Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Στο πίσω μέρος του Robby βρίσκεται μια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 8 mpixels. Η απόδοση της είναι τουλάχιστον ικανοποιητική για το κοινό στο οποίο απευθύνεται η συσκευή.

Σε κανονικό φωτισμό, οι φωτογραφίες είναι αρκετά καλές, με σωστή χρωματική απεικόνιση, λίγο όμως μικρότερο χρωματικό εύρος από ότι θα θέλαμε. Η λεπτομέρεια είναι ικανοποιητική για όσους δεν… ζουμάρουν τις φωτογραφίες που βγάζουν, και περιορίζονται στην προβολή τους στην οθόνη του Robby.

Τα διαθέσιμα Modes φωτογράφισης είναι περισσότερα από το συνηθισμένο, ενώ το πιο χρήσιμο από αυτά είναι το «Zero Shutter Delay” προκειμένου το robby να βγάζει αμέσως φωτογραφία, χωρίς ο χρήστης του να περιμένει πρώτα η κάμερα να εστιάσει και να προσαρμοστεί στις συνθήκες.

Σε χαμηλό φωτισμό, αναμενόμενα η κάμερα δείχνει την κατηγορία τιμής που ανήκει, αφού η ποιότητα των φωτογραφιών μειώνεται σημαντικά. Το Robby αυξάνει αισθητά την ψηφιακή ευαισθησία του αισθητήρα στο φως, κάτι που έχει πολύ συγκεκριμένα μειονεκτήματα. Ο χρόνος εστίασης αυξάνεται σημαντικά, ενώ ο χρήστης πρέπει να έχει και αρκετά σταθερό χέρι. Παρόλα αυτά, οι φωτογραφίες είναι αποδεκτές για απλή χρήση, όπως η προβολή τους στην οθόνη του Robby και η δημοσίευση τους σε Social Media.

Το θετικό είναι η δυνατότητα εγγραφής video σε 1080p, με αρκετά καλή ποιότητα. Τα video έχουν αρκετή λεπτομέρεια, καλή απόκριση στην γρήγορη κίνηση και περιορισμένη αλλοίωση σε χαμηλό φωτισμό.

Η εφαρμογή της κάμερας τέλος είναι σχεδιασμένη από την Wiko, και σίγουρα βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο σε χρηστικότητα και ευκολία. ΟΙ διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι εύκολα προσβάσιμες κατά την λήψη μιας φωτογραφίας, και επιτρέπουν την προσαρμογή της κάμερας στις συνθήκες φωτογράφισης.

Επεξεργαστής.

Η Wiko προτιμά τους επεξεργαστές της Mediatek, και το Robby δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί τον αρκετά παλιό πλέον MT6580 της εταιρείας.

Στο εσωτερικό του βρίσκονται 4 πολύ απλοί Cortex A-7 της ARM, οι προκάτοχοι των πιο συνηθισμένων πλέον Α-53. Το 1.3 GHz συχνότητας τους, βοηθά όσο είναι δυνατόν ώστε το Robby να μην είναι τουλάχιστον ενοχλητικά αργό. Η εκκίνηση εφαρμογών γίνεται συνήθως με μικρή αλλά αποδεκτή καθυστέρηση, και η εκτέλεση τους στην συνέχεια δεν δημιουργεί προβλήματα.

Το 1 GB της RAM περιορίζει ουσιαστικά τον χρήστη σε μια μόνο εφαρμογή κάθε φορά. Εφαρμογές όπως το Viber και ο facebook messenger που τρέχουν μονίμως σε κάθε συσκευή, εδώ πολλές φορές ξεκινούν από την αρχή κάθε φορά που τις θέλει ο χρήστης.

Στον τομέα των γραφικών, το Robby είναι πιο… περιορισμένο. Η αντίστοιχα παλιά Mali 400MP κάρτα γραφικών είναι πλέον αρκετή για πολύ βασική χρήση. Το γραφικό περιβάλλον της Wiko λειτουργεί χωρίς εμφανή προβλήματα, όμως για κάθε άλλη χρήση ο ιδιοκτήτης του Robby πρέπει να περιοριστεί στα πιο απλά παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google.

Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Robby έρχεται με 16 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 11 GB είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του. Η υποδοχή για την κάρτα microSD είναι ξεχωριστή από τις δύο υποδοχές για κάρτες SIM, αφού το Robby είναι δίκαρτο στην μοναδική έκδοση που έρχεται στη χώρα μας.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights