Samsung Galaxy J7 2017 Review (SM-J730F) : Κατά λάθος Mid Range

Samsung Galaxy J7 2017 Review (SM-J730F) : Κατά λάθος Mid Range

Επεξεργαστής Μνήμη.

Όπως ήδη αναφέραμε, το Galaxy J7 2017 χρησιμοποιεί τον κατασκευασμένο από την ίδια τη Samsung επεξεργαστή Exynos 7870. Σχεδόν όλες οι συσκευές του ανταγωνισμού στην κατηγορία τιμής που ανήκει η συσκευή συνεχίζουν να επιλέγουν … «8 πύρηνες» λύσεις είτε της Qualcomm είτε της Mediatek και έτσι η επιλογή της Samsung είναι μάλλον λογική.

Μαζί με τον Snapdragon 625 (και τον 626) και τον Exynos 7880 είναι οι 4 μοναδικοί επεξεργαστές της μεσαίας κατηγορίας που εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα της κατασκευής στα 14nm. Στην περίπτωση του Exynos 7880 εκτός της χαμηλής κατανάλωσης έχει αυξηθεί και ο χρονισμός στο 1.8 GHz ενώ στον 7870 του Galaxy J7 2017 διατηρείται στο 1.6 GHz και για τους 8 πυρήνες Α-53.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η συσκευή να εκμεταλλεύεται την μειωμένη κατανάλωση ενέργειας που προσφέρει η τεχνική κατασκευής στα 14nm και ταυτόχρονα δεν παράγει και ενοχλητικά ποσά θερμότητας. Στο Galaxy J7 2017 ο Exynos 7870 συνδυάζεται και με 3 GB μνήμης RAM, για πρώτη φορά σε συσκευή της Samsung, μια σίγουρα θετική αλλαγή που βελτιώνει σημαντικά τις Multitasking επιδόσεις της συσκευής.

Στην πράξη τώρα, ο Exynos 7870 είναι περισσότερο από απλά ικανός να «τρέχει» το γραφικό περιβάλλον που έχει σχεδιάσει η Samsung για τις νεότερες συσκευές της. Η εκκίνηση όλων των εφαρμογών γίνεται σχεδόν άμεσα, ενώ είναι αδύνατον με φυσιολογική χρήση να το κάνει κάποιος να «κολλήσει» και να καθυστερήσει να αποκριθεί σε μια εντολή.

Με σχεδόν όλες τις εφαρμογές να αυξάνουν τις απαιτήσεις τους μαζί με τις δυνατότητες που έχουν, το Galaxy J7 2017 είναι σίγουρα από τις συσκευές που μπορούν όχι απλά να ακολουθήσουν την τάση αυτή, αλλά να προσφέρουν και σχετική «σιγουριά» ότι θα είναι το ίδιο γρήγορα και στο άμεσο μέλλον.

Δυστυχώς, στον τομέα των γραφικών, ο Exynos  7870 ακολουθεί την «κακή» παράδοση της μεσαίας κατηγορίας που θέλει τους επεξεργαστές της να μην διαθέτουν κάτι ισχυρό στον τομέα των γραφικών. Η Mali T830 που βρίσκεται στο εσωτερικό του, έχει απλά αποδεκτή απόδοση στην 1080p οθόνη του Galaxy J7 2017, τουλάχιστον για το γραφικό περιβάλλον του, και τα περισσότερα «απλά» παιχνίδια.

Ο αποθηκευτικός χώρος είναι μάλλον κάτι που η Samsung επέλεξε να περιορίσει και πάλι προκειμένου να μην φέρει το Galaxy J7 2017 σε άμεση αντιπαράθεση με το Galaxy A5 2017 (και το αντίστοιχο A7 που δυστυχώς δεν έρχεται στην Ευρώπη…). Έτσι έχουμε μόλις 16 GB ονομαστικού χώρου στην βασική και μοναδική έκδοση, από τα οποία περίπου 10 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Με δεδομένο ότι είναι πολλές πλέον οι συσκευές του ανταγωνισμού με 32 GB σε λιγότερα χρήματα, η επιλογή της Samsung είναι μάλλον ατυχής.

Η έκδοση με υποστήριξη για δύο κάρτες SIM έρχεται με ξεχωριστή υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, κάτι που επιτρέπει την ταυτόχρονη χρήση και των τριών. Παρότι αυτό είναι κάτι που δεν συναντά κανείς ακόμα και σε ακριβότερες συσκευές, είναι ένα χαρακτηριστικό που το Galaxy J7 2017 μετέφερε αυτούσιο από την προηγούμενη έκδοση του.

Λειτουργικό Σύστημα.

Το Galaxy J7 2017 είναι μια από τις πρώτες συσκευές της εταιρείας που φτάνουν στην αγορά μετά την διάθεση του Galaxy S8. Έτσι η συσκευή έρχεται με το νεότερο σε εμφάνιση και λειτουργικότητα γραφικό περιβάλλον που πλέον έχει απλά την ονομασία…. Samsung Experience και διαφέρει στην εκάστοτε έκδοση.

Oι αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον είναι αρκετές και σημαντικές. Η πρώτη από αυτές, όπως και στο S8 αφορά τον τρόπο που ο χρήστης μπορεί να δει το μενού εφαρμογών με ένα απλό «slide» της οθόνης προς τα πάνω από την κατάσταση αναμονής. Υπάρχει φυσικά η δυνατότητα να το αλλάξει αυτό ο χρήστης αν επιθυμεί, μαζί με μερικές ακόμα ρυθμίσεις που αφορούν την εμφάνιση και την διάταξη των εφαρμογών.

Ο πίνακας ειδοποιήσεων έχει αλλάξει και πάλι… χρώμα και μαζί και μέρος της λειτουργικότητας του. Υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του μεγέθους των συντομεύσεων προκειμένου να «χωράνε» περισσότερες σε μια οθόνη, ενώ και με την επιλογή μιας από αυτές εμφανίζεται ένα μικρό μενού με συντομεύσεις.

Εφαρμογές όπως αυτή της συλλογής φωτογραφιών έχουν ήδη «αλλάξει» εμφάνιση από την σειρά Α5 2017 και πλέον διαθέτει την δημοφιλή επιλογή αυτόματης δημιουργίας «άλμπουμ» με βάση την τοποθεσία και την ημέρα που έβγαλε κάποιες φωτογραφίες ο χρήστης του Galaxy J7 2017.

Η δυνατότητα εναλλαγής «θέματος» εμφάνισης υπάρχει και εδώ, ενώ προς τιμήν της η Samsung έχει μεταφέρει και τις δύο ενδιαφέρουσες επιπλέον δυνατότητες εναλλαγής μόνο της εικόνας φόντου, αλλά και των εικονιδίων για τις εφαρμογές.

Όσο και αν η Samsung προσπαθεί πλέον να «αντισταθεί» στον πειρασμό του να προσθέσει πολλές και συνήθως όχι πρακτικά χρήσιμες δυνατότητες, τόσο δεν κατάφερε να διατηρήσει μια λογική δομή στο μενού των ρυθμίσεων. Είναι τόσο διαφορετική η διάταξη από αυτή του Stock Android αλλά και των προηγούμενων συσκευών της εταιρείας, που στο τέλος κάθε κατηγορίας ρυθμίσεων υπάρχουν …. Προτάσεις για άλλες ρυθμίσεις, σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει καταφέρει να βρει αυτό που ψάχνει.

Η εφαρμογή συνολικής διαχείρισης του Galaxy J7 2017 ονομάζεται απλά «διαχείριση συσκευής» έχει όμως κρυφτεί στο μενού των ρυθμίσεων, και για κάποιο λόγο δεν υπάρχει στο μενού με τις εφαρμογές, όπως παλαιότερα και όπως σε όλες τις προτάσεις του ανταγωνισμού. Παρόλα αυτά οι διαθέσιμες επιλογές είναι αρκετά «αναλυτικές» και περιλαμβάνουν την διαχείριση της μπαταρίας, της συνολικής απόδοσης του Galaxy J7 2017 αλλά και του αποθηκευτικού χώρου.

 

42 σχολια


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Συγνώμη που μου διέφυγε και δεν έχω ήδη απαντήσει !

   Στη χώρα μας επίσημα η τιμή του J7 2017 θα είναι αρχικά στα 349 ευρώ.

 1. Qwe

  Φίλε πόσα σου έδωσαν για να γράψεις αυτή τη κουβέρτα διθύραμβο.
  350€
  Antutu 46000
  Έτος 2017
  Σε ενδιαφέρει να ενημερώνεις ή να ψάχνεις για μ@/@ες;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα πρώτα από όλα.

   Θα κάνω το λάθος να συζητήσω όσο αυτό ειναι δυνατόν, αν και θεωρώ από τώρα ότι δεν θα έχει νόημα.

   Το Antutu και το σκορ σε αυτό δεν μπορεί να είναι από μόνο του κριτήριο για την επιλογή ενός Smartphone. Αν θεωρείς ότι είναι, και αν με βάση αυτό κρίνεις το J7 2017 τότε ναι, σίγουρα το κείμενο είναι “κουβέρτα” όπως το περιγράφεις, γιατι αναφέρεται σε αρκετούς ακόμα τομείς που προφανώς για εσένα είναι ασήμαντοι.

   Με δεδομένο ότι δεν πουλάμε κάτι, δεν έχουμε κάποιο κέρδος από το να είναι καλή ή όχι μια παρουσίαση, είναι τόσο απλό.
   Αν έψαχνα για αυτό που λες, θα βγάζαμε 2-3 review το χρόνο, από τις εμπορικά γνωστές συσκευές και θα αρκούμασταν σε αυτό. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι δύσκολο να το καταλάβεις αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Α5 2017 είναι συνολικά καλύτερη συσκευή. Είναι λίγο πιο γρήγορο, έχει λίγο καλύτερη κάμερα και είναι και αδιάβροχο σε περίπτωση που το χρειαστείς. Πρακτικά οι διαφορές είναι ελάχιστες και πολύ μικρές, όμως η Samsung έχει φροντίσει για εμπορικούς λόγους και όχι μόνο, το Α5 2017 να είναι ελάχιστα καλύτερο συνολικά. 🙂

   Μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει και για το Α5 εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/02/12/samsung-galaxy-a5-2017-review/

 2. stefanos

  Καλημέρα. Να κάνω μια ερώτηση. Μήπως γνωρίζουμε στα δύο τηλέφωνα Α5 2017 και J7 2017 απο τα 3 GB μνήμη πόσα ειναι ελεύθερα προς χρήση ?


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η ελέυθερη μνήμη μειώνεται σημαντικά αφού βάλεις έναν google λογαριασμό, τις συνηθισμένες Social media εφαρμογές, ακόμα και αν το βάλεις να σου λέει το καιρό στην αρχική οθόνη. Μετά από την “βασική” αυτή ρύθμιση, μένει διαθέσιμο περίπου 1.5 GB για όλες τις άλλες εφαρμογές.

 3. stefanos

  Καλημέρα και πάλι.
  Σε ρωτάω γιατί διάβασα απο κάποιους που έχουν το j7 2017 πως έχει πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές που δυστυχώς δεν διαγράφονται με αποτέλεσμα η ελεύθερη μνήμη της συσκευής να μειώνεται σε 1 gb περίπου. Ισχύει κάτι τέτοιο ?
  Κάτι ακόμη : διάβασα δικά σου σχόλια πως οι δύο συσκευές A5 2017 και J7 2017 έχουν μικροδιαφορές που πρακτικά δεν <>, άν κατάλαβα καλά, με εξαίρεση ίσως την καλύτερη μπαταρία του J7 και την αδιαβροχοποίηση του Α5. Σαν εφάνιση και ποιότητα κατασκευής ποιο θεωρείς καλύτερο ?
  Σε ρωτάω γιατί είμαι μεταξύ των δύο και κυρίως χρησιμοποιώ ιντερνετ, παχινίδια και αρκετή ομιλία. Ποιο απο τα δύο προτείνεις ? Ευχαριστώ .

 4. stefanos

  Καλημέρα και πάλι.
  Σε ρωτάω γιατί διάβασα απο κάποιους που έχουν το j7 2017 πως έχει πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές που δυστυχώς δεν διαγράφονται με αποτέλεσμα η ελεύθερη μνήμη της συσκευής να μειώνεται σε 1 gb περίπου. Ισχύει κάτι τέτοιο ?
  Κάτι ακόμη : διάβασα δικά σου σχόλια πως οι δύο συσκευές A5 2017 και J7 2017 έχουν μικροδιαφορές που πρακτικά δεν , άν κατάλαβα καλά, με εξαίρεση ίσως την καλύτερη μπαταρία του J7 και την αδιαβροχοποίηση του Α5. Σαν εφάνιση και ποιότητα κατασκευής ποιο θεωρείς καλύτερο ?
  Σε ρωτάω γιατί είμαι μεταξύ των δύο και κυρίως χρησιμοποιώ ιντερνετ, παχινίδια και αρκετή ομιλία. Ποιο απο τα δύο προτείνεις ? Ευχαριστώ .


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές δεν τρέχουν μονίμως στην συσκευή. Επειδή απλα υπάρχουν δεν επιρεάζουν τη διαθέσιμη μνήμη RAM. Αυτές που ανοίγεις και εκτελείς καταλαμβάνουν χώρο στη RAM 🙂

 5. stefanos

  συγνώμη, στέλνω το μύνημα για τρίτη φορά γιατί δεν μου εμφάνισε κάποιες λέξεις.

  Σε ρωτάω γιατί διάβασα απο κάποιους που έχουν το j7 2017 πως έχει πολλές προεγκατεστημένες εφαρμογές που δυστυχώς δεν διαγράφονται με αποτέλεσμα η ελεύθερη μνήμη της συσκευής να μειώνεται σε 1 gb περίπου. Ισχύει κάτι τέτοιο ?
  Κάτι ακόμη : διάβασα δικά σου σχόλια πως οι δύο συσκευές A5 2017 και J7 2017 έχουν μικροδιαφορές που πρακτικά δεν φαίνονται, άν κατάλαβα καλά, με εξαίρεση ίσως την καλύτερη μπαταρία του J7 και την αδιαβροχοποίηση του Α5. Σαν εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής ποιο θεωρείς καλύτερο ?
  Σε ρωτάω γιατί είμαι μεταξύ των δύο και κυρίως χρησιμοποιώ ιντερνετ, παχινίδια και αρκετή ομιλία. Ποιο απο τα δύο προτείνεις ? Ευχαριστώ .


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Σαν εμφάνιση το A5 2017 είναι σίγουρα καλύτερο, όμως σε κατασκευή προσωπικά προτιμώ την μεταλλική κατασκευή του J7 2017.

  2. dimitris

   Καλησπέρα

   Μπορείς να διαγράψεις προεγκατεστημένες εφαρμογές.
   Ρυθμίσεις>αποθηκευτικός χώρος>εφαρμογές>επιλέγεις την εφαρμογή που θες να διαγράψεις και πατάς διαγραφή


  3. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Κάποιες από τις εφαρμογές μπορούν να διαγραφούν, κάποιες άλλες μπορείς απλά να τις απενεργοποιήσεις και να επανέλθουν στην εργοστασιακή έκδοση τους αν είχαν ήδη αναβαθμιστεί μέσω του Play Store. Υπάρχουν όμως και αρκετές εφαρμογές που δεν σου επιτρέπει η συσκευή να τις “πειράξεις” δυστυχώς.

 6. stefanos

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ. ΗΜΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ Α5 2017 ΚΑΙ J7 2017. ΕΙΔΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ LG G5 SE. ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΣ ΙΣΑΞΙΟ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ SAMSUNG. ΕΣΥ ΠΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΙΝΗΤΑ, ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.
  ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ. ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΤΑ LG ΓΕΝΙΚΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Το G5 SE είναι δεδομένο ότι έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα σε σύγκριση με τα δύο Samsung. Η μπαταρια όμως είναι σημαντικά μικρότερη και δεν έχει την ίδια καλή απόδοση με τα J7 2017 και Α5 2017. Το μεγαλύτερο “πρόβλημα” όμως είναι ότι το G5 SE είναι μια οικονομικότερη έκδοση του κανονικού G5, και μια έκδοση που η LG έτσι και αλλιώς δεν έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα από την αρχή. Είναι σίγουρο ότι σε υποστήριξη και μελλοντικές αναβαθμίσεις, το G5 SE δεν θα υποστηρίζεται όσο οι δύο συσκευές της Samsung, εκτός του ότι έχει ήδη και ένα χρόνο περίπου στην αγορά

 7. Beauty Follower

  Καλησπερα, είμαι μεταξύ του Samsung j5 και j7 2017… θελω να μπορω να σερφαρω ευκολα στο ιντερνετ και να βγαζει καλές φωτογραφιες. Απ οτι βλέπω δεν εχουν πολλές διαφορές εκτός απο την τιμη, το μεγεθος της οθονης. Επισης βλεπω οτι το j5 εχει καλύτερη αναλύση οθονης απο to j7. H αναλυση της καμερας του j5 εχει προδιαγραφη CMOS… τι ειναι αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Η οθόνη του J7 έχει καλύτερη/μεγαλύτερη ανάλυση από αυτή του J5 όχι το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα αυτή του J7 είναι FullHD 1920×1080 pixels ενώ αυτή του J5 είναι HD 1280×720 pixels. Εκτός της διαφοράς στην οθόνη, σε μέγεθος και ανάλυση, το J7 έχει μεγαλύτερη μπαταρία, και έχει 3 GB RAM αντί για 2 GB στο J5. Η κάμερα, οι επιδόσεις και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι ουσιαστικά τα ίδια.
   Το σερφάρισμα στο ίντερνετ γίνεται με την ίδια ταχύτητα και θεωρητικά ευκολία, εκτός του ότι η μεγαλύτερη οθόνη του J7 είναι πιο άνετη κατά την άποψη μου.
   Το CMOS είναι η τεχνολογία που χαρακτηρίζει την κατασκευή του αισθητήρα της κάμερας. Σε όλα τα κινητά είναι CMOS, αφού ο θεωρητικά καλύτερος CCD αισθητήρας είναι ακριβότερος, και έχει και τεχνικούς περιορισμούς για να χρησιμοποιηθεί σε κινητό τηλέφωνο.

 8. dinamighty

  Καλημερα σας, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Εχτε δίκιο όσον αφορα τις οθόνες. Κι όμως στον καταλογο με τα κινητά της COSMOTE ειχαν κάνει λάθος και έγραφαν oti to Sasmsung Galaxy j5 έχει οθονη 2960×1440 ενώ το J7 1920×1080. Μου φανηκε περιεργο, ρώτησα την πωλήτρια και μου το επιβεβαιωσε (προφανώς δεν είχε ιδεα απο χαρακτηριστικα κινητων). Εκ των υστέρων το τσέκαρα και τους πληροφόρησα οτι εχουν κάνει τυπογραφικο λάθος.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   2960 x 1440 pixels είναι η ανάλυση της οθόνης του Galaxy S8 και του Note 8, προφανώς κάπου έγινε ένα καλό τυπογραφικό λάθος 🙂

 9. Beauty Follower

  Καλημερα σας, ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Εχτε δίκιο όσον αφορα τις οθόνες. Κι όμως στον καταλογο με τα κινητά της COSMOTE ειχαν κάνει λάθος και έγραφαν oti to Sasmsung Galaxy j5 έχει οθονη 2960×1440 ενώ το J7 1920×1080. Μου φανηκε περιεργο, ρώτησα την πωλήτρια και μου το επιβεβαιωσε (προφανώς δεν είχε ιδεα απο χαρακτηριστικα κινητων). Εκ των υστέρων το τσέκαρα και τους πληροφόρησα οτι εχουν κάνει τυπογραφικο λάθος.

 10. Kostaskostas

  Καλησπέρα αξίζει καλύτερα το samsung galaxy j7 2017 ή το huawei p10 lite(4gb ram) με νοιάζει για ανάλυση οθόνης χρώματα και κάμερας βιντεο,μπαταρία,gps,να μν κολλάει δεν παίζω ευχαριστώ πολύ…Και κάτι τελευταίο(αν βάλω sd στο j7 γίνεται να περάσω εκεί εφαρμογές και όχι στη εσωτερική μνήμη του??)


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα !

   Το αν μπορεί να μεταφερθεί μια εφαρμογή στην κάρτα μνημης είναι κάτι που το ορίζει η ίδια η εφαρμογή. Αν ένα κινητό το υποστηρίζει σαν δυνατότητα, θα εμφανίζει στην επιλογή μόνο σε όλες εφαρμογές το επιτρέπουν και το υποστηρίζουν.

   Τώρα για την επιλογή συσκευής, εξαρτάται από τις προτιμήσεις όπως πάντα. Το J7 2017 έχει σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη, που έχει και πολύ καλύτερη απόδοση,είναι ένα από τα καλύτερα AMOLED Panel που μπορείς να βρεις σε κινητό της κατηγορίας του και όχι μόνο. Το P10 Lite από την άλλη έχει αισθητά καλύτερη κάμερα σε νυχτερινή αλλά και κανονική φωτογράφιση. Η ταχύτητα είναι πρακτικά η ίδια και για τις δύο συσκευές, αφού είναι από τα πιο “δυνατά” κινητά που υπάρχουν σε αυτή την κατηγορία τιμής 🙂

 11. Kallia

  Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας μεταξύ p9 lite, j7 κ honor 8 σε σχέση με τη φωτογραφική και μουσική.
  Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Honor 8 είναι από μόνο του σε διαφορετική ανώτερη κατηγορία από τις 2 άλλες συσκευές 🙂
   Από εκεί και πέρα, ανάμεσα στα j7 2017 και P9 Lite, αν πρόκειται για το P9 Lite του 2016 το “παλιό” δηλαδή, τότε το J7 2017 έχει και αυτό με τη σειρά του καλύτερη κάμερα. Ανάμεσα στο P9 Lite 2017 και στο J7, η καμερα του J7 έχει λίγο καλύτερη απόδοση το βράδυ, αλλά την ημέρα οι φωτογραφίες του P9 Lite 2017 είναι πιο “ζωντανές” και με περισσότερη λεπτομέρεια.

   Για την μουσική τώρα, σε αυτή την κατηγορία τιμής, καμία συσκευή δεν έχει ιδιαίτερες επιδόσεις σε ήχο. Τα ακουστικά που έχουν στην συσκευασία και οι 3 συσκευές είναι απλά μέτρια και σχεδιασμένα για μη απαιτητική χρήση. 🙂

 12. Ανέστης Δέλλιος

  Καλησπέρα. Βρήκα τη συσκευή σε ένα μαγαζί της γειτονιάς μου όπου το πουλάει περίπου 100 ευρώ πιο φθηνά από τα καταστήματα τα γνωστά (πλαίσιο κλπ). Μου είπαν ότι τα φέρνουν από Γερμανία. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν αγοράσω την συσκευή; Εννοώ, θα έχω την εγγύηση που χρειάζεται; Ευχαριστώ


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Εγγύηση έχουν οι συσκευές που έχουν γίνει εισαγωγή από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν όντως είναι από την Γερμανία η συσκευή τότε θα έχει κανονικά εγγύηση στη χώρα μας, για 2 χρόνια από την ημερομηνία που λέει η απόδειξη αγοράς 🙂

 13. aggelos

  παιδιά μια ερώτηση έχω το samsung galaxy J7 μοντέλο 2016 τώρα έχω κάρτα 32GB ποσά GB είναι η ανώτατη που μπορώ να του βάλω??

 14. aggelos

  καλησπέρα Κώστα και ευχαριστώ επειδή θα πάω ταξίδι μεγάλο και θα πεζό με multimedia συνεχεία ( ταινίες mp3 φωτογραφίες κλπ) είπες “Θεωρητικά ” πως μπορώ να το ξέρω προτού την “φάω” Χωρής να μου κάννη ?? και τη θα κάννη (αν ας πούμε δεν κάννη) θα μου κολλά συνέχεια η θα πηγαίνει πιο αργά από όσο πρέπει ?? αν δεν θα δουλεύει τόσο γρήγορα άλλα δεν θα φαίνεται δεν νομίζω να με απασχολεί


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα ! Δεν υπάρχει κάποιο είδος χρήσης που να κάνει το J7 2017 αργό, τουλάχιστον όταν δεν θες να κάνει κάτι υπερβολικό (όπως π.χ. να κάνεις edit φωτογραφίες με το Photoshop express). Ειδικά για Multimedia χρήση, η μεγάλη μπαταρία του, η καλή του οθόνη και η όχι μεγάλη κατανάλωση ενέργειας το κάνουν ιδανικό. Εκτός απροόπτου, μπορεί για παράδειγμα να παίξει τουλάχιστον 8 ώρες video από το Youtube με μια γεμάτη μπαταρία, και ακόμα περισσότερο αν τα βίντεο είναι αποθηκευμένα στην δική του μνήμη.

 15. Xrysa

  Καλησπερα.Υπαρχει καποιο προβλημα στα δικαρτα;;;

 16. Μαρία Μαϊοράνο

  Καλημέρα!
  Πριν λίγες μέρες μου εκλεψαν το lg g2 που το είχα 3 Χρόνια και ήμουν απόλυτα ευχαριστημενη.
  Δεν έχω πολλά χρήματα να διαθέσω και είμαι ανάμεσα στο redmi note 4x και στο galaxy j7 2017
  Είδα σε κάποια reviews πως το j7 βγάζει καλύτερες φώτο αλλά από την άλλη το redmi έχει 2.0 Ghz στον επεξεργαστή του ενώ το j7 μόλις 1.6
  Πόσο ρόλο παίζουν τα Ghz στην ταχύτητα και γενικά στην απόδοση του κινητού?
  Ποιο απ τα δύο μου προτείνετε?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Το Note 4X είναι όντως σημαντικά πιο γρήγορο και καλύτερο σε καθημερινή χρήση από το J7 2017, έχει όμως δυστυχώς αισθητά κατώτερη κάμερα. Αυτό που έχει το J7 2017 είναι η λίγο καλύτερη κάμερα του, και η AMOLED οθόνη του που είναι και αυτή αρκετα πιο ζωντανή και έντονη στην προβολή φωτογραφιών κλπ.
   Ανάλογα με το πόσο σε ενδιαφέρει η κάμερα κυρίως, θα πρέπει να επιλέξεις μεταξύ τους. Σε προσωπικό επίπεδο, επειδή δεν είμαι τόσο φίλος της κάμερας, αλλά μου αρέσει η ευκολία στην καθημερινή χρήση, θα επέλεγα το Note 4X

   Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για αυτό, εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/06/10/xiaomi-redmi-note-4x-review/

 17. Γιωργος Πρεντζας

  Καλημέρα και χρόνια πολλά! Είμαι ανάμεσα στο να πάρω το j7 2017 και το mate 10 lite. Με ενδιαφέρει πολύ η ποιότητα της φωτογραφίας,η οθόνη και η ευκολία στη χρήση.Ποιά είναι η γνώμη σου; Ποιό από τα 2 θα προτιμούσες;


  1. Post author
   Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και χρόνια Πολλά !

   Οι δύο αυτοί παράγοντες που αναφέρεις είναι διαφορετικοί σημαντικά, γιατί το J7 2017 έχει πολύ καλύτερη οθόνη από το Mate 10 Lite, το οποίο όμως έχει λίγο καλύτερη κάμερα. Προσωπικά θα επέλεγα το Mate 10 Lite περισσότερο για την αναλογία της οθόνης του που, που είναι πιο ψηλή αλλά με το μικρό πλαίσιο γύρω της διατηρεί τις διαστάσεις σε λογικά επίπεδα. Η κάμερα έτσι και αλλιώς σε αυτά τα χρήματα είναι απλά ικανοποιητική, καμία από τις δύο συσκευές δεν έχει κάτι περισσότερο.
   Μπορείς να δεις το Review που έχουμε κάνει και για το Mate 10 Lite εδώ

   http://in2mobile.gr/2017/11/15/huawei-mate-10-lite-review/

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.