Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

Huawei Y7 2017 Review : Το άγνωστο Mid Range

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Είναι δεδομένο ότι η Huawei αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της εμπορικής προσπάθειας που κάνει, ώστε να καθιερωθεί στην ανώτερη High End Κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών. Όσο όμως το P10 με το P10 Plus (και ακόμα και το P10 Lite..) αναδεικνύουν την τεχνολογική υπεροχή της εταιρείας, υπάρχει μια αρκετά μεγάλη «γκάμα» συσκευών στην μεσαία και χαμηλή κατηγορία.

Οι συσκευές αυτές προφανώς και δεν λαμβάνουν την προσοχή και την προώθηση των ακριβότερων προτάσεων της εταιρείας, αναλαμβάνουν όμως την εκπροσώπηση της σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες τιμής και χαρακτηριστικών.

Μια από τις καλύτερες (θεωρητικά) συσκευές αυτής της κατηγορίας θα  γνωρίσουμε μαζί στο Review που ακολουθεί, που έρχεται στην αγορά με την ονομασία Y7 2017. Η σειρά Y έχει στη χώρα μας «παρελθόν» με τα Y3, Y5 σε δύο διαφορετικές εκδόσεις το καθένα, συσκευές που έχουμε ήδη κάνει Review την κάθε μια στην… εποχή της. Για μια σειρά λοιπόν που συμπληρώνει τον τρίτο χρόνο ζωής στη χώρα μας, και σε μια από τις κατηγορίες με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων, θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη προώθηση από την Huawei.

Η εταιρεία έχει καλώς ή κακώς περιορίσει τις προσπάθειες της στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, μια επιλογή που αν μη τι άλλο της έχει χαρίσει εντυπωσιακές πωλήσεις με το P9 Lite, το P9 Lite 2017, το Honor 7 Lite και φυσικά το P10 Lite.

Σχεδιασμός.

Αυτό που είναι άμεσα εμφανές στο Y7 2017 είναι ότι έχει σχεδιαστεί για αυτούς που αναζητούν μια συσκευή στην μεσαία κατηγορία, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οθόνη για άνετη χρήση.

Έτσι λοιπόν η συσκευή έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών (χαμηλής σχετικά όμως ανάλυσης) το πλαίσιο γύρω από την οποία διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι συνολικές διαστάσεις να είναι αρκετά περιορισμένες, με το Y7 2017 να δίνει την εντύπωση μικρότερης συσκευής στα χέρια του χρήστη του.

Σχεδιαστικά τώρα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Huawei απλά δεν «προσπάθησε» να κάνει κάτι το διαφορετικό, επιλογή μάλλον αναμενόμενη στην κατηγορία τιμής που ανήκει το Y7 2017. Η μπροστινή του όψη είναι απλά λιτή, και εκτός προφανώς από την οθόνη, έχει στο πάνω μέρος το ακουστικό και τους απαραίτητους αισθητήρες λειτουργίας.

Στο άσπρο χρώμα της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας, η απλότητα αυτή θα μπορούσαμε να πούμε ότι δίνει έναν «σοβαρό» τόνο στο Y7 2017, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατόν για το… άσπρο χρώμα.

Η πίσω επιφάνεια τώρα, είναι προφανώς κατασκευασμένη από αλουμίνιο, ένα υλικό που η Huawei μπορεί να ισχυρίζεται ότι πρώτη έφερε σε τόσο μεγάλο αριθμό συσκευών. Αντίστοιχα λοιπόν, έχει πλέον την δυνατότητα να το χρησιμοποιεί και στο Y7 2017, αλλά και σε συσκευές με ακόμα χαμηλότερη τιμή πώλησης.

Προφανώς και το πίσω αυτό αλουμινένιο πλαίσιο δεν μπορεί να αφαιρεθεί και ο χρήστης δεν έχει πρόσβαση στην μπαταρία της συσκευής. Η υποδοχή για τις κάρτες SIM βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του Y7 2017, όπως και τα πλήκτρα χειρισμού του.

Μια εντυπωσιακή και σίγουρα ασυνήθιστη έλλειψη είναι η απουσία του αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το πίσω μέρος του Y7 2017, όπου συνήθως τοποθετεί τον αισθητήρα η Huawei είναι σχεδόν κενό με εξαίρεση φυσικά την κάμερα. Είναι σίγουρο ότι σε κάποιες αγορές θα υπάρξει έκδοση της συσκευής και με αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, κάτι που όπως φαίνεται δεν ισχύει για την χώρα μας.

Ο συνδυασμός του «χρυσού» σε απόχρωση μεταλλικού πλαισίου με το άσπρο χρώμα γύρω από την οθόνη φαίνεται να είναι κάτι το διαδεδομένο στους κατασκευαστές από την Ασία (ευγενικά από την… Κίνα), σίγουρα όμως είναι διαφορετικός από το συνηθισμένο.

Το Y7 2017 έχει σχεδιαστεί όπως αναφέραμε, προκειμένου να υπάρχει μια συσκευή με μεγάλη οθόνη σε μια κατηγορία τιμής που συνήθως δεν μπορεί να βρει κάποιος κάτι ανάλογο, τουλάχιστον όχι από «γνωστό» κατασκευαστή. Με αυτό σαν δεδομένο, σαν συσκευή είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα, και ο σχεδιασμός αλλά και η κατασκευή της βρίσκονται στα πολύ καλά πλαίσια που μας έχει συνηθίσει η Huawei τα τελευταία χρόνια.

Οθόνη.

Η 5.5 ιντσών οθόνη του Y7 2017 έχει όπως ήδη αναφέραμε, σχετικά χαμηλή ανάλυση 720p ή αλλιώς 1280 x 720 pixels. Προφανώς και η επιλογή έχει γίνει για την μείωση του κόστους, είναι όμως κρίμα, με δεδομένο ότι η ίδια η Huawei έστω και κάτω από το Brand της Honor, έχει συσκευές με καλύτερη 1080p οθόνη στην ίδια κατηγορία τιμής.

Παρόλα αυτά, η οθόνη του Y7 2017 όπως και όλες οι LCD οθόνες της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, έχει πολύ καλή συνολική απόδοση, χρωματικά και όχι μόνο. Κάθε είδους περιεχόμενο προβάλλεται με πολύ καλή ζωντάνια και χρωματική ένταση, ενώ ειδικά για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο, το μεγάλο μέγεθος της την κάνει ιδανική.

Οι γωνίες θέασης είναι επίσης πολύ καλές, κάτι που δείχνει με τον καλυτερο τρόπο ότι παρά την χαμηλή της ανάλυση, η οθόνη του Y7 2017 δεν είναι «φτηνή».

Σχεδόν όλες οι συσκευές της Huawei έρχονται με αισθητήρα για την αυτόματη προσαρμογή του φωτισμού, έτσι λοιπόν αυτός υπάρχει και στο Y7 2017. Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα μενού ρυθμίσεων που αλλάζει σε φυσιολογικά πλαίσια την χρωματική απόδοση της οθόνης αναλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Παρά την χαμηλή της ανάλυση, η οθόνη του Y7 2017 είναι συνολικά αρκετά καλή στο να προσφέρει αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Η απόδοση της είναι μάλιστα τέτοια που εύκολα μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι η 720p ανάλυση είναι επιλογή της Huawei επειδή η συσκευή ανήκει στην σειρά Y.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

Ρόη 14/06/2018 - 20:34

Το huawei Y7 τηλέφωνο ζεσταίνεται και δεν ανταποκρίνεται σε εφαρμογές Εκεί που κοιτάω κάτι ξαφνικά σβήνει κι επιστρέφει στην αρχική σελίδα. Πολλές φορές ούτε η αρχική σελίδα ανταποκρίνεται. Το πήγα για service αλλά εξακολουθεί τα ίδια, άλλοτε σε μεγάλο βαθμό, ώστε να μην μπορώ να δουλέψω, άλλοτε σε μικρότερο βαθμό. Τι κάνω;

Reply
Kostas Gliatiotis 14/06/2018 - 21:58

Καλησπέρα !

Είναι πολύ δύσκολο να βοηθήσει κάποιος απλά με μια περιγραφή, αλλά θα δοκιμάσω να πω μια γνώμη. Συνήθως τέτοιου είδους προβλήματα όντως προκαλούνται από εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε ένα κινητό και ειδικά σε ένα της κατηγορίας του Υ7 που δεν έχει τις επιδόσεις ακριβότερων συσκευών. Σχεδόν ποτέ δεν φταίει η συσκευή από μόνη της, και ειδικά αν εμφανίζει αύξηση της θερμοκρασίας σημαίνει ότι κάτι συνεχίζει και δουλεύει από πίσω, που το κρατάει ενεργό, καταναλώνει ενέργεια και το κάνει να μην αποκρίνεται.
Η μοναδική ουσιαστική λύση είναι να μην έχει κάποιος σε ένα κινητό αυτής της κατηγορίας εφαρμογές που όλοι μας χρησιμοποιούμε αλλά απλά δεν είναι για αυτές τις συσκευές. Το Facebook για παράδειγμα είναι οριακά πλέον μέσα στις δυνατότητες του Υ7 2017 και επειδή το γνωρίζουν αυτό υπάρχει ήδη η Lite έκδοση που μπορεί να μην έχει την ίδια εμφάνιση και δυνατότητες αλλά είναι η μοναδική που έχει σχεδιαστεί για συσκευές αυτής της κατηγορίας. Αντίστοιχα και ο Messenger έχει Lite έκδοση με περιορισμένες δυνατότητες που όμως είναι μέσα στα όρια του Υ7 και εφαρμογές σαν το Viber δυστυχώς απλά πλέον αν τις έχεις σε ένα κινητό αυτού του είδους δεν μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και όλα τα υπόλοιπα ή απλά τα κάνει με ενοχλητικά μεγάλη καθυστέρηση.

Δυστυχώς, οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα έχουν συνήθως μικρότερες δυνατότητες από αυτές που θα θέλαμε, αλλά επειδή δεν έχουν κάποιο πρακτικό τρόπο να μας το “δείξουν” απλά δεν αποδίδουν όπως θα περιμέναμε εμείς, χωρίς όμως να είναι δικό τους το πρόβλημα, απλά εμείς ζητάμε περισσότερα από ότι μπορούν να κάνουν.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights