Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

Wiko Robby Review : Οικονομικό με μεγάλη οθόνη

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στην σημερινή αγορά των Smartphones, οι συσκευές με μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, και όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή πώλησης είναι κάτι που δεν μπορεί να βρει κανείς εύκολα.

Σε αυτή ακριβώς την κατηγορία, η Wiko φρόντισε με την είσοδο της στην Ελληνική αγορά να παρουσιάσει μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές της και το Robby, που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης.

Με οθόνη 5.5 ιντσών, ιδιαίτερα καλή και ποιοτική συναρμολόγηση και κατασκευή, το Robby απευθύνεται ακριβώς σε όσους χρειάζονται μια μεγάλη σε μέγεθος οθόνη με αρκετά χαμηλή τιμή πώλησης.

Σχεδιασμός.

Η Wiko φαίνεται ότι έχει έναν ¨μοναδικό¨ τρόπο να σχεδιάζει τα Smartphones της με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, παρά την χαμηλή συνήθως τιμή τους. Στην περίπτωση του Robby αυτό είναι εμφανές από την πρώτη στιγμή, αφού η συσκευή εντυπωσιάζει με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και την ποιότητα συναρμολόγησης του.

Το πίσω μέρος είναι μεταλλικό, με εξαίρεση το πάνω και κάτω άκρο του, που κάτω από το πλαστικό «καπάκι» κρύβονται οι απαραίτητες για την λειτουργία του κεραίες. Η σχετικά απλή εμφάνιση του Robby είναι αρκετά επιτυχημένη στο γκρί χρώμα που μας παραχώρησε η εταιρεία για τις ανάγκες του review.

Το πλαϊνό μέρος, εκεί που η συσκευή ακουμπάει στο χέρι του χρήστη της, είναι πλαστικό, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το κόστος κατασκευής αλλά και να απλοποιηθεί η διαδικασία συναρμολόγησης του Robby.

Το μπροστινό μέρος τώρα έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για περισσότερους από έναν λόγους. Αρχικά, πάνω από την 5.5 ιντσών οθόνη του Robby υπάρχει προφανώς το ακουστικό και η μπροστινή κάμερα, αλλά και ένα LED flash για τις Selfies, κάτι αρκετά σπάνιο σε αυτή την τιμή.

Κάτω από την οθόνη τώρα, σε αντίθεση με άλλες συσκευές της εταιρείας, δεν υπάρχουν ξεχωριστά πλήκτρα αφής, και αυτά βρίσκονται στην ίδια την οθόνη.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όμως είναι ότι πάνω και κάτω, στο άκρο του πλαισίου, υπάρχει ένα ηχείο, που χαρίζει στερεοφωνικό χαρακτήρα στο Robby.

Οθόνη

Ο κύριος λόγος ύπαρξης του Robby είναι η 5.5 ιντσών οθόνη του. Η ανάλυση της είναι λογικά χαμηλή, μόλις 1280 x 720 pixels, που όμως δεν θεωρείται απαραίτητα «κακή» με δεδομένο το κόστος του.

Η χρωματική της απόδοση είναι απλά αποδεκτή, κάτι επίσης… λογικό και αναμενόμενο. Η προβολη φωτογραφιών και video γίνεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, η φωτεινότητα είναι αποδεκτή, και στην μέγιστη ρύθμιση της αρκετή για εξωτερικούς χώρους με έντονο φωτισμό. Θετικό είναι πάντα το ότι η ρύθμιση του φωτισμού γίνεται αυτόματα, αφού το Robby διαθέτει τον απαραίτητο αισθητήρα.

Οι μικρές γωνίες θέασης είναι ουσιαστικά το βασικό μειονέκτημα της LCD οθόνης, αφού ακόμα και από μικρή σχετικά γωνία υπάρχει ορατή χρωματική αλλοίωση, αλλά και μείωση της φωτεινότητας της.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights