Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

Nokia 6 Review : Ένα βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η αγορά των Smartphones είναι σήμερα πιο σκληρή και πιο ανταγωνιστική από ότι θα μπορούσε να περιμένει κανείς, και από ότι ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Σε αυτόν τον «πόλεμο» πωλήσεων, τεχνικών χαρακτηριστικών, τιμής αλλά και σχεδιασμού, το να επανέλθει μια εταιρεία σαν την Nokia μετά από αρκετά χρόνια απουσίας σίγουρα δεν είναι εύκολο και δεν μπορεί να γίνει από την μια ημέρα στην άλλη.

Το πρώτο Android τηλέφωνο της νέας εταιρείας, είναι και το «τελευταίο» που έφτασε στη χώρα μας, με την κυκλοφορία του να έχει καθυστερήσει και στην Ευρώπη σε σύγκριση με την Ασία. Με προσεκτικά βήματα λοιπόν, η Nokia έφερε στην Ευρώπη και τελικά και στη χώρα μας, το «καλύτερο» Smartphone που έχει διαθέσιμο στην αγορά, το Nokia 6.

Η Nokia προφανώς γνωρίζει ότι ο μεγάλος όγκος πωλήσεων επιτυγχάνεται στην μεσαία κατηγορία τιμής, και οι 3 μέχρι τώρα συσκευές της εστιάζουν σε αυτήν ακριβώς. Το nokia 6 στοχεύει στο άνω άκρο της μεσαίας κατηγορίας, εκεί που τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα καλύτερα δυνατά με δεδομένους τους περιορισμούς στο κόστος, και είναι το κομμάτι της κατηγορίας όπου το αγοραστικό κοινό αναζητά τον καλύτερο συνδυασμό απόδοσης και τιμής.

Σχέδιασμός.

Το Nokia 6 ανέλαβε πρώτο να «γνωρίσει» στον κόσμο την νέα ταυτότητα της εταιρείας, και την προσπάθεια συνδυασμού των καλύτερων σχεδίων του παρελθόντος με αυτά που απαιτεί η σημερινή αγορά των Smartphones.

Το κατασκευασμένο από αλουμίνιο πλαίσιο της συσκευής είναι στην ουσία «μονοκόμματο», και φιλοξενεί την συσκευή στο εσωτερικό του. Οι έντονες γωνίες προσπαθούν και εν μέρει καταφέρνουν να του χαρίσουν έναν αέρα πολυτέλειας, δείχνουν όμως και με τον καλύτερο τρόπο ότι έχει δοθεί η απαραίτητη προσοχή στην λεπτομέρεια κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή του.

Με δεδομένη την διαγώνιο των 5.5 ιντσών της οθόνη του, το Nokia 6 θα μπορούσε να είναι συνολικά μικρότερο σε διαστάσεις, με λίγο μικρότερα πλαίσια γύρω από αυτή.

Στο χώρο κάτω από την οθόνη βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, που δεν είναι ξεχωριστό μηχανικό πλήκτρο, αλλά μια ευαίσθητη στην αφη επιφάνεια που λειτουργεί και σαν πλήκτρο χειρισμού. Αριστερά και δεξιά από αυτό βρίσκονται τα δύο επίσης ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα, τα οποία σε αντίθεση με πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, έχουν κανονικά τον δικό τους φωτισμό.

Πάνω από την οθόνη τώρα, υπάρχει η μπροστινή κάμερα του Nokia 6 που όπως και στο μικρότερο Nokia 3 έρχεται με αυξημένη ανάλυση 8 Mpixels αλλά και Auto Focus. Ειδικά αυτό είναι κάτι που μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα ακόμα και σε ακριβότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

Επιστρέφοντας στο πίσω μέρος, η Nokia έχει επιλέξει την (σωστή) οδό της απλότητας, αφού το μόνο που μπορεί να βρει κανείς είναι η βασική κάμερα των 16 Mpixels με το Dual Tone Led Flash ακριβώς δίπλα της.

Ο τρόπος που το αλουμινένιο πλαίσιο «αγκαλιάζει» το Nokia 6, και τελικά καταλήγει να συναντήσει το κρύσταλλο πάνω από την οθόνη του, προσθέτει πόντους πολυτέλειας στην συνολική εικόνα που αφήνει στον χρήστη του.

H Nokia προσπάθησε και κατάφερε με σχεδόν πλήρη επιτυχία να δημιουργήσει ένα Mid range τηλέφωνο που να προσφέρει την εμφάνιση και την πολυτέλεια ακριβότερων συσκευών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights