Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Samsung: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου

Samsung: Βελτιωμένα τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου

απο John Leondaris

Βελτιωμένα είναι τα αποτελέσματα για το 2ο οικονομικό τρίμηνο της Samsung, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2017.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα της Samsung ήταν 61 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας αύξηση 10,06 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος. Επιπλέον, τα λειτουργικά κέρδη του τριμήνου σημείωσαν ρεκόρ, στα 14,07 τρισεκατομμύρια won, σημειώνοντας αύξηση της τάξης των 5,92 τρισεκατομμυρίων won από έτος σε έτος.

Επίσης, στο δεύτερο τρίμηνο, ο τομέας των εξαρτημάτων οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κερδών, και από έτος σε έτος και από τρίμηνο σε τρίμηνο, εξαιτίας κυρίως της μεγάλης ζήτησης για υψηλής πυκνότητας DRAMs και SSDs για servers. O τομέας System LSI συνέβαλε στα κέρδη μέσω των αυξημένων πωλήσεων των προϊόντων AP και CIS, ενώ το τμήμα των Display Panel Business είχε διευρυμένες πωλήσεις στα εύκαμπτα OLED πάνελ για premium smartphones και στα υψηλής αξίας LCDs με σταθερές τιμές. Τα κέρδη από Mobile Business, χάρη στις υψηλές πωλήσεις του Galaxy S8 and S8+, αυξήθηκαν επίσης σημαντικά από τρίμηνο σε τρίμηνο.

Ο τομέας των προϊόντων μνήμης σημείωσε σημαντική αύξηση κερδών τόσο από έτος σε έτος όσο και από τρίμηνο σε τρίμηνο, εν μέσω συνθηκών περιορισμένης ζήτησης ενώ η ισχυρή μέση τιμή πώλησης σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση από την αγορά των server συνέβαλαν επίσης στα κέρδη. Ο τομέας System LSI αύξησε τις πωλήσεις των mobile επεξεργαστών και των αισθητήρων εικόνας.

Όσον αφορά στο Display Panel Business, τα κέρδη των OLED βελτίωσαν τα αποτελέσματα από τρίμηνο σε τρίμηνο με τη βοήθεια των αυξημένων παραδόσεων εύκαμπτων οθονών για premium smartphones. Τα LCD πάνελ βελτίωσαν την κερδοφορία από τρίμηνο σε τρίμηνος, κυρίως λόγω της αύξησης των πωλήσεων των high-end, μεγάλου μεγέθους UHD πάνελ, σε σταθερές συνθήκες όσον αφορά τη μέση τιμή πώλησης.

Ο τομέας του Mobile Business σημείωσε σημαντική αύξηση κερδών από τρίμηνο σε τρίμηνο με τo παγκόσμιο λανσάρισμα των Galaxy S8 και S8 +. Ωστόσο, το λειτουργικό περιθώριο κέρδους μειώθηκε ελαφρά από έτος σε έτος εξαιτίας των  υψηλών τιμών των εξαρτημάτων. Τα κέρδη για τον τομέα των τηλεοράσεων μειώθηκαν λόγω των αυξημένων τιμών των πάνελ και της αργής ζήτησης από Ευρώπη και Κίνα. Για το τμήμα των οικιακών συσκευών, οι συνεχιζόμενες επενδύσεις στον τομέα B2B οδήγησαν σε μείωση των κερδών από έτος σε έτος.

Όσον αφορά στα κέρδη της Harman κατά το τρίμηνο, σημειώθηκαν σταθερά αποτελέσματα, με πωλήσεις 1,9 δισ. δολαρίων και λειτουργικά κέρδη περίπου 200 εκατ. δολάρια. Ωστόσο, καθώς τα κόστη σχετίζονται και με την εξαγορά, τα καθαρά λειτουργικά κέρδη ήταν περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Η Samsung αναμένει ότι το κόστος αυτό θα συνεχίσει να επηρεάζει τα αποτελέσματα της Harman κατά μέσο όρο με 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε τρίμηνο για τα επόμενα τρίμηνα.

Προβλέψεις

Ενόψει του τρίτου τριμήνου, η εταιρεία αναμένει να διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες για τους ημιαγωγούς, αν και τα συνολικά κέρδη ενδέχεται να μειωθούν ελαφρώς από τρίμηνο σε τρίμηνο, καθώς τα κέρδη αποδυναμώνονται για τα τμήματα Display Panel και Mobile. Για το Display Panel, αναμένεται αύξηση στις αρχικές δαπάνες εκκίνησης για τη νέα γραμμή παραγωγής OLED και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός των τιμών προβλέπεται από LTPS LCD στην μεσαία έως χαμηλή κατηγορία άκαμπτων OLED. Για το τμήμα του Mobile, τα κέρδη προβλέπεται να μειωθούν λόγω της αυξημένης μάρκετινγκ επένδυσης που συνδέεται με το λανσάρισμα της νέας συσκευής της σειράς Νote και τις ενδεχόμενες μειωμένες εισφορές κέρδους από τα Galaxy S8 και S8 +.

Προχωρώντας στις προβλέψεις για το δεύτερο εξάμηνο, η εταιρεία αναμένει ότι τα κέρδη θα αυξηθούν κυρίως από τον τομέα εξαρτημάτων, καθώς οι συνθήκες στην αγορά προϊόντων μνήμης είναι πιθανό να παραμείνουν ευνοϊκές και η εταιρεία αναμένει αυξημένες πωλήσεις εύκαμπτων OLED πάνελ. Ωστόσο, οι πιέσεις των μέσων τιμών πώλησης σε LCD πάνελ και σε άκαμπτα OLED πάνελ, που προκαλούνται από την αύξηση της βιομηχανίας σε προσφορά LCD, μπορεί να συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία.

Σχετικά με τον τομέα των προϊόντων μνήμης, η σταθερή ζήτηση για servers και κινητές συσκευές θα συνεχιστεί εξαιτίας της επέκτασης νέων πλατφορμών server, υπηρεσιών cloud και νέων smartphones στην αγορά κατά το δεύτερο εξάμηνο. Με τη διεύρυνση της προσφοράς DRAM 1Xnm και 64-layer V-NAND, η Samsung θα ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων.

Ο τομέας του Mobile Business θα επιδιώξει να διατηρήσει την ισχυρή δυναμική πωλήσεων των premium smartphones μέσω της κυκλοφορίας ενός νέου smartphone Galaxy Note και των συνεχιζόμενων πωλήσεων των Galaxy S8 και S8+. Θα συνεχίσει επίσης να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των προτάσεων στη μεσαία έως χαμηλή κατηγορία προκειμένου να διατηρήσει την κερδοφορία.

Για τον τομέα της τηλεόρασης, η Samsung θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της κερδοφορίας, επεκτείνοντας τις προτάσεις high-end προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων εξαιρετικά μεγάλου μεγέθους και των UHD. Επιπλέον, η εταιρεία αναμένει να εδραιώσει την ηγετική θέση της στον κλάδο των προϊόντων υψηλής ποιότητας με προϊόντα όπως οι τηλεοράσεις The Frame και QLED. Επιπρόσθετα, το τμήμα Οικιακών Συσκευών θα επιδιώξει να βελτιώσει τα κέρδη στον τομέα B2B.

Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί εντατικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των βασικών δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, η Samsung θα ενισχύσει την τεχνολογική υπεροχή της στον κλάδο των ημιαγωγών και των OLED.

Για να ανταποκριθεί σε μια μεταστροφή της τεχνολογίας στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, η εταιρεία θα αναπτύξει νέους κινητήρες ανάπτυξης, πραγματοποιώντας στρατηγικές επενδύσεις και εξασφαλίζοντας προηγμένες τεχνολογίες μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Εντούτοις, υπάρχουν προκλήσεις λόγω των διακυμάνσεων του παγκόσμιου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights