Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Apple: Θέλει να κατασκευάσει τις δικές της OLED οθόνες

Apple: Θέλει να κατασκευάσει τις δικές της OLED οθόνες

απο Kostas Gliatiotis

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ότι όσο μεγάλη εταιρεία και αν είναι η Apple, με εντυπωσιακά αποθεματικά σε χρήματα και όχι μόνο, συνεχίζει να εξαρτάται από τρίτους για την κατασκευή των συσκευών της.

Η “εξάρτηση” αυτή ξεκίνησε από την ανάγκη της εταιρείας να της κατασκευάσει κάποιος τους Axx επεξεργαστές των Smartphone και των Tablet της, ανάγκη που για τα περισσότερα χρόνια εξυπηρετούσε η Samsung LSI, η εταιρεία του ομίλου που κατασκευάζει κάθε είδους ημι-αγωγό.

Μπορεί σε αυτόν τον τομέα η Apple πλέον να έχει μεταφέρει το σύνολο της παραγωγής στην TSMC που κατασκευάζει τουλάχιστον προς το παρόν τον A10 στο εσωτερικό των iPhone 7 και iPhone 7 Plus, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η εταιρεία έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Για το επόμενο iPhone η Apple είναι δεδομένο πλέον ότι θα χρησιμοποιήσει OLED οθόνη, κάτι που για μια ακόμα φορά την “έφερε” αρχικά στην ανάγκη των λίγων εταιρειών που διαθέτουν μονάδες κατασκευής οθονών αυτής της τεχνολογίας. Η μεγαλύτερη σε όγκο παραγωγής (και όχι μόνο…) εταιρεία είναι φυσικά η Samsung, και οι πληροφορίες θέλουν την Apple να προσπαθεί να δεσμεύσει το σύνολο της παραγωγής OLED οθονών, εκτός από αυτές που προορίζονται για Smartphone της ίδιας της Samsung.

Η Apple όμως φαίνεται ότι θέλει να ξεκινήσει να κατασκευάζει τις δικές της OLED οθόνες μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, και έτσι φαίνεται να έχει ήδη αγοράσει μέρος του εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για την παραγωγή τους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία φαίνεται να έχει ήδη αγοράσει ένα CVD (chemical vapor deposition) μηχάνημα από την Ιαπωνική Canon Tokki, την εταιρεία που παρέχει τον εξοπλισμό και στην Samsung για την παραγωγή οθονών.

Προς το παρόν η Apple έχει αγοράσει εξοπλισμό που αρκεί πιθανότατα μόνο για “δοκιμαστική” παραγωγή οθονών προκειμένου να… μελετήσει αν είναι οικονομικά συμφέρουσα η κατασκευή τους σε μεγάλες ποσότητες από το 2018. H Canon Tokki πάντως. συνεχίζει να διαθέτει το μεγαλύτερο μέρος των μηχανημάτων που κατασκευάζει στην Samsung, με την LG να έχει τον τελευταίο καιρό πάρει ένα μικρό μέρος και αυτή. Προφανώς και τα μηχανήματα από μόνα τους δεν μπορούν να διασφαλίσουν την τεχνολογική εμπειρία και τεχνογνωσία που απαιτείται, και έτσι μένει να δούμε αν τελικά η Apple θα κατασκευάσει όντως τις δικές της OLED οθόνες, αλλά και το πότε θα γινει αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

tony 24/07/2017 - 22:25

Για σας, θέλω να σας ρωτήσω πιο σμαρτπφον να αγοράσω, θέλω ή το Samsung Galaxy j5 2016 ή το Huawei p 8 lite???? Σε παρακαλώ

Reply
Kostas Gliatiotis 25/07/2017 - 11:34

Καλημέρα !

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, το J5 2017 είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σημαντικά νεότερο, έρχεται με νεότερη έκδοση του Android και έχει “ελπίδες” να αναβαθμιστεί και στην επόμενη έκδοση Android O. Έχει επίσης καλύτερη κάμερα και οθόνη, και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.
Αν τώρα μιλάμε για το P8 Lite 2017 τότε οι συσκευές είναι σχεδόν ίδιες σε απόδοση.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights