Αρχικη ΦΗΜΕΣ HTC : Σε συζητήσεις για εξαγορα από την Google

HTC : Σε συζητήσεις για εξαγορα από την Google

απο Kostas Gliatiotis

Φαίνεται ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει εδώ και αρκετά χρόνια πλέον η HTC δεν πρόκειται να έχουν αίσιο τέλος για την εταιρεία, τουλάχιστον όχι ίσως με τον τρόπο που αυτή θα ήθελε.

Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια μια “φήμη” που θέλει την εταιρεία να είναι σε διαπραγματεύσεις με την Google, ώστε να εξαγοραστεί από αυτή το τμήμα κατασκευής των Smartphones.

Η HTC ήταν η εταιρεία που επέλεξε η Google για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δύο Pixel Smartphones πριν περίπου ένα χρόνο, δυο συσκευές που έφεραν στην HTC και το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων της, σε αντίθεση με το εκπληκτικό HTC 10.

Μέχρι στιγμής καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει επιβεβαιώσει τις συζητήσεις, όμως οι ίδιες φήμες θέλουν την HTC να κρατάει το τμήμα κατασκευής του HTC Vive, του VR headset που η εταιρεία έχει σχεδιάσει σε συνεργασία με την Oculus.

Πριν μερικά χρόνια η Google εξαγόρασε τότε πλήρως την Motorola, για να την πουλήσει δύο χρόνια αργότερα στην Lenovo αντί σημαντικά μικρότερου χρηματικού ποσού. Αυτό που “έμεινε” στην Google από αυτή την εξαγορά, ήταν ένα πλούσιο πακετό από πατέντες που κατείχε η Motorola, και δεν μεταβιβάστηκε στην Lenovo. Στην περίπτωση της HTC, η Google πιθανότατα αναζητά ένα δικό της τμήμα κατασκευής Smartphones, αφού η εταιρεία μέχρι και σήμερα “αναγκάζεται” να επιλέξει κάποιον κατασκευαστή για την παραγωγή των Nexus αρχικά, και των δύο Pixel Smartphones στην συνέχεια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights