Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Κάμερα.

Ονομαστικά, στο πίσω μέρος του Y6 2017 βρίσκεται μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 13 Mpixels. Προς τιμήν της Huawei, η απόδοση της βρίσκεται κοντά στο μέγιστο για την τιμή του, τουλάχιστον σε συνθήκες καλού και έντονου φωτισμού.

Οι φωτογραφίες έχουν αρκετά καλή λεπτομέρεια, και σωστό χρωματικό εύρος, που όμως θα θέλαμε να είναι λίγο μεγαλύτερο όταν το θέμα της φωτογραφίας περιέχει πολλά και έντονα χρώματα.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το f/2.2 διάφραγμα δεν βοηθά την κάμερα να έχει κάτι περισσότερο από μέτρια συνολικά απόδοση, που όμως και πάλι δεν δημιουργεί προβλήματα στον χρήστη που γνωρίζει ότι έχει ένα οικονομικό Smartphone στα χέρια του.

Η λεπτομέρεια θυσιάζεται μέχρι ένα βαθμό προκειμένου να αφαιρεθεί ψηφιακά ο θόρυβος από την αυξημένη ευαισθησία του αισθητήρα στο φως, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι αποδεκτό αρκεί ο χρήστης να έει αρκετά σταθερό χέρι κατά την λήψη.

Για την εγγραφή βίντεο, η μέγιστη ανάλυση φτάνει το 1080p, μια καλοδεχούμενη βελτίωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της σειράς Y. Η ποιότητα των αρχείων είναι και εδώ ικανοποιητική με μέτρο πάντα το κόστος του Y6 2017.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος αποτελεί μια «περίεργη» έκπληξη αφού είναι αυτή που η εταιρεία χρησιμοποιούσε στις συσκευές της πριν περισσότερο από ένα χρόνο στο τότε νεότερο EMUI 4.1 Η εναλλαγή μεταξύ των Modes φωτογράφισης είναι λίγο πιο χρονοβόρα από ότι στις νεότερες συσκευές της εταιρείας, ενώ προφανώς απουσιάζει το Manual Mode που δεν υποστηρίζεται πιθανότατα από την ίδια την κάμερα του Y6 2017.

18 σχολια

 1. Αντωνης Συρος

  Καλησπέρα
  Επιτέλους βρήκα ενα σάιτ με αναλυτικές παρουσιασεις κινητών.Πολλά συγχαρητήρια για την δουλεια σας.Στο θέμα μας τώρα.Εγώ και η γυναικα μου ψάχνουμε κινητό.
  Θα ξεκίνησε πρωτα απο την σύζυγο.Εδώ κολαει και το y6 2017.Έτσι είμαστε αναμεσα σε αυτό η το xiaomi redmi 4a.Ενω έχω βρει και το p8 lite του 15 με 145 ευρώ.Αυτό που ζητάει η γυναικα μου είναι καλη κάμερα καλη μπαταρια και καλη ποιότητα κλήσεων γιατί μιλάει πολύ…..(στο τηλέφωνο).Ποιο προτεινετε εσεις;
  Ας πάμε τώρα και σε μένα.Εγώ καταρχήν είμαι δηλωμένος Σομαλίας χωρίς όμως ,αν βρω κάτι ΚΑΛΟ,να προτίμησω αλλη μαρκα όπως έχω κανει τώρα (εχω lg).Εγώ είμαι λίγο πιο απαιτητικός απ τη γυναικα μου καθώς σερφαρω περισσότερο στο ίντερνετ αλλά έχω εγκατεστημένες και καποιες εφαρμογές που χρειάζομαι.Λοιπον εγώ κοιτάζω απο sony τα L1 και XA1 και απο HUAWEI τα p9 lite του 16 και του 17,ενω βλέπω και την περιπτωση του p8 lite του 15 το οποίο είναι σε εξαιρετικη τιμή.Παρακαλώ την άποψη σας.
  Απο οτι είδα μονο το xperia L1 δεν έχετε δοκιμάσει οποτε έχετε άποψη για τα υπολοιπα.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια. Ο σκοπός των reviews μας είναι πάντα ένα πιο “σοβαρό” και αναλυτικό ύφος προκειμένου να είναι χρήσιμα.

   Τώρα, ανάμεσα σε όσες συσκευές αναφέρεις, ακόμα και με δεδομένη την μικρή διαφορά στο κόστος, θεωρώ ότι το P9 Lite 2017 είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά και στις δύο περιπτώσεις.
   Αναλυτικότερα, αρχικά είναι η νεότερη από τις συσκευές της Huawei που αναφέρεις, και αυτό του δίνει μελλοντικά έναν “ορίζοντα” αναβαθμίσεων μεγαλύτερο από ότι σε όλες τις άλλες συσκευές της εταιρείας που σκέφτεσαι σαν εναλλακτικές. Έχει την καλύτερη κάμερα, έχει επίσης πολύ καλή οθόνη, και σε προσωπικό επίπεδο το θεωρώ και πολύ καλό σε απόδοση ακόμα και για σχετικά απαιτητική καθημερινή χρήση. Καλύπτει όλες τις ανάγκες που αναφέρεις, και σίγουρα δικαιολογεί και το λίγο μεγαλύτερο κόστος του.

   Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με το XA1 είναι περισσότερο θεωρητική πιστεύω. Το Sony υπόσχεται μια κάμερα με απόδοση που δεν την έχει στην πράξη, έχει μια υποκειμενικά καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, είναι αντίστοιχα γρήγορο όμως είναι εστω και λίγο ακριβότερο. Η υποστήριξη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Sony στις συσκευές της στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ προσωπικά πάντα με ενοχλούσε η πολύ συχνή ανανέωση των συσκευών της με νεότερες που έχουν ελάχιστα ή και σχεδόν κανένα νέο “ουσιαστικό” χαρακτηριστικό.

   Παρόλα αυτά, με δεδομένο το ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο από το P9 Lite 2017, η επιλογή ανάμεσα τους είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων 🙂

   Μπορείς να δεις επίσης και τα Review που έχουμε κάνει και για τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις !

   P8 Lite 2015

   http://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

   P9 Lite 2016

   http://in2mobile.gr/2016/05/22/huawei-p9-lite-review/

   P9 lite 2017

   http://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

 2. Jim Better

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν ήθελες κινητό με 300 ευρώ ….. Το κινητό το είδα και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που λές. Οτι να ναι.

  1. Kostas Gliatiotis

   Προσπερνώντας το ύφος και την λιγότερο από ότι πρέπει ευγενική συμπεριφορά, να απαντήσω απλά ότι το Y6 2017 σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 300 ευρώ. Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε?

 3. Αντωνης Συρος

  Εμενα με καλύψεις πλήρως,αλλά η σύζυγος δεν θέλει να δώσει πανω απο 150 ευρώ,οποτε απο τα τρια y6 2017,_redmi 4a και p8 lite 2015 τι προτείνει;Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Ανάμεσα τους θα προτείνω το Υ6 αν έχει περιορισμένες απαιτήσεις σε ταχύτητα και γρήγορη απόδοση και αμέσως μετά το 4Α που ενώ είναι λίγο πιο όμορφο και ενδιαφέρον στη χρήση λόγω του MIUI, θεωρώ ότι το Υ6 2017 είναι λίγο πιο “ολοκληρωμένο” σαν συσκευή.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Και οι δύο συσκευές έχουν πρακτικά την ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, και δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ τους. Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το 4Α εδώ, προκειμένου να δεις αν σε αυτό σου αρέσει κάτι περισσότερο 🙂

   http://in2mobile.gr/2017/04/22/xiaomi-redmi-4a-review/

  1. Kostas Gliatiotis

   καλησπέρα !

   Το 4Α εχει λίγο καλύτερη οθόνη σε χρωμα και φωτεινότητα ενώ είναι και ελάχιστα πιο γρηγορο αν και σε αυτή την κατηγορία οι συσκευές κάνουν απλά τα βασικά. Σε τομείς όπως η κάμερα π.χ. έτσι και αλλιώς κανενα από τα δύο δεν είναι “καλό” και απλά βγάζει φωτογραφιες για χρήση σε facebook viber κλπ. Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει λίγο περισσότερο και η κατασκευή του 4Α οπότε μάλλον θα επέλεγα αυτό.

  1. Kostas Gliatiotis

   Δυστυχώς όχι, οι συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής πολλές φορές δεν διαθέτουν LED και το Y6 είναι μια από αυτές.

 4. Σταμάτης Σκυριανός

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα απλά και κατατοπιστικά reviews που κάνετε. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις επιδόσεις του κινητού πως βλέπετε να ανταποκρίνεται με χρήση facebook, messenger, viber και όλες τις γνωστές εφαρμογές της Google. Προορίζεται για άτομο που κάνει συνηθισμένη χρήση με τις εφαρμογές που προανέφερα και χωρίς παιχνίδια. Ο επεξεργαστής της mediatek θα τα σηκώνει απροβλημάτιστα; Επίσης να αναφέρω ότι σχετικά με το led ειδοποιήσεων είδα σε άλλο review ότι υπάρχει (https://youtu.be/6ywKbslnch8) οπότε τσεκάρετε το ξανά μήπως δεν το προσέξατε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλές γιορτές!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς για κάποιο λόγο το σχόλιο σου είχε βρεθεί σε κατηγορία Spam και δεν το είχαμε δει για να απαντήσουμε. Όλες οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα, δεν έχουν σχεδιαστεί εξ-αρχής για να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες αυτές τις εφαρμογές και αυτού του είδους χρήση. Οι συνηθισμένες αυτές εφαρμογές, όταν κάποιος θέλει να τις έχει όλες μαζί στη συσκευή του και να τις χρησιμοποιεί κάθε μια ξεχωριστά, έχουν γίνει πολύ απαιτητικές πλέον για να μπορούν να τρέξουν άνετα σε συσκευή της κατηγορίας του Υ6 2017.

   Σε αυτά τα χρήματα, ένα Smartphone έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη βασική λειτουργικότητα που πρέπει να έχει ο καθένας στην καθημερινότητα του, και να μπορεί να κάνει μερικά ακόμα πράγματα με παραχωρήσεις. Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του Facebook και να έχει εγκατεστημένο τον Messenger και το Viber, όμως η λειτουργία τους, και ειδικά η μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη θα γίνεται με αισθητή καθυστέρηση και πιθανόν μικρά κολλήματα.

 5. Σταμάτης Σκυριανός

  Χρόνια πολλά παιδιά! Λοιπόν, το κινητό έχει κανονικά led ειδοποιήσεων πάνω αριστερά το οποίο ανάβει και όταν φορτίζει. Υπάρχει και στις ρυθμίσεις – φωτεινή ένδειξη. Το πήρα για μια φίλη και από το λίγο που ασχολήθηκα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία/τιμή του. Να είστε καλά…

 6. Christophoros

  Μολις πηρα το τηλέφωνο και δεν μπορω να το γυρισω σε 4g. Πως μπορω να το κάνω;;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει κάτι που κάνεις χειροκίνητα για να γυρίσει σε 4G η συσκευή. Είτε δεν υπάρχει κάλυψη στο σημείο που βρίσκεσαι, είτε η κάρτα SIM χρειάζεται αλλαγή ή αν μέχρι σήμερα δεν το έχεις κάνει θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σαν υπηρεσία στο νούμερο σου. Απο την ίδια τη συσκευή, μπορείς να κοιτάξεις στις ρυθμίσεις, στο “Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας” αν για κάποιο λόγο έχει επιλεχθεί το Mode GSM/UMTS μόνο. 🙂

Γραψτε ενα σχολιο