Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Η Wiko έχει επέμβει αρκετά στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα του Android 6.0 που «τρέχει» κάτω από το δικό της User Interface.

Οι αλλαγές είναι συνήθως προς το καλύτερο σε δυνατότητες και ευκολία χρήσης, ενώ συνήθως συνοδεύονται και από όμορφη και … «νεανική» εμφάνιση.

Υπάρχει η συνηθισμένη πλέον εφαρμογή διαχείρισης του Robby, με πληροφορίες για την απόδοση του, αλλά και στατιστικά χρήσης ώστε να γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του πως αυτό αποδίδει. Μάλιστα, στον Power manager μπορεί να βρει κανείς και σαν «Σκορ» το μεγαλύτερο διάστημα που έχει πετύχει το Robby με μια φόρτιση, σαν … στόχο για τον χρήστη του να το ξεπεράσει.

Στις προσθήκες της Wiko περιλαμβάνεται και ένας ξεχωριστός File Manager, με περισσότερο όμορφη εμφάνιση παρά λειτουργικότητα, που παρόλα αυτά είναι κάτι που λείπει από πολλές συσκευές του ανταγωνισμού.

Η εφαρμογή της μουσικής έχει επίσης διαφορετική αλλά σχετικά απλή εμφάνιση, και ο χρήστης μπορεί εύκολα να βρει το τραγούδι που θέλει. Η ηχητική απόδοση του Robby είναι αποδεκτή για την κατηγορία του.

Υπάρχει επίσης και ραδιόφωνο, κάτι αρκετά χρήσιμο στο νεανικό και όχι μόνο κοινό. Η εφαρμογή του είναι όσο απλή είναι και η ίδια η λειτουργία του ραδιοφώνου.

Είναι δεδομένο ότι ο μέσος χρήστης που προέρχεται πιθανότατα από συσκευή κάποιου άλλου κατασκευαστή, θα χρειαστεί ένα μικρό χρονικό διάστημα μέχρι να συνηθίσει το User Interface της Γαλλικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, το ευχάριστο σε εμφάνιση μενού, και οι πολλές διαθέσιμες επιλογές, κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστη την χρήση του Robby.

Μπαταρία

Παρά τις σχετικά μεγάλες (αλλα λογικές για οθόνη 5.5 ιντσών) διαστάσεις, το Robby κρύβει στο εσωτερικό του μια σχετικά μικρή μπαταρία των 2.500 mAh.

Το χαμηλής κατανάλωσης hardware όμως, μαζί με την καλή δουλειά που έχει κάνει η εταιρεία στον τομέα της διαχείρισης από το λειτουργικό, βοηθούν τη συσκευή να έχει σχετικά καλούς χρόνους λειτουργίας.

Σε εντατική χρήση, το Robby βγάζει μια ολόκληρη ημέρα, στο τέλος της οποίας θα έχει περίπου 30% της μπαταρίας του ακόμα, που όμως δεν είναι αρκετό για μια ολόκληρη δεύτερη ημέρα χρήσης.

Για όσους δεν είναι μονίμως πάνω από το Smartphone τους, το κοινό στο οποίο μάλλον απευθύνεται έτσι και αλλιώς το Robby, οι δύο  ημέρες λειτουργίας έρχονται με χαρακτηριστική άνεση.

Συμπέρασμα.

Ο στόχος της χαμηλής τιμής πώλησης, με μεγάλη οθόνη και καλή ποιότητα κατασκευής είναι κάτι που δεν μπορεί να πετύχει κανείς εύκολα.

Η Wiko ακολούθησε την λογική οδό των χαμηλών επιδόσεων προκειμένου να προσφέρει όλα τα υπόλοιπα και σχεδόν το καταφέρνει με επιτυχία. Το Robby είναι ένα αρκετά «όμορφο» και καλά κατασκευασμένο Smartphone με μεγάλη οθόνη σε αρκετά χαμηλή τιμή πώλησης που ανάλογα με την περίπτωση είναι ανάμεσα σε 120 και 100 ευρώ.

Για όσους γνωρίζουν τι απαιτήσεις μπορούν να έχουν από μια συσκευή αυτής της κατηγορίας, και θέλουν κάτι διαφορετικό αλλά ενδιαφέρον, η συσκευή της Wiko είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα πρόταση

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights