Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ericsson: Ταχύτητες Gigabit έως 1,07 Gbps στη Βόρεια Αμερική

Ericsson: Ταχύτητες Gigabit έως 1,07 Gbps στη Βόρεια Αμερική

απο Kostas Gliatiotis

H Verizon, η Ericsson (NASDAQ: ERIC) και η Qualcomm Technologies Inc., θυγατρική της Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM), έσπασαν το φράγμα του 1 Gigabit. Οι τρεις εταιρείες προχώρησαν σε ένα καινοτόμο επίτευγμα χωρίς προηγούμενο στον τομέα τους: με εμπορικές δικτυακές υποδομές και προϊόντα πυριτίου πέτυχαν ταχύτητες 1,07Gbps (gigabit ανά δευτερόλεπτο) στην κατερχόμενη ζεύξη, χρησιμοποιώντας το μόντεμ SnapdragonTM X20 LTE της Qualcomm®, το οποίο είναι το πρώτο μόντεμ που έχει παρουσιαστεί στην αγορά και υποστηρίζει ταχύτητες LTE κατηγορίας 18. Οι ταχύτητες αυτές, οι οποίες επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια εργαστηριακής δοκιμής της Ericsson, αποτελούν κομμάτι της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας LTE.

Η επίτευξη της ταχύτητας των 1,07 Gbps ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση για Gigabit LTE με τη βοήθεια της τεχνολογίας LAA (License Assisted Access). Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ταχύτητα των 1,07 Gbps κατέστη δυνατή με χρήση τριών μόνο φορέων φάσματος FDD (Frequency Division Duplex με χωριστές συχνότητες μετάδοσης και λήψης) στα 20MHz, επιτυγχάνοντας νέα επίπεδα αποδοτικότητας φάσματος για εμπορικές συσκευές και δίκτυα. Αυτά τα επίπεδα αποδοτικότητας θα καταστήσουν δυνατή την παροχή εμπειριών της τάξης του 1 Gigabit σε περισσότερους πελάτες, ενώ παράλληλα θα οδηγήσουν σε νέες καινοτομίες ασύρματης τεχνολογίας.

Οι τρεις εταιρείες πέτυχαν την ταχύτητα-ορόσημο του 1,07 Gbps χρησιμοποιώντας 12 ταυτόχρονες ροές LTE, οι οποίες επιτρέπουν έως και 20% αύξηση των μέγιστων ρυθμών μετάδοσης δεδομένων και της χωρητικότητας, με αντίστοιχη βελτίωση των μέσων ταχυτήτων. Οι υψηλές αυτές ταχύτητες κατέστησαν δυνατές με χρήση της πλατφόρμας Ericsson Radio System και του λογισμικού LTE της εταιρείας, σε συνδυασμό με μια δοκιμαστική κινητή συσκευή βασισμένη στο μόντεμ Snapdragon X20 LTE.

Στο εργαστήριο, οι ταχύτητες των 1,07 Gbps επιτεύχθηκαν με χρήση όλων των συνδυασμών αδειοδοτημένων ζωνών φάσματος με:

  • 12 ροές LTE με συνάθροιση φορέων φάσματος FDD 3 κυψελών
  • ΜΙΜΟ 4×4 ανά φορέα φάσματος (Μultiple Ιn, Μultiple Οut ή πολλαπλής εισόδου – πολλαπλής εξόδου), με χρήση πολλαπλών κεραιών στον εξοπλισμό της κυψέλης και στις συσκευές των πελατών, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας των δεδομένων
  • διαμόρφωση QAM 256 ανά φορέα φάσματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα στις συσκευές πελατών και στο δίκτυο να ανταλλάσσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών με μεταφορά περισσότερων bits δεδομένων σε κάθε μετάδοση, με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των ταχυτήτων δεδομένων

Η Nicola Palmer, Chief Network Officer της Verizon Wireless, δήλωσε: «Για μια ακόμη φορά η Verizon πρωτοπορεί στην τεχνολογία, προωθώντας καινοτομίες προς όφελος των πελατών μας. Το σημερινό επίτευγμα δείχνει ότι, αν και η Verizon έχει υλοποιήσει για τους πελάτες της τις πιο προηγμένες τεχνολογίες σε πραγματικό περιβάλλον, εξακολουθεί να έχει το βλέμμα στραμμένο προς τις μελλοντικές ανάγκες τους.»

Ο Fredrik Jejdling, επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Business Area Networks της Ericsson, δήλωσε: «Η Ericsson εργάζεται σε όλους τους κλάδους της βιομηχανίας με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας του τελικού χρήστη και την ανάπτυξη νέας λειτουργικότητας και εξέλιξης με μεγαλύτερη αποδοτικότητα φάσματος LTE. Η επίτευξη ταχύτητας 1,07 Gbps σε συνεργασία με την Verizon και την Qualcomm Technologies με χρήση εμπορικά διαθέσιμου chipset αποτελεί σημαντικό ορόσημο στον δρόμο προς το 5G.»

Ο Mike Finley, Senior Vice President και Πρόεδρος της Qualcomm Βόρειας Αμερικής, Qualcomm Technologies Inc., δηλώνει: «Η Qualcomm Technologies ήταν πάντα πρωτοπόρος στην προώθηση της τεχνολογίας Gigabit LTE στον κλάδο. Η συνεργασία μας με την Verizon και την Ericsson μας επέτρεψε να υπερβούμε για πρώτη φορά το όριο ταχύτητας του 1 Gigabit με το μόντεμ μας Snapdragon X20 LTE. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο στον δρόμο προς το 5G το οποίο θα επιτρέψει την αύξηση της μέσης ταχύτητας για όλους τους χρήστες και θα οδηγήσει σε νέες, συναρπαστικές εμπειρίες για τους καταναλωτές.»

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights