Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ HTC : Αυτή είναι η συμφωνία με την Google

HTC : Αυτή είναι η συμφωνία με την Google

απο Kostas Gliatiotis

Μετά από αρκετές “Φήμες” και διαρροές, η συμφωνία μεταξύ της HTC και της Google είναι πλέον επίσημη, και διαφορετική από αυτό που αναμενόταν.

Η Google θα πληρώσει 1.1 δισεκατομμύριο δολάρια στην HTC, όχι ομως για να την αγοράσει. Με βάση τη συμφωνία, η Google θα αποκτήσει περίπου 2.000 άτομα από το προσωπικό της HTC, που πλέον θα εργάζονται για αυτή. Πρόκειται για το προσωπικό που σχεδιάζει Smartphones και ήταν υπέυθυνο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δύο Pixel και Pixel XL της Google. Μαζί με το προσωπικό αυτό, η Αμερικάνικη εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση και στις πατέντες που έχει η HTC, όχι όμως αποκλειστικά. Αυτό σημαίνει ότι η Google θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει χωρίς επιπλέον κόστος, όμως αυτές θα είναι ταυτόχρονα διαθέσιμες και σε άλλες εταιρείες για να τις εκμεταλλευτούν και να τις πληρώσουν.

Η HTC φαίνεται ότι βγαίνει κερδισμένη από την συμφωνία, αφού σε μια δύσκολη για αυτή εποχή, μεταφέρει μεγάλο μέρος του προσωπικού της σε μια άλλη εταιρεία, πληρώνεται για αυτό, και χωρίς να προβει σε απολύσεις μπορεί να συνεχίσει και η ίδια να αναπτύσει τα δικά της προϊόντα. Οι φήμες που ήθελαν την Ταιβανέζικη εταιρεία να εξαγοράζεται δεν ισχύουν τελικά, και φαίνεται ότι και η Google από την πλευρά της απλά με το 1.1 δισεκατομμύριο αυτό αποκτά “έτοιμο” προσωπικό που γνωρίζει ήδη πως να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ποιοτικά Smartphones.

Η συμφωνία πάντως δεν φαίνεται να “Δεσμεύει” με κάποιον τρόπο τη Google να συνεχίσει να επιλέγει την HTC για την κατασκευή των Pixel Smartphones στο μέλλον, αφού το προσωπικό πλέον της ανήκει και μπορέι στην συνέχεια να αναθέσει την κατασκευή σε κάποια άλλη εταιρεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights