Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Wiko Lenny3 Review : Για απλή χρήση

Wiko Lenny3 Review : Για απλή χρήση

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγη

Είναι δεδομένο ότι η Wiko έχει θέσει σαν στόχο την παροχή οικονομικών συσκευών στην Ελληνική αγορά, που να ξεχωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο από τον ανταγωνισμό τους.

Με δεδομένους τους περιορισμούς που θέτει συνήθως το κόστος ενός Smartphone, η εταιρεία φροντίζει συνήθως να διαχωρίσει σχεδιαστικά τις δικές τις προτάσεις αλλά και με βάση τα υλικά κατασκευής τους.

Στην κατηγορία των Smartphones με τιμή κάτω από τα 100 ευρώ είναι αλήθεια ότι δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάτι το αξιόλογο, και αυτό κάνει την ύπαρξη του Lenny3 στην Ελληνική αγορά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Σχεδιασμός.

Ειδικά στο κόκκινο χρώμα της συσκευής που μας παραχώρησε η Wiko για το συγκεκριμένο Review, είναι σίγουρο ότι κανείς δεν πρόκειται να… μπερδέψει το Lenny3 με συσκευή κάποιου άλλου κατασκευαστή.

Η εταιρεία έχει προσπαθήσει όσο είναι δυνατόν, και έχει χαρίσει στο Smartphone μια αρκετά διαφορετική από το συνηθισμένο εμφάνιση, αλλά και υλικά κατασκευής.

Ειδικά στο πίσω μέρος, η μεταλλική κατασκευή είναι κάτι που δεν βρίσκεται εύκολα σε συσκευές με κόστος κάτω από 100 ευρώ. Οι γωνίες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό προκειμένου να «στεγάσουν» τις απαραίτητες κεραίες για την λειτουργία του Lenny3.

Το καπάκι αυτό είναι μάλιστα αφαιρούμενο, και ο χρήστης έχει πρόσβαση στις δύο υποδοχές για τις κάρτες SIM αλλά και την ξεχωριστή υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD.

Στην μπροστινή όψη τώρα, τα πράγματα είναι πιο «απλά» για λόγους κόστους και όχι μόνο. Τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται κάτω από την οθόνη του Lenny3, είναι ευαίσθητα στην αφή, χωρίς όμως να φωτίζονται, μια μάλλον λογική έλλειψη για περιορισμό του κόστους.

Πάνω από την οθόνη βρίσκεται το ακουστικό του Lenny3, μαζί με την μπροστινή κάμερα που όμως σε αντίθεση με το αμέσως μεγαλύτερο Robby, δεν έχει LED Flash.

Ακόμα και με το αφαιρούμενο πίσω καπάκι, η Wiko έχει πετύχει μια εντυπωσιακή για τα δεδομένα της κατηγορίας ποιότητα συναρμολόγησης, με αυτό να «κουμπώνει» στην υπόλοιπη συσκευή χωρίς το παραμικρό … κενό.

Η εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι σε αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι το ξεχωριστό σε τεχνικά χαρακτηριστικά, και έχει … εξαντλήσει τις προσπάθειες της στον σχεδιασμό του Lenny3. Άσχετα με τις προτιμήσεις του χρήστη, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι τουλάχιστον σαν συσκευή ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του.

Οθόνη.

Η οθόνη του Lenny3 είναι και αυτή με την σειρά της σχεδιασμένη να καλύπτει τις βασικές ανάγκες της κατηγορίας στην οποία απευθύνεται. Η διαγώνιος των 5 ιντσών, που επιτρέπει και τις περιορισμένες συνολικές διαστάσεις, έρχεται με λογική ανάλυση 1280 x 720 pixels ή αλλιώς 720p.

Η χρωματική της απόδοση τώρα, βρίσκεται στα όρια του αποδεκτού, για καθημερινή φυσιολογική χρήση. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο προβάλλονται με σχετικά ζωντανά χρώματα, ενώ ο φωτισμός στην μέγιστη ένταση του είναι ικανοποιητικός για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Οι γωνίες θέασης είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα μιας «οικονομικής» LCD οθόνης, και το Lenny3 δεν μπορεί να ξεφυγει από αυτόν τον κανόνα. Η οθόνη του λοιπόν ακόμα και από μικρή γωνία, αλλάζει σημαντικά απόδοση προς το «χειρότερο» με τα χρώματα να αλλοιώνονται και τον φωτισμό να μειώνεται σημαντικά.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως εδώ, είναι ότι πρόκειται για ένα Smartphone με κόστος περίπου 95 ευρώ, την στιγμή που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του έχουν ακόμα και σήμερα σε αυτά τα χρήματα οθόνη με μικρότερη ανάλυση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights