Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Fluo Live 4G Tablet Review : Για απλή καθημερινή χρήση

Fluo Live 4G Tablet Review : Για απλή καθημερινή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Tablets είναι ένας από τους λίγους τομείς τεχνολογίας γενικότερα και τηλεπικοινωνιών ειδικότερα που δεν γνωρίζει αύξηση των πωλήσεων τα τελευταία χρόνια.

Ένα μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού έχει ήδη αποκτήσει ένα Tablet, το οποίο σε αντίθεση με το Smartphone του δεν υπάρχει λόγος να το αντικαταστήσει όσο κάνει ακόμα τη δουλειά του. Για ένα άλλο κομμάτι της αγοράς, η αντικατάσταση ενός tablet γίνεται λόγο «ανάγκης» όταν αυτό που έχει ήδη πάψει να λειτουργεί για οποιονδήποτε λόγο.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω, υπάρχει και το δεδομένο της μείωσης στη ζήτηση ακριβών Tablets όταν δεν είναι απαραίτητα για συγκεκριμένη επαγγελματική συνήθως χρήση, συνήθως για οικονομικούς λόγους. Στην παρουσίαση που ακολουθεί, θα γνωρίσουμε μαζί ένα από τα οικονομικότερα Tablet που έχουν περάσει από τα χέρια μας τα τελευταία χρόνια, και απευθύνεται συνειδητά στο αγοραστικό κοινό που δεν θέλει να δαπανήσει πολλά χρήματα για την αγορά του. Χωρίς σε καμία περίπτωση να γίνονται λανθασμένες παραχωρήσεις, το Live 4G της Fluo, προσφέρει τα απαραίτητα για την χρήση που μπορεί να καλύψει ένα Tablet με τιμή πώλησης περίπου στα 100 ευρώ.

Σχέδιο Μέγεθος Βάρος.

Αυτό που κάνει αμέσως θετική εντύπωση στον χρήστη του Fluo Live 4G είναι οι περιορισμένες του διαστάσεις σε συνδυασμό με το αρκετά χαμηλό του βάρος. Η οθόνη των 8 ιντσών «δεσπόζει» στο μπροστινό του μέρος, με το περιορισμένο πλαίσιο γύρω από αυτή να συμβάλει στις συνολικά μικρές διαστάσεις του.

Το Fluo Live 4G έχει σχεδιαστεί για «οριζόντια» χρήση όπως και ένα Smartphone, κάτι που φαίνεται καθαρά και από το ακουστικό που υπάρχει πάνω από την οθόνη του. Το ακουστικό αυτό είναι προφανώς λειτουργικό, αφού όπως δηλώνει και το 4G στην ονομασία του Tablet, δέχεται κάρτα SIM για λειτουργεία σε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Πλήκτρα χειρισμού δεν υπάρχουν κάτω από την οθόνη, και αυτά βρίσκονται στην ίδια την οθόνη, επιλογή που έχει γίνει προφανώς για λόγους οικονομίας. Η γνώμη μας πάντως είναι ότι τα φυσικά πλήκτρα δεν ταιριάζουν σε ένα Tablet, οπότε η επιλογή της Fluo είναι μάλλον η σωστή.

Συνεχίζοντας με το πίσω μέρος, το Fluo Live 4G είναι κατασκευασμένο από ένα «ματ» σε υφή πλαστικό. Η αίσθηση που αφήνει στο χέρι του χρήστη είναι αρχικά λίγο ασυνήθιστη και ίσως όχι η κορυφαία σε πολυτέλεια, όμως συμβάλει σημαντικά στο να μη κινδυνεύει να γλιστρήσει από το χέρι του χρήστη του.

Το μικρό σε μέγεθος ηχείο του Fluo Live 4G βρίσκεται στο κάτω αριστερό μέρος του Tablet, και η απόδοση του είναι ικανοποιητική για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής. Έχει αποδεκτή ένταση στο μέγιστο, ώστε να ακούγεται ακόμα και με σχετική φασαρία, ενώ η ποιότητα του καλύπτει τις βασικές ανάγκες που έτσι και αλλιώς προορίζεται να εξυπηρετήσει το Tablet.

Αντίστοιχα και η κάμερα στο πίσω μέρος έχει περισσότερο διακοσμητικό χαρακτήρα, όμως αναλυτικά θα αναφερθούμε σε αυτή στο δικό της κομμάτι του Review. Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι σε αυτό το σημείο, υπάρχει ένα μικρό πλαστικό «καπάκι» που αφαιρείται προκειμένου ο χρήστης να έχει πρόσβαση στην υποδοχή για την κάρτα SIM αλλά και την κάρτα μνήμης.

Προφανώς και το Fluo Live 4G δεν έχει σχεδιαστεί για να καλύψει τις απαιτήσεις των χρηστών που αναζητούν μια ακριβή πρόταση. Η ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης του όμως είναι άριστη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς και το ιδιαίτερα χαμηλό του κόστος.

Οθόνη.

Η οθόνη του Fluo Live 4G έχει και αυτή πρωταρχικό στόχο την κάλυψη των βασικών αναγκών του χρήστη του. Παρόλα αυτά, θα μπορούσε να πει κανείς ότι προσφέρει ελάχιστα περισσότερα από ότι συνηθίζεται σε Tablet με τόσο χαμηλή τιμή πώλησης.

Έτσι λοιπόν, οι 8 ίντσες σε διαγώνιο, συνδυάζονται με ανάλυση 1280 x 800 pixels, απόλυτα ικανοποιητική για καθημερινή χρήση. Η χρωματική απόδοση τώρα, είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να είναι καλύτερη, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να δημιουργεί προβλήματα.

Οι γωνίες θέασης είναι αρκετά μεγάλες για Tablet, χωρίς να παρατηρείται σημαντική χρωματική αλλοίωση. Η οθόνη του Fluo Live 4G θα μπορούσε απλά να είναι λίγο πιο «ζωντανή» και έντονη χρωματικά, κάτι όμως που σίγουρα θα είχε επιπτώσεις στο κόστος του. Σε κάθε περίπτωση, η προβολή βίντεο γίνεται με σχετική άνεση, και σε αυτό συμβάλει αρκετά η πολύ καλή φωτεινότητα της. Η μέγιστη ένταση του φωτισμού είναι απαραίτητη ουσιαστικά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights