Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Samsung Galaxy J3 2017 Review (SM-J330F) : Ένα βήμα πιο πάνω

Samsung Galaxy J3 2017 Review (SM-J330F) : Ένα βήμα πιο πάνω

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η σειρά Galaxy J είναι ίσως η πιο πετυχημένη της Samsung τα τελευταία χρόνια, όχι τόσο για την «φήμη» των συσκευών που ανήκουν σε αυτή, όσο για τον… όγκο των πωλήσεων που πετυχαίνει.

Η λογική είναι απλή, αφού σε αυτή ανήκουν οι οικονομικότερες προτάσεις της εταιρείας, που διαχωρίζονται περισσότερο από την τιμή τους και λιγότερο από τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Λίγο πιο «χαμηλά» από το Galaxy J5 που πλέον βρίσκεται στην Τρίτη έκδοση του 2017, η Samsung διαθέτει το αντίστοιχα επιτυχημένο σε πωλήσεις Galaxy J3. Η πρώτη έκδοση του 2015 δεν ήρθε ποτέ επίσημα στην Ευρώπη και τη χώρα μας, όμως η δεύτερη έκδοση πριν ένα χρόνο σημείωσε αξιόλογες πωλήσεις κυρίως λόγω της τιμής του.

Το Galaxy J3 2017 που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης, είναι η νεότερη έκδοση και ακολουθεί μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική της Samsung. Η εταιρεία «προσπαθεί» να φέρει στην χαμηλότερη αυτή κατηγορία, όλο και περισσότερα από τα χαρακτηριστικά των ακριβότερων συσκευών της κάθε χρόνο. Το Galaxy J3 2017 είναι η καλύτερη μέχρι σήμερα συσκευή της σειράς και θα το γνωρίσουμε μαζί στην παρουσίαση που ακολουθεί.

Σχεδιασμός.

Κάθε εταιρεία ακολουθεί μια συγκεκριμένη σχεδιαστική πολιτική για όλες τις συσκευές της, η Samsung όμως λόγω του … αριθμού τους και μόνο, τις διαχωρίζει σημαντικά και με βάση το σχέδιο τους.

Για την νεότερη έκδοση της σειράς Galaxy J η εταιρεία επέλεξε την χρήση του αλουμινίου σαν το βασικό υλικό κατασκευής τους, και είναι μια μάλλον ευχάριστη έκπληξη η ύπαρξη του και στο θεωρητικά φθηνότερο Galaxy J3 2017.

Το πίσω μέρος της συσκευής είναι από αλουμίνιο, και μόνο τα δύο άκρα του είναι πλαστικά, αφού κάτω από αυτά βρίσκονται οι δύο κεραίες που είναι απαραίτητες για την λειτουργία του.

Στην μπροστινή όψη τώρα, είναι δύσκολο να πει κανείς ότι κάτι έχει αλλάξει σημαντικά. Τα πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη έχουν αφαιρεθεί μόνο από τις ακριβές συσκευές της Samsung μέχρι σήμερα, και έτσι υπάρχουν κανονικά στο Galaxy J3 2017. Το μηχανικό πλήκτρο στο κέντρο δεν διαθέτει αισθητήρα αποτυπωμάτων, όπως τα δύο νέα Galaxy J5 και J7 2017. Αντίστοιχα, τα ευαίσθητα στην αφή πλήκτρα δίπλα από αυτό δεν φωτίζονται όπως δυστυχώς συνηθίζεται στη σειρά J.

Πάνω από την οθόνη τώρα, υπάρχει προφανώς η μπροστινή κάμερα, το ακουστικό μαζί με το Proximity sensor, αλλά και το LED Flash, που η εταιρεία έχει προσθέσει για τους νεότερους σε ηλικία φίλους των… Selfies.

Η ενδιαφέρουσα χρωματική επιλογή του «γαλάζιου» της συσκευής που έχουμε στα χέρια μας προφανώς δεν είναι η μοναδική διαθέσιμη, όμως δείχνει ότι η Samsung επιτέλους αποφάσισε να διαθέσει επιτέλους αυτά τα ξεχωριστά χρώματα και στις φθηνότερες συσκευές της.

Συνολικά, το Galaxy J3 2017 είναι άλλη μια συσκευή της Samsung, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό σε όποιον το δει ή το κρατήσει στα χέρια του. Η προφανής βελτίωση των υλικών κατασκευής είναι σίγουρα θετική, αφού αυξάνεται σημαντικά και η αίσθηση ποιότητας και μέχρι ενός σημείου πολυτέλειας.

Οθόνη.

Η οθόνη του Galaxy J3 2017 αποτελεί μια …. Έκπληξη αφού σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, είναι τεχνολογίας LCD και όχι ένα από τα AMOLED Panel που κατασκευάζει η ίδια η Samsung. Η ανάλυση είναι μάλλον αναμενόμενα, χαμηλή στα 1280 x 720 pixels ή 720p.

Πιθανότατα η χρήση του αλουμινίου, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, έκαναν δύσκολη την επιλογή μιας AMOLED οθόνης σε κόστος. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι δεν είναι άμεσα αντιληπτή η διαφορά στην χρωματική της απόδοση, κάτι που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Το Galaxy J3 2017 έχει μια από τις συνολικά καλύτερες LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, ακόμα και σε σύγκριση με πολύ ακριβότερες από αυτό συσκευές.

Η χρωματική αλλοίωση που είναι ένα από τα μειονεκτήματα σε μια οθόνη σαν και αυτή, εμφανίζεται μόνο υπό υπερβολικά μεγάλη γωνία θέασης.

Αντίστοιχα, και το μαύρο χρώμα έχει εμφανείς αντανακλάσεις από τον φωτισμό, μόνο όταν μεγάλο μέρος της οθόνης προβάλει αυτό το χρώμα μόνο. Η μέγιστη φωτεινότητα είναι με την σειρά της αποδεκτή ακόμα και για χρήση κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι, με μοναδική ενοχλητική διαφορά την απουσία αισθητήρα αυτόματης ρύθμισης για μια ακόμα φορά.

Ακόμα και στο LCD Panel πάντως, η Samsung έχει προσθέσει τις συνηθισμένες ρυθμίσεις για την χρωματική του απόδοση στο μενού των ρυθμίσεων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights