Galaxy J5 2017 Review (SM-J530F) : Μεταλλικό και καλύτερο

Galaxy J5 2017 Review (SM-J530F) : Μεταλλικό και καλύτερο

Μπαταρία

Η Samsung εφοδίασε το Galaxy J5 2017 με μία μπαταρία χωρητικότητας 3.000 mAh (100 mAh μικρότερη σε σχέση με το περσινό μοντέλο). Η σωστή διαχείριση ενέργειας τόσο από το hardware όσο και από το ίδιο το λειτουργικό και το γενικότερο «στήσιμο» της συσκευής, έχει ως αποτέλεσμα να βγάζει την μέρα με χαρακτηριστική άνεση ακόμα και με ιδιαίτερα έντονη χρήση (video streaming, κοινωνικά δίκτυα, IM εφαρμογές, ραδιόφωνο, κλήσεις, SMS κτλ).

Με λιγότερο απαιτητική χρήση, το Galaxy J5 2017 θα προσφέρει 2-3 μέρες αυτονομίας πριν σας… ζητήσει να το επαναφορτίσετε. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η απόδοση της μπαταρίας είναι άνω του μέσου όρου, Τέλος, στην εφαρμογή «Διαχείριση Συσκευής» στην ενότητα «Μπαταρία» θα βρούμε διάφορες επιλογές βελτιστοποίησης της απόδοσής της, σε περίπτωση που θέλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

Συμπέρασμα

Σε σχέση με το J5 του 2016, η Samsung τελικά φρόντισε να εξελίξει… σχεδόν τα πάντα και έτσι το φετινό έχει να προσφέρει καινούργιο σχεδιασμό, μεταλλική κατασκευή, αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, πιο γρήγορο hardware, καλύτερη κάμερα (μπρος – πίσω) καθώς και το αναβαθμισμένο UI της κορεάτικης εταιρείας.

Εάν κρίνουμε την συσκευή μεμονωμένα, ο αγοραστής που θα την επιλέξει θα πάρει ένα smartphone με καλή οθόνη, πολυτελή σχεδιασμό και ποιότητα κατασκευής που θα τον αφήσουν ιδιαίτερα ικανοποιημένο, αξιοπρεπή κάμερα, πολύ καλή σε απόδοση μπαταρία και hardware το οποίο μπορεί να μην είναι ό,τι ισχυρότερο υπάρχει, ωστόσο δεν θα τον αποτρέψει από το να χρησιμοποιήσει τις περισσότερες γνωστές εφαρμογές.

Το πιθανότερο είναι ότι το Galaxy J5 2017 θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προκάτοχών του, καθώς αποτελεί μια καλή all around συσκευή που καλύπτει με αρκετή άνεση τις ανάγκες του μέσου χρήστη, κάτι που άλλωστε είναι και ο σκοπός του. Φυσικά, ο τελικός κριτής  είναι πάντοτε το αγοραστικό κοινό, το οποίο τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει «αγκαλιάσει» την σειρά «J» γενικότερα, οπότε μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί στο νέο mid-range μοντέλο της Samsung.

18 σχολια

 1. George

  Ποιο είναι καλύτερο το j5 2017 ή το j7 2017? Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η τιμή του J7 2017 θα είναι αρχικά κοντά στα 350 ευρώ, όμως προφανώς και σύντομα θα μειωθεί σε πιο “λογικα” επίπεδα.
   Το 7 2017 έχει καλύτερη οθόνη, με μεγαλύτερο μέγεθος και ανάλυση, έχει την ίδια επεξεργαστική ισχύ με το J5 2017 αλλά έχει και 3 GB RAM αντί για τα 2 του J5.
   Συνολικά είναι η καλύτερη συσκευή από τις δύο

 2. ΝΙΚΟΣ

  Καλησπέρα,

  Ανάμεσα στο j5 2017 και το P10 lite 2017, ποιο να διαλέξω ?

  Ευχαριστώ

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρότι συμπαθώ ιδιαίτερα το νέο J5 2017 συνολικά το P10 Lite είναι μάλλον η καλύτερη συσκευή. Είναι λίγο πιο γρήγορο, έχει οθόνη με μεγαλύτερη ανάλυση, που είναι όμως LCD, και έχει οριακά καλύτερη κάμερα.
   Το J5 2017 έχει κατά την γνώμη μου καλύτερο σχεδιασμό και υλικά κατασκευής, από μόνα τους όμως δεν πιστευω ότι είναι ικανά να το κάνουν συνολικά καλύτερο 🙂

 3. George

  Γεια σας και πάλι! Ανάμεσα στο j5 2017 και το a5 2016 ποιο να διαλέξω?
  Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το A5 2016 έχει μέχρι και σήμερα δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Η οθόνη του είναι καλύτερη και έχει υψηλότερη 1080p ανάλυση αντί της 720p Οθόνης του J5 2017. Επίσης η κάμερα έχει Optical Image Stabilization, κάτι που δεν μπορείς να βρεις πλέον σε καμία συσκευή της εταιρείας εκτός από τα Galaxy S και τα Galaxy Note. Σκέψου ότι ακόμα και από το Α5 2017 έχει αφαιρεθεί σαν δυνατότητα.

 4. 'Ιλια

  Γεια σας
  λετε οτι το j5 (2017) δεν εχει ois οπως δεν εχει και το α5 (2017) .. το j7 (2017) εχει?
  απο αποψη καμερας ποιο θεωρειται καλυτερο?
  Ευχαριστω !!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Όντως, καμία από τις 3 συσκευές δεν έχει OIS στην κάμερα. ΕΙδικά για το Α5 2017 δεν υπάρχει λογική, αφού το αμέσως προηγούμενο είχε, αλλά δεν γνωρίζω για ποιον ακριβώς λόγο έγινε η αφαίρεση του.
   Το Α5 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα συνολικά από το J7 2017, που έχει ουσιατικά την ίδια με το j5 2017. Η διαφορά είναι μικρή, αλλά υπάρχει.

 5. Χρήστος

  Γεια σας και πάλι! Ανάμεσα στο j5 2017 το Lenovo Moto g5 και το Huawei p8/p9 lite 2017, ποιο να διαλέξω με πρωτο κριτήριο την κάμερα ?
  Ευχαριστώ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς το G5 δεν το έχω δει από κοντά για να σου πω με σιγουριά για την απόδοση της κάμερας του. Ανάμεσα στις υπόλοιπες συσκευές τώρα, το P9 Lite 2017 έχει έστω και λίγο, καλύτερη συνολικά κάμερα από το J5 2017. Σε λεπτομέρεια και ποιότητα δεν υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους, όμως το Huawei βγάζει λίγο πιο “ζωντανές” και ευχάριστες στο μάτι φωτογραφίες !

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Παρότι συμπαθω ιδιαίτερα το Nokia 5, το J5 2017 είναι συνολικά καλύτερη συσκευη. Έχει εντυπωσιακά καλύτερη SUPER AMOLED οθόνη, με πολύ πιο ζωντανά και έντονα χρώματα. Επειδή έχουμε το Nokia 5 για Review αυτή τη στιγμή, η κάμερα του επίσης δυστυχώς δεν είναι αντίστοιχη με αυτή του J5 2017. Tέλος, είναι και αρκετά πιο γρήγορο σε καθημερινή χρήση.

   Το σοβαρό πλέονέκτημα του nokia 5 πάντως είναι το Stock Android, αν το προτιμάς πάντα, αλλιώς το γραφικό περιβάλλον της Samsung έχει σημαντικά περισσότερες επιλογές και δυνατότητες.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Α3 2017 είναι σε προσωπικό επίπεδο πιο όμορφο ενώ έχει και την αδιαβροχοποίηση που δεν έχει το J5 2017. Από εκεί και πέρα, έχει έστω και λίγο μικρότερη οθόνη, αν σε ενοχλεί αυτό, από τις 4.7 ίντσες του Α3 2017 μέχρι τις 5.2 του J5 υπάρχει μια αισθητή διαφορά.

   Σε απόδοση δεν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά, βασίζονται ουσιαστικά στο ίδιο hardware με μικρές παραλλαγές. Από εκεί και πέρα, το J5 έρχεται με Android 7.0 Nougat, ενώ το Α3 2017 παραδόξως δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να αναβαθμίζεται.

   Αν δεν σε ενοχλεί το ότι δεν είναι “αδιάβροχο”, πιστεύω ότι το J5 2017 είναι η καλύτερη επιλογή.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Εξαρτάται πάντα από τις προτιμήσεις του καθενός. Το J5 2017 έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, και μεταλλική κατασκευή που δεν έχει το P9 lite 2017. Από την άλλη, η συσκευή της Huawei έχει καλύτερη κάμερα, και λίγο πιο εύκολο και γρήγορο στη χρήση γραφικό περιβάλλον. Αν μιλάμε για την παλαιότερη έκδοση του P9 Lite 2016 τότε το J5 2017 είναι σίγουρα καλύτερη συσκευή.

 6. ILIAS GIAKOUMAKIS

  Καλησπέρα! Μέχρι τώρα είχα χαμηλού κόστους κινητό (80 €) και φυσικά δεν είμαι ικανοποιημένος. Έχω αποφασίσει να αγοράσω το J5 2017 (single) αφού με ικανοποιούν οι δυνατότητες του. Σε γενικές γραμμές θέλω ένα γρήγορο σερφάρισμα στο Internet, καλή κάμερα, γρήγορη πρόσβαση με το δαχτυλικό αποτύπωμα και γρήγορες εναλλαγές. Βλέποντας όμως τα χαρακτηριστικά άλλων κινητών όπως το Huaewi P10 lite διαπιστώνω ότι με 40 € ακόμα αγοράζω μεγάλη μνήμη (32g RAM – 3g RAM) και καλύτερη ανάλυση οθόνης. Να επιμείνω στην ¨”ποιότητα” της samsung ή απλά πληρώνω φίρμα;; Ποιά είναι η γνώμη σας; Ευχαριστώ πολύ!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Στα 200-300 ευρώ, οι συσκευές έχουν μια σίγουρα καλύτερη ταχύτητα λειτουργίας και απόδοσης, που και πάλι όμως δεν συγκρίνεται με αυτη ακόμα ακριβότερων συσκευών. Παράδειγμα, θα είναι γρήγορο στο browsing στο Internet, θα έχει σχετικά καλή κάμερα, αλλά όλα εξαρτόνται από τις απαιτήσεις του καθενός, αφού ένα τηλέφωνο της μεσαίας κατηγορίας προσφέρει αυτά που “ταιριάζουν” σε αυτή. Είναι σχετικό λοιπόν το “γρήγορο”. Παρόλα αυτά, για την χρήση που περιγράφεις, και με δεδομένο το ότι ξεκινάς από αρκετά κατώτερη συσκευή, σίγουρα θα σε καλύψουν οι δυνατότητες αυτών των συσκευών.

   Τώρα για την σύγκριση με το P10 Lite, όλα έχουν να κάνουν με τις προτιμήσεις του καθενός. Το J5 2017 έχει σημαντικά καλύτερη οθόνη, πιο όμορφο σχεδιασμό (υποκειμενικά) και μονοκόμματη κατασκευή από αλουμίνιο. Το P10 Lite όμως έχει καλύτερη κάμερα, υψηλότερη ανάλυση σε λιγότερο “ζωντανή” και έντονη σε χρώμα οθόνη, και είναι έστω και οριακά πιο γρήγορο. Αν τα 40 ευρώ της διαφοράς δεν είναι θέμα, αποφασίζεις τι είναι πιο σημαντικό σαν χαρακτηριστικό για εσένα, και επιλέγεις αναλόγως 🙂

Γραψτε ενα σχολιο