Μικρότερη μπαταρία στα νέα iPhone 8

Μικρότερη μπαταρία στα νέα iPhone 8

Σύμφωνα με την Κινέζικη αρχή πιστοποίησης TEENA, η Apple απέφυγε να αποκαλύψει ένα αρκετά “σημαντικό” χαρακτηριστικό των δύο νέων iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

Πιο συγκεκριμένα, η μπαταρία των δύο συσκευών είναι μικρότερη σε χωρητικότητα από αυτή των προηγούμενων iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντίστοιχα.

Στο iPhone 8 η μπαταρία έχει χωρητικότητα 1.821 mAh αντί των 1,960 mAh του iPhone 7 ενώ αυτή του iPhone 8 Plus είναι 2,675 mAh αντί των 2.900 mAh του iPhone 7 Plus. Η διαφορά είναι μικρή σχετικά, της τάξης του 8% και φαίνεται να οφείλεται στην προσπάθεια της Apple να μειώσει το συνολικό πάχος των δύο νέων iPhone 8.

Θεωρητικά πάντα, ο καλύτερος σε ενεργειακή απόδοση A11 Bionic επεξεργαστής της Apple θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια για την ίδια εργασία σε σύγκριση με τον προηγούμενο A10 Fusion. Η κατασκευή στα 10nm έχει έτσι και αλλιώς πλεονεκτήματα σε κατανάλωση ενέργειας και παραγωγή θερμότητας. Η Apple έχει σχεδιάσει και την πρώτη δική της κάρτα γραφικών για τον A11 Bionic,που σύμφωνα με την ίδια εκτός από βελτιωμένη απόδοση έχει και 50% μικρότερη κατανάλωση από αυτη της Imagination Technologies του Α10.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.