Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Huawei Y6 2017 Review : Καθημερινή απλότητα

Επεξεργαστής Μνήμη

Συνήθως η Huawei επιλέγει είτε τους δικούς της Kirin επεξεργαστές για τις συσκευές της είτε κάποιες από τις λύσεις της Qualcomm, όμως καμία από τις δύο δεν ήταν «εφικτή» στην περίπτωση του Y6 2017 για μια ακόμα φορά λόγω κόστους.

Έτσι η συσκευή βασίζεται στον MT6737T επεξεργαστή της Mediatek, με το Τ να δηλώνει την μέγιστη δυνατή συχνότητα λειτουργίας για το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται 4 πυρήνες Α-53 της ARM με σχετικά υψηλό για την κατηγορία χρονισμό, στο 1.4 GHz. Μαζί με αυτούς υπάρχουν και 2 GB μνήμης RAM που τουλάχιστον βοηθούν στην εκτέλεση των εφαρμογών χωρίς ενοχλητικά προβλήματα και καθυστερήσεις.

Υπάρχει ένα λογικό όριο στο πόσα πράγματα μπορεί να κάνει ταυτόχρονα το Y6 2017, όριο όμως που είναι απόλυτα λογικό, αρκεί πάντα ο χρήστης να γνωρίζει τι συσκευή έχει στα χέρια του.

Για την καθημερινή φυσιολογική χρήση που έχει σχεδιαστεί το Y6 2017, ο MT6737Τ είναι μάλλον ικανοποιητικός, τουλάχιστον για τους χρήστες που δεν ζητούν από την συσκευή τους να προσφέρει συνεχώς ακόμα και το τελευταίο… ίχνος ισχύς που διαθέτει.

Στον τομέα των γραφικών τώρα, η Mali T720 έχει πλέον «γεράσει» και δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για το νεότερο OpenGL ES 3.2 αλλά αυτό δεν είναι μάλλον πρόβλημα με δεδομένη και την έκδοση του Android που «τρέχει» το Y6 2017. Η απόδοση είναι ικανοποιητική για την 720p οθόνη και το γραφικό περιβάλλον του Y6 2017, όμως για παιχνίδια ο χρήστης θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις.

Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος έχει ονομαστική χωρητικότητα 16 GB από τα οποία περίπου 10 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Ο χώρος μπορεί να επεκταθεί με μια microSD ακόμα περισσότερο, όμως είναι τουλάχιστον αρκετός για τις συνηθισμένες βασικές εφαρμογές που θέλει ο καθένας να έχει στην συσκευή του.

Λειτουργικό Σύστημα.

Προφανώς για λόγους περιορισμού του κόστους, αλλά και των μειωμένων επιδόσεων του Hardware του Y6 2017, η Huawei επέλεξε την αμέσως προηγούμενη έκδοση 4.1 του EMUI, κάτω από την οποία βρίσκεται και η επίσης «παλιότερη» 6.0 Marshmallow έκδοση του Android της Google.

Προφανώς και στα χρήματα που κοστίζει το Y6 2017, το ζητούμενο είναι μια συσκευή που να προσφέρει όλα όσα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης της και όχι απαραίτητα η νεότερη έκδοση κάθε φορά για περισσότερο «ψυχολογικούς» λόγους.

Παρόλα αυτά, το EMUI 4.1 έχει συγκεκριμένες διαφορές στην εμφάνιση και την λογική διάταξη του μενού αλλά και τον σχεδιασμό και την λειτουργικότητα κάποιων εφαρμογών.

Η επιλογή της Huawei να χωρίσει τον πίνακα ειδοποιήσεων σε δύο διαφορετικές ενότητες έχει (ευτυχώς) πλέον καταργηθεί, και είναι ένα από τα ελάχιστα σημεία που το EMUI 4.1 του Y6 2017 δείχνεί την…. Ηλικία του.

Το βασικότερο όμως είναι ότι το Y6 2017 διαθέτει όλες τις εφαρμογές που περιμένει ο χρήστης προκειμένου να κάνει την δουλειά του σε καθημερινή βάση.

Σε αυτές περιλαμβάνεται και η «Διαχείριση συσκευής» που ακόμα και σε παλαιότερη έκδοση, διαθέτει όλες τις δυνατότητες και ρυθμίσεις που χρειάζεται ο χρήστης του Y6 2017 για να το φέρει στα μέτρα του και να ελέγχει την λειτουργία και την απόδοση του.

Τέλος, η δυνατότητα εναλλαγής θέματος εμφάνισης του μενού υπάρχει εδώ και χρόνια στις συσκευές της εταιρείας, και προφανώς δεν λείπει από την συσκευή.

22 σχολια

 1. Αντωνης Συρος

  Καλησπέρα
  Επιτέλους βρήκα ενα σάιτ με αναλυτικές παρουσιασεις κινητών.Πολλά συγχαρητήρια για την δουλεια σας.Στο θέμα μας τώρα.Εγώ και η γυναικα μου ψάχνουμε κινητό.
  Θα ξεκίνησε πρωτα απο την σύζυγο.Εδώ κολαει και το y6 2017.Έτσι είμαστε αναμεσα σε αυτό η το xiaomi redmi 4a.Ενω έχω βρει και το p8 lite του 15 με 145 ευρώ.Αυτό που ζητάει η γυναικα μου είναι καλη κάμερα καλη μπαταρια και καλη ποιότητα κλήσεων γιατί μιλάει πολύ…..(στο τηλέφωνο).Ποιο προτεινετε εσεις;
  Ας πάμε τώρα και σε μένα.Εγώ καταρχήν είμαι δηλωμένος Σομαλίας χωρίς όμως ,αν βρω κάτι ΚΑΛΟ,να προτίμησω αλλη μαρκα όπως έχω κανει τώρα (εχω lg).Εγώ είμαι λίγο πιο απαιτητικός απ τη γυναικα μου καθώς σερφαρω περισσότερο στο ίντερνετ αλλά έχω εγκατεστημένες και καποιες εφαρμογές που χρειάζομαι.Λοιπον εγώ κοιτάζω απο sony τα L1 και XA1 και απο HUAWEI τα p9 lite του 16 και του 17,ενω βλέπω και την περιπτωση του p8 lite του 15 το οποίο είναι σε εξαιρετικη τιμή.Παρακαλώ την άποψη σας.
  Απο οτι είδα μονο το xperia L1 δεν έχετε δοκιμάσει οποτε έχετε άποψη για τα υπολοιπα.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για τα καλά σου λόγια. Ο σκοπός των reviews μας είναι πάντα ένα πιο “σοβαρό” και αναλυτικό ύφος προκειμένου να είναι χρήσιμα.

   Τώρα, ανάμεσα σε όσες συσκευές αναφέρεις, ακόμα και με δεδομένη την μικρή διαφορά στο κόστος, θεωρώ ότι το P9 Lite 2017 είναι η καλύτερη επιλογή συνολικά και στις δύο περιπτώσεις.
   Αναλυτικότερα, αρχικά είναι η νεότερη από τις συσκευές της Huawei που αναφέρεις, και αυτό του δίνει μελλοντικά έναν “ορίζοντα” αναβαθμίσεων μεγαλύτερο από ότι σε όλες τις άλλες συσκευές της εταιρείας που σκέφτεσαι σαν εναλλακτικές. Έχει την καλύτερη κάμερα, έχει επίσης πολύ καλή οθόνη, και σε προσωπικό επίπεδο το θεωρώ και πολύ καλό σε απόδοση ακόμα και για σχετικά απαιτητική καθημερινή χρήση. Καλύπτει όλες τις ανάγκες που αναφέρεις, και σίγουρα δικαιολογεί και το λίγο μεγαλύτερο κόστος του.

   Από εκεί και πέρα, η σύγκριση με το XA1 είναι περισσότερο θεωρητική πιστεύω. Το Sony υπόσχεται μια κάμερα με απόδοση που δεν την έχει στην πράξη, έχει μια υποκειμενικά καλύτερη εξωτερική εμφάνιση, είναι αντίστοιχα γρήγορο όμως είναι εστω και λίγο ακριβότερο. Η υποστήριξη που προσφέρει αυτή τη στιγμή η Sony στις συσκευές της στη χώρα μας δεν είναι η καλύτερη δυνατή, ενώ προσωπικά πάντα με ενοχλούσε η πολύ συχνή ανανέωση των συσκευών της με νεότερες που έχουν ελάχιστα ή και σχεδόν κανένα νέο “ουσιαστικό” χαρακτηριστικό.

   Παρόλα αυτά, με δεδομένο το ότι δεν έχει μεγάλη διαφορά προς το χειρότερο από το P9 Lite 2017, η επιλογή ανάμεσα τους είναι καθαρά θέμα προσωπικών προτιμήσεων 🙂

   Μπορείς να δεις επίσης και τα Review που έχουμε κάνει και για τις υπόλοιπες συσκευές που αναφέρεις !

   P8 Lite 2015

   http://in2mobile.gr/2015/05/30/huawei-p8-lite-review/

   P9 Lite 2016

   http://in2mobile.gr/2016/05/22/huawei-p9-lite-review/

   P9 lite 2017

   http://in2mobile.gr/2017/04/09/huawei-p9-lite-2017-review/

 2. Jim Better

  Δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Αν ήθελες κινητό με 300 ευρώ ….. Το κινητό το είδα και δεν έχουν καμία σχέση αυτά που λές. Οτι να ναι.

  1. Kostas Gliatiotis

   Προσπερνώντας το ύφος και την λιγότερο από ότι πρέπει ευγενική συμπεριφορά, να απαντήσω απλά ότι το Y6 2017 σε καμία περίπτωση δεν κοστίζει 300 ευρώ. Μήπως θέλεις να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνουμε?

 3. Αντωνης Συρος

  Εμενα με καλύψεις πλήρως,αλλά η σύζυγος δεν θέλει να δώσει πανω απο 150 ευρώ,οποτε απο τα τρια y6 2017,_redmi 4a και p8 lite 2015 τι προτείνει;Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση !

   Ανάμεσα τους θα προτείνω το Υ6 αν έχει περιορισμένες απαιτήσεις σε ταχύτητα και γρήγορη απόδοση και αμέσως μετά το 4Α που ενώ είναι λίγο πιο όμορφο και ενδιαφέρον στη χρήση λόγω του MIUI, θεωρώ ότι το Υ6 2017 είναι λίγο πιο “ολοκληρωμένο” σαν συσκευή.

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Και οι δύο συσκευές έχουν πρακτικά την ίδια απόδοση σε αυτά τα χρήματα, και δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά μεταξύ τους. Μπορείς να δεις το review που έχουμε κάνει και για το 4Α εδώ, προκειμένου να δεις αν σε αυτό σου αρέσει κάτι περισσότερο 🙂

   http://in2mobile.gr/2017/04/22/xiaomi-redmi-4a-review/

  1. Kostas Gliatiotis

   καλησπέρα !

   Το 4Α εχει λίγο καλύτερη οθόνη σε χρωμα και φωτεινότητα ενώ είναι και ελάχιστα πιο γρηγορο αν και σε αυτή την κατηγορία οι συσκευές κάνουν απλά τα βασικά. Σε τομείς όπως η κάμερα π.χ. έτσι και αλλιώς κανενα από τα δύο δεν είναι “καλό” και απλά βγάζει φωτογραφιες για χρήση σε facebook viber κλπ. Σε προσωπικό επίπεδο, μου αρέσει λίγο περισσότερο και η κατασκευή του 4Α οπότε μάλλον θα επέλεγα αυτό.

  1. Kostas Gliatiotis

   Δυστυχώς όχι, οι συσκευές σε αυτή την κατηγορία τιμής πολλές φορές δεν διαθέτουν LED και το Y6 είναι μια από αυτές.

 4. Σταμάτης Σκυριανός

  Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τα απλά και κατατοπιστικά reviews που κάνετε. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τις επιδόσεις του κινητού πως βλέπετε να ανταποκρίνεται με χρήση facebook, messenger, viber και όλες τις γνωστές εφαρμογές της Google. Προορίζεται για άτομο που κάνει συνηθισμένη χρήση με τις εφαρμογές που προανέφερα και χωρίς παιχνίδια. Ο επεξεργαστής της mediatek θα τα σηκώνει απροβλημάτιστα; Επίσης να αναφέρω ότι σχετικά με το led ειδοποιήσεων είδα σε άλλο review ότι υπάρχει (https://youtu.be/6ywKbslnch8) οπότε τσεκάρετε το ξανά μήπως δεν το προσέξατε. Ευχαριστώ για το χρόνο σας και καλές γιορτές!

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δυστυχώς για κάποιο λόγο το σχόλιο σου είχε βρεθεί σε κατηγορία Spam και δεν το είχαμε δει για να απαντήσουμε. Όλες οι συσκευές σε αυτά τα χρήματα, δεν έχουν σχεδιαστεί εξ-αρχής για να μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες αυτές τις εφαρμογές και αυτού του είδους χρήση. Οι συνηθισμένες αυτές εφαρμογές, όταν κάποιος θέλει να τις έχει όλες μαζί στη συσκευή του και να τις χρησιμοποιεί κάθε μια ξεχωριστά, έχουν γίνει πολύ απαιτητικές πλέον για να μπορούν να τρέξουν άνετα σε συσκευή της κατηγορίας του Υ6 2017.

   Σε αυτά τα χρήματα, ένα Smartphone έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη βασική λειτουργικότητα που πρέπει να έχει ο καθένας στην καθημερινότητα του, και να μπορεί να κάνει μερικά ακόμα πράγματα με παραχωρήσεις. Σίγουρα μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή του Facebook και να έχει εγκατεστημένο τον Messenger και το Viber, όμως η λειτουργία τους, και ειδικά η μετάβαση από την μια εφαρμογή στην άλλη θα γίνεται με αισθητή καθυστέρηση και πιθανόν μικρά κολλήματα.

 5. Σταμάτης Σκυριανός

  Χρόνια πολλά παιδιά! Λοιπόν, το κινητό έχει κανονικά led ειδοποιήσεων πάνω αριστερά το οποίο ανάβει και όταν φορτίζει. Υπάρχει και στις ρυθμίσεις – φωτεινή ένδειξη. Το πήρα για μια φίλη και από το λίγο που ασχολήθηκα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για την κατηγορία/τιμή του. Να είστε καλά…

 6. Christophoros

  Μολις πηρα το τηλέφωνο και δεν μπορω να το γυρισω σε 4g. Πως μπορω να το κάνω;;

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Δεν υπάρχει κάτι που κάνεις χειροκίνητα για να γυρίσει σε 4G η συσκευή. Είτε δεν υπάρχει κάλυψη στο σημείο που βρίσκεσαι, είτε η κάρτα SIM χρειάζεται αλλαγή ή αν μέχρι σήμερα δεν το έχεις κάνει θα πρέπει να ενεργοποιηθεί σαν υπηρεσία στο νούμερο σου. Απο την ίδια τη συσκευή, μπορείς να κοιτάξεις στις ρυθμίσεις, στο “Δίκτυα κινητής τηλεφωνίας” αν για κάποιο λόγο έχει επιλεχθεί το Mode GSM/UMTS μόνο. 🙂

 7. Teo

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Κ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ SD

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Πρέπει η εφαρμογή να το υποστηρίζει αυτό, και πλέον έιναι λίγες αυτές που το κάνουν. Στις ρυθμίσεις, υπάρχει κατηγορία διαχείρισης εφαρμογών, και εκεί μπορείς σε κάθε μια να δεις αν μπορεί να μεταφερθεί. Σε γενικές γραμμές, επειδή η κάρτα μνήμης είναι πάντα πιο αργή από την εσωτερική μνήμη μιας συσκευής, καλό είναι να αποφεύγεις να βάζεις εκεί εφαρμογές έτσι και αλλιώς 🙂

 8. Μιχάλης Τσανσίζης

  Για social media (messenger,fb,viber,insta),κανα βιντεο στο youtube και κανα ελαφρυ παιχνιδακι θα με καλυψει η θα εχω προβλημα με κολληματα;(δεν εννοω να τα κανω ολα αυτα μαζι)

  1. Kostas Gliatiotis

   Καλησπέρα !

   Σχετικό είναι το κατά πόσο θα σε καλύψει, γιατί πολλές από αυτές τις εφαρμογές τρέχουν μονίμως στη συσκευή, ακόμα και όταν δεν τις έχεις ανοιχτές. Το Facebook για παράδειγμα, ακόμα και αν εσύ το κλείσεις, μένει μονίμως ενεργό και θέλει περίπου 150 ΜΒ από την RAM για να τρέχει στο background. Αντίστοιχα και το Viber τρέχει μονίμως από πίσω και το Instagram είναι ίσως η ελαφρύτερη εφαρμογή από όλες αυτές. ΕΝοχλητικά κολλήματα δεν θα έχεις, όμως αν μετά το facebook π.χ. δοκιμάσεις να ανοίξεις κάποιο παιχνίδι, ή να βγείς στην οθόνη αναμονής και να κάνεις κάτι άλλο θα υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις. Στην τωρινή μορφή των εφαρμογών χωρίς να είναι σίγουρο αν και πόσο θα γίνουν πιο απαιτητικές στο μέλλον,εκτός από μικρές καθυστερήσεις δεν νομίζω ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.