Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Huawei: Παρουσιάζοντας… το μέλλον στην IFA 2017

Huawei: Παρουσιάζοντας… το μέλλον στην IFA 2017

απο Kostas Gliatiotis

H παρουσία της Huawei στην IFA του Βερολίνου είχε κάτι από… sci-fi. Η εταιρεία, βλέπετε, δεν εστίασε σε συσκευές αλλά παρουσίασε τον νέο της επεξεργαστή Kirin 970, τη ναυαρχίδα των chipsets της, τον οποίον θα χρησιμοποιούν εφεξής οι μελλοντικές της συσκευές. Τι το επαναστατικό φέρνει μαζί του εκείνος; Από υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, μέχρι την υποστήριξη 4K HDR 10 βίντεο και μεγαλύτερη αυτονομία μπαταρίας! Πάμε να τα δούμε όμως αναλυτικά.

Ένα chipset που αλλάζει την εμπειρία χρήσης του smartphone

Με αποκλειστική νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU) και δομημένος με τη χρήση προηγμένης διεργασίας στα 10 nm, ο Kirin 970 αποτελείται από 5,5 δισ. κρυσταλλολυχνίες (2,5 δισ. περισσότερες σε σχέση με τον Snapdragon 835 της Qualcomm) σε έκταση ενός τετραγωνικού εκατοστού. Όσο για το chipset, διαθέτει  οκταπύρηνη μονάδα επεξεργασίας (CPU) η οποία, συγκριτικά με έναν τετραπύρηνο Cortex A73 προσφέρει έως και 25 φορές καλύτερη απόδοση, ούσα 50 φορές πιο αποτελεσματική. Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον χρήστη όμως;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Kirin 970, είναι οι ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο που είναι σε θέση να προσφέρει: απόρροια του τελευταίας τεχνολογίας και τύπου Cat 18, 4.5G LTE μόντεμ του, δύνανται να φτάσουν ακόμα και το 1,2 Gbps, επιτρέποντας στη Huawei να δημιουργήσει dual-SIM 4G συσκευές χωρίς την παραμικρή θυσία. Το νέο chipset διαθέτει μηχανή επεξεργασίας εικόνας (ISP) και GPU με 12 πυρήνες, υποστηρίζοντας έτσι μεταξύ άλλων 4K HDR 10 βίντεο για μία πρωτόγνωρη εμπειρία ψυχαγωγίας.

Η μεγαλύτερη αποδοτικότητα του Kirin 970 θα παίξει τον ρόλο της και στην αυτονομία των συσκευών, επιτρέποντας στις μπαταρίες τους να αντέξουν περισσότερο. Βελτιώσεις θα υπάρξουν και στα συστήματα Cloud AI και On-Device AI τα οποία θα αλληλοσυμπληρώνονται, προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα, μικρότερο χρόνο αδράνειας και περισσότερη ιδιωτικότητα. Χάρη στη μεγάλη του ισχύ δε, το νέο chipset της Huawei θα είναι σε θέση να διαχειριστεί ταχύτερα την πληθώρα δεδομένων που προέρχονται από τους αισθητήρες των συσκευών, οδηγώντας έτσι σε ακόμα πιο έξυπνα μοντέλα, με περισσότερο ανεπτυγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Ο Kirin 970 αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στο Huawei Mate 10.

Δίνοντας έμφαση στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Huawei έδειξε πάντως για άλλη μια φορά τη βαρύτητα που δίνει στην τεχνητή νοημοσύνη και το οικοσύστημα που την περιβάλλει. Το λεγόμενο “on-device AI computing” θα μας χαρίσει στο μέλλον μια σειρά καινούριων εμπειριών τις οποίες θα είμαστε σε θέση να απολαύσουμε χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Για να γίνει ωστόσο κάτι τέτοιο, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια από δεκάδες εκατομμύρια developers και εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες.

Συνεισφέροντας λοιπόν σε αυτά τα πρώτα βήματα της τεχνητής νοημοσύνης, η Huawei θα λανσάρει τον Kirin 970 ως ανοιχτή πλατφόρμα Mobile AI, υποστηρίζοντας έτσι πληθώρα διαφορετικών πλαισίων machine learning. Παρέχοντας μία πλατφόρμα έτοιμη να υποδεχθεί νέες και εμπνευσμένες εφαρμογές, η Huawei ευελπιστεί πως σε συνεργασία με την κοινότητα των developers θα οικοδομήσει ένα υγιές και ακμάζον οικοσύστημα γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Μια εταιρεία με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Το πρώτο μισό του 2017 ήταν εξαιρετικό για τη Huawei η οποία στην IFA 2017 φρόντισε να ενημερώσει επενδυτές και ενδιαφερόμενους για τις μέχρι τώρα φετινές της επιδόσεις. Οι ρυθμοί ανάπτυξης διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα με την εταιρεία να διεισδύει ακόμα περισσότερο στις high-end αγορές, παρουσιάζοντας ακόμα μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα.

Οι πωλήσεις smartphones έφτασαν τα 73,01 εκατ. τεμάχια, ούσες αυξημένες κατά 20,6% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι και συνεισφέροντας σε μεγάλο βαθμό στα κέρδη ύψους 13,56€ δισ. –αυξημένα κατά 36,2% συγκριτικά με πέρυσι. Σύμφωνα με τα δεδομένα της IDC για το πρώτο τρίμηνο του έτους (για το δεύτερο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά), το μερίδιο της Huawei στην παγκόσμια αγορά smartphones ανέβηκε στο 9,8% ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει για την κατηγορία των επαγγελματικών tablets που παρά τις πτωτικές τάσεις της αγοράς, καταγράφει ετήσια ανάπτυξη που αγγίζει το 60%.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights