Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Intel κατηγορεί την Qualcomm για μονοπωλιακή πολιτική

Η Intel κατηγορεί την Qualcomm για μονοπωλιακή πολιτική

απο Kostas Gliatiotis

Ακολουθώντας την Apple, η Intel σήμερα ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από την Αμερικάνικη επιτροπή ανταγωνισμού να ερευνήσει τον τρόπο που λειτουργεί η Qualcomm και παραχωρεί προς χρήση τις πατέντες που έχει στην κατοχή της.

Πιο συγκεκριμένα, η Intel θεωρεί ότι η Qualcomm χρεώνει έως και 5 φορές περισσότερο από το “λογικό” για την χρήση των πατεντών που έχει στην κατοχή της, ώστε τα ολοκληρωμένα επικοινωνίας με το δίκτυο που σχεδιάζουν οι ανταγωνιστές της να είναι ακριβότερα από τις δικές της λύσεις.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την Intel, η Qualcomm δίνει τελικά τους δικούς της επεξεργαστές σε χαμηλότερη τιμή σε όσες εταιρείες επιλέξουν να συνεργαστούν μαζί της και όχι με κάποια άλλη εταιρεία (όπως είναι η Intel…). Όλα αυτά έχουν προφανώς σαν αποτέλεσμα την δημιουργία αθέμιτου ανταγωνισμού, κάτι που πολλές εταιρείες φαίνεται να έχουν σκοπό να αλλάξουν τον τελευταίο καιρό.

Η Apple ξεκίνησε την διαμάχη με την Qualcomm δικαστικά, προκειμένου να σταματήσει η δεύτερη να “εκβιάζει” για την χρήση των δικών της Modem στα iPhone και iPad της πρώτης. Στο iPhone 7 η Apple επέλεξε να χρησιμοποιήσει και Modem από την Intel, απόφαση που προφανώς δεν άρεσε στην Qualcomm. Σε αυτή την περίπτωση η Apple δέχθηκε μήνυση στην οποία η Qualcomm ισχυρίζεται ότι τα iPhone με δικό της Modem είναι επίτηδες ρυθμισμένα από την Apple να λειτουργούν πιο αργά.

Μετά από ένα πρόστιμο για ανάλογη πρακτική και στην Νότιο Κορέα (όπου προφανώς η Qualcomm έχει την ίδια τακτική με την Samsung και την LG) και την μήνυση από την Apple, είναι προφανές ότι και η Intel θέλει πλέον να σταματήσει το συγκεκριμένο μονοπώλιο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights