεί και πέρα, έχει έστω και λίγο μικρότερη οθόνη, αν σε ενοχλεί αυτό, από τις 4.7 ίντσες του Α3 2017 μέχρι τις 5.2 του J5 υπάρχει μια αισθητή διαφορά.

   Σε απόδοση δεν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά, βασίζονται ουσιαστικά στο ίδιο hardware με μικρές παραλλαγές. Από εκεί και πέρα, το J5 έρχεται με Android 7.0 Nougat, ενώ το Α3 2017 παραδόξως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να αναβαθμίζεται.

   Αν δεν σε ενοχλεί το ότι δεν είναι “αδιάβροχο”, πιστεύω ότι το J5 2017 είναι η καλύτερη επιλογή.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Εξαρτάται πάντα από τις προτιμήσεις του καθενός. Το J5 2017 έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, και μεταλλική κατασκευή που δεν έχει το P9 lite 2017. Από την άλλη, η συσκευή της Huawei έχει καλύτερη κάμερα, και λίγο πιο εύκολο και γρήγορο στη χρήση γραφικό περιβάλλον. Αν μιλάμε για την παλαιότερη έκδοση του P9 Lite 2016 τότε το J5 2017 είναι σίγουρα καλύτερη συσκευή.

 6. ILIAS GIAKOUMAKIS

  Καλησπέρα! Μέχρι τώρα είχα χαμηλού κόστους κινητό (80 €) και φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το J5 2017 (single) αφού με ικανοποιούν οι δυνατότητες του. Σε γενικές γραμμές θέλω ένα γρήγορο σερφάρισμα στο Internet, καλή κάμερα, γρήγορη πρόσβαση με το δαχτυλικό αποτύπωμα και γρήγορες εναλλαγές. Βλέποντας όμως τα χαρακτηριστικά άλλων κινητών όπως το Huaewi P10 lite διαπιστώνω ότι με 40 € ακόμα αγοράζω μεγάλη μνήμη (32g RAM – 3g RAM) και καλύτερη ανάλυση οθόνης. Να επιμείνω στην ¨”ποιότητα” της samsung ή απλά πληρώνω φίρμα;; Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Στα 200-300 ευρώ, οι συσκευές έχουν μια σίγουρα καλύτερη ταχύτητα λειτουργίας και απόδοσης, που και πάλι όμως δεν συγκρίνεται με αυτη ακόμα ακριβότερων συσκευών. Παράδειγμα, θα είναι γρήγορο στο browsing στο Internet, θα έχει σχετικά καλή κάμερα, αλλά όλα εξαρτόνται από τις απαιτήσεις του καθενός, αφού ένα τηλέφωνο της μεσαίας κατηγορίας προσφέρει αυτά που “ταιριάζουν” σε αυτή. Είναι σχετικό λοιπόν το “γρήγορο”. Παρόλα αυτά, για την χρήση που περιγράφεις, και με δεδομένο το ότι ξεκινάς από αρκετά κατώτερη συσκευή, σίγουρα θα σε καλύψουν οι δυνατότητες αυτών των συσκευών.

   Τώρα για την σύγκριση με το P10 Lite, όλα έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις του καθενός. Το J5 2017 έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, πιο όμορφο σχεδιασμό (υποκειμενικά) και μονοκόμματη κατασκευή από αλουμίνιο. Το P10 Lite όμως έχει καλύτερη κάμερα, υψηλότερη ανάλυση σε λιγότερο “ζωντανή” και έντονη σε χρώμα οθόνη, και είναι έστω και οριακά πιο γρήγορο. Αν τα 40 ευρώ της διαφοράς δεν είναι θέμα, αποφασίζεις τι είναι πιο σημαντικό σαν χαρακτηριστικό για εσένα, και επιλέγεις αναλόγως 🙂

 7. Πάνος

  Καλησπέρα !
  Με προβληματίζει το υψηλότερο body sar από το μοντέλο του 2016.
  Ποια η άποψη σας επ’ αυτού?
  Επίσης, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιες άλλες συσκευές με τη χαμηλότερη δυνατή ακτινοβολία σε κεφάλι και σώμα?
  Τελευταία , αυτή η πληροφορία είναι δύσκολο να βρεθεί για πολλά κινητά ,και αν πάλι βρεθεί , διαφέρει απο site σε site,
  Σας ευχαριστώ πολύ !

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το μέγιστο επίπεδο απορρόφησης που αναφέρεται για κάθε συσκευή, έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πραγματικά σημαντικό, για αυτό και καμία εταιρεία δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία πλέον. Η τιμή αυτή είναι πάντα η μέγιστη, που προύποθέτει και το κινητό να λειτουργεί στο μέγιστο επίπεδο της εκπομπής του, κάτι που δεν το κάνει παρά μόνο όταν είναι σε περιοχή με πολύ άσχημη κάλυψη. Επίσης, το βασικότερο είναι ότι η τιμή αυτή αναφέρεται σε GSM δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, και σε 3G ή ακόμα περισσότερο 4G δίκτυα κινητής είναι σημαντικά χαμηλότερη αφού λειτουργούν με αρκετά διαφορετικό τρόπο. Τέλος, η μέτρηση γίνεται με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες, που πολύ δύσκολα πετυχαίνει κανείς στον πραγματικό κόσμο. Η επικοινωνία ενός κινητού με την κεραία όταν μιλάς στο τηλέφωνο είναι κατευθυντική, και ο χρήστης τοποθετείται για την μέτρηση του SAR ανάμεσα στην κεραία και το κινητό για να μετρηθεί ακριβώς η μέγιστη τιμή, σε πραγματικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να βρεθείς στην ίδια ακριβώς θέση σε γωνία ακριβώς ανάμεσα τους για να “απορροφήσεις” το μέγιστο της ακτινοβολίας, που και πάλι η τιμή που αναφέρεται είναι μόνο για GSM δίκτυα και πάντα μόνο κατά την ομιλία. Το επίπεδο εκπομπής κατά τη μεταφορά δεδομένων ή με την συσκευή σε αναμονή δεν μετριέται γιατί είναι εντπωσιακά πιο χαμηλό.

   Δεν έχει καμία πλέον πρακτική εφαρμογή στην καθημερινή χρήση ενός Smartphone η συγκεκριμένη τιμή, και σχεδόν ποτέ αυτό δεν λειτουργεί τόσο έντονα ώστε να έχει και νόημα να την μετρήσει κάποιος. 🙂

 8. stergios

  καλησπερα…στο samsung j5 2017 αν κατεβασω την εφαρμογη της gopro θα μπορει να παιζει τα βιντεο 4κ και τα 1080p στα 240fps..? slow motion δηλαδη…αν μπορω να τα δω ρωταω οχι αν τραβαει 4κ η κατι τετοιο.. ευχαριστω!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το J5 2017 δεν έχει την δυνατότητα δυστυχώς να αναπαράγει 4k video και δεν θα μπορεί να τα παίξει ακόμα και αν τα μεταφέρεις στην δική του μνήμη. Τα Video σε 1080p με 240fps θα αναπαραχθούν πιθανότατα όμως μπορεί να μην εμφανίζονται σωστά και να “χάνει” μερικά καρέ. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τον VLC Player που προσπαθεί να αναπαράγει και αρχεία που δεν υποστηρίζονται επίσημα και να δεις τι αποτελέσματα θα έχει.

 9. Αντώνης

  Καλημέρα!
  Ανάμεσα στο Samsung A3, J3 και j5 /2017 ποια θα ήταν καλύτερη επιλογή με πρώτο κριτήριο την κάμερα?

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε !

   Η κάμερα και στις 3 συσκευές είναι κατασκευασμένη να καλύπτει απλά τις βασικές ανάγκες φωτογράφισης που μπορεί να έχει κάποιος από ένα κινητό. Παρόλα αυτά, μόνο η κάμερα του J5 2017 έχει ένα πλεονένκτημα με το πιο “φωτεινό” f/1.7 διάφραγμα της. Σε σχεδόν όλες τις άλλες συνθήκες και περιπτώσεις, η απόδοση είναι η ίδια με το Α3 2017, ενώ το J3 είναι σαφώς κατώτερο από τα άλλα δύο.

 10. Γιαννης

  Καλησπέρα, εχω το j5 2017 ds.Οταν μιλάω στη μια γραμμή ή δεύτερη δείχνει απενεργοποιημένη ότα με καλούν. Γνωρίζετε άν υπάρχει ρύθμιση να λαμβάνω κλίσεις και από τις δύο γταμμες ταυτόχρονα ; Ενοειται χωρις να γίνεται προώθηση απο την μια γραμμη στην άλλη. Ευχαριστώ Γιάννης .

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και από εδώ !

   Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, οι συσκευές της Samsung μπορούν να έχουν και τις δύο SIM σε αναμονή αλλά όταν η μια είναι σε ενεργή κλήση, η δεύτερη είναι ουσιαστικά εκτός δικτύου για την διάρκεια της κλήσης.
   Η προώθηση μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί απλά για να δεις την κλήση στην άλλη γραμμή και να μπορείς να πάρεις πίσω, οχι όμως για να απαντήσεις αφού εκεί χρεώνεται ο χρόνος της κλήσης στην προώθηση.

 11. John

  Καλησπέρα σας.
  Έχω το j5 2016 dual sim και μετά την τελευταία αναβάθμηση όταν δέχομαι κλήση laggarei κάποια δευτερόλεπτα κάτι το οποίο δεν έκανε στο παρελθόν. Σκεύτομαι να αγοράσω το j5 2017 dual sim. Θα δώ διαφορές σχετικά με τα κολλήματα του j5 2016 dual sim? και αν δω ποιες είναι αυτές. ευχαριστω

  1. John

   το j5 2017 dual έχει πέσει κάτω απο 200€ αυτήν την στιγμή & ήθελα να προσθέσω εάν υπάρχει κάτι σε dual sim καλύτερο σε αυτά τα χρήματα με ανάλογη οθόνη (amoled με πλούσια χρώματα).

  2. Kostas Gliatiotis

   Amoled Οθόνη γενικά δεν μπορείς να βρεις σε πολλές συσκευές, πόσο μάλλον σε τόσο χαμηλή κατηγορία τιμής. Μόνο η Samsung μέχρι σήμερα προσφέρει οθόνη αυτής της τεχνολογίας σε λίγα χρήματα επειδή τις κατασκευάζει η ίδια. 🙂

  3. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το πρόβλημα πιστεύω ότι μπορεί να διορθωθεί με μια αναβάθμιση αν την κάνει ένα από τα Service της εταιρείας, και διαγραφούν και τα πάντα μέσα από τη συσκευή. Γενικά οι αναβαθμίσεις OTA μπορεί να προκαλέσουν τέτοια θέματα, και συνήθως η λύση είναι να την κάνει και πάλι ένα Service. Τα κολλήματα οφείλονται σε κάτι που έγινε λάθος στην αναβάθμιση και όχι στην ίδια τη συσκευή. Παρόλα αυτά, σε ότι έχει να κάνει με το J5 2017 είναι αισθητά καλύτερη και πιο γρήγορη συσκευή από αυτό του 2016. Έχει επίσης αισθητά καλύτερη οθόνη αλλά και κάμερα, και αρκετά νεότερο σε εμφάνιση και λειτουργικότητα γραφικό περιβάλλον !

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Με σημαντική διαφορά είναι το J5 του 2017 αλλά είναι και αισθητά ακριβότερο. Έχει καλύτερη οθόνη, είναι πιο εμφανίσιμο και σίγουρα πιο “στιβαρή” κατασκευή από ένα εννιαίο κομμάτι αλουμίνιο, ενώ είναι και πολύ πιο γρήγορο και αποδοτικό. Η κάμερα τέλος έχει και αυτή μια διαφορά που όμως είναι μικρότερη από ότι είναι αυτή σε ταχύτητα και όλους τους άλλους τομείς !

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.