Η Xiaomi παρουσίασε το Mi Note 3

Η Xiaomi παρουσίασε το Mi Note 3

Εκτός από το πολυαναμενόμενο Mi Mix 2, η Κινέζικη εταιρεία αποφάσισε ότι έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση και του επίσης κορυφαίου Mi Note 2 που είχε παρουσίασει πριν περίπου ένα χρόνο μαζί με το τότε Mi Mix.

Το νέο Mi Note 3 αποτελεί βελτίωση, όχι όμως απαραίτητα τόσο μεγαλη όσο θα περίμεναν μερικοί και ίσως θα μπορούσε και η Xiaomi.

Ξεκινώντας από το εξωτερικό του μέρος, απουσιάζει πλέον η AMOLED οθόνη του προκατόχου του με την ελαφρώς κυρτή επιφάνεια της, και στη θέση της υπάρχει μια πιο “φυσιολογική” LCD οθόνη 5.5 ιντσών και ανάλυσης 1080p / fullHD.

Στο πίσω μέρος του Mi Note 3 υπάρχουν αναμενόμενα δύο κάμερες, με ανάλυση 12 Mpixels για την κάθε μια. Η δεύτερη από αυτές είναι ασπρόμαυρη, αλλά χρησιμοποιεί μια πιο λογική διάταξη με “τηλεφακό” για κοντινότερες λήψεις. Πιθανότατα θα υπάρχουν και διάφορα Modes φωτογράφισης που θα εκμεταλλεύονται ταυτόχρονα και τις δύο κάμερες.

Το ενδιαφέρον όμως είναι στο εσωτερικό του Mi Note 3. Πριν ένα χρόνο ο προκάτοχος του χρησιμοποιούσε τον τότε καλύτερο Snapdragon 820 της Qualcomm. Στο Mi Note 3 η Xiaomi επέλεξε τον Snapdragon 660 που χωρίς σε καμία περίπτωση να είναι “μικρός” και όχι ισχυρός, δεν είναι ο κορυφαίος διαθέσιμος Snapdragon 835. Αντί για τους Custom πυρήνες Cryo 280 του 835 υπάρχουν συνολικά 8 πυρήνες Cryo… 260 που εκτός από μικρή διαφορά στην αρχιτεκτονική την οποία δεν περιγράφει αναλυτικά η Qualcomm, έχουν μικρή διαφορά και στην συχνότητα λειτουργίας. Οι 4 από αυτούς φτάνουν τα 2.2 GHz και οι μικρότεροι περιορίζονται στο 1.6 GHz για χαμηλότερη κατανάλωση. Παρόλα αυτά, όλες οι εκδόσεις του Mi Note 3 θα έρχονται με 6 GB μνήμης RAM και 64 ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Οι πληροφορίες δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρες, όμως λογικά το Mi Note 3 θα έρθει με το νεότερο προς το παρόν MIUI 9 που βασίζεται στο Android 7.0 Nougat της Google.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.