Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Moto E4 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και μπαταρία

Moto E4 Plus Review : Μεγάλη οθόνη και μπαταρία

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στο πίσω μέρος του E4 Plus βρίσκεται μια κάμερα των 13 Mpixels με χαρακτηριστικά που την κάνουν στα χαρτιά τουλάχιστον, καλύτερη από τον μέσο όρο στην κατηγορία του.

Το μεγάλο σχετικά μέγεθος του αισθητήρα, επιτρέπει αντίστοιχα «μεγάλο» μέγεθος για κάθε ένα από τα ευαίσθητα στο φως pixels, που στα 1.12 μm και υπόσχεται καλύτερη συμπεριφορά στο φως. Το κακό όμως είναι ότι ο αισθητήρας αυτός είναι τοποθετημένος πίσω από ένα διάφραγμα με f/2.0 που περιορίζει σημαντικά το φως που μπορεί να δει.

Αυτό όμως που είναι ενοχλητικό είναι το πολύ φτωχό χρωματικό εύρος της κάμερας, ακόμα και σε συνθήκες με άριστο φωτισμό και με αντικείμενο φωτογράφησης με ζωντανά και έντονα χρώματα. Είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος αν η ίδια η κάμερα φταίει για αυτό ή το hardware στο εσωτερικό του E4 Plus, όμως δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει το τελικό αποτέλεσμα.

Η προφανής (αλλά και λογική…) έλλειψη του Optical Image Stabilization δεν βοηθάει την κάμερα να βελτιώσει την συνολική της εικόνα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η αναγκαστικά αυξημένη σε χρόνο έκθεση του αισθητήρα στο φως, απαιτεί από τον χρήστη πολύ σταθερό χέρι προκειμένου οι φωτογραφίες να μην βγουν ενοχλητικά «κουνημένες». Στα θετικά θα πρέπει να αναφέρουμε πάντως ότι τα επίπεδα θορύβου είναι εντυπωσιακά χαμηλά για μια κάμερα σε αυτή την κατηγορία.

Στον τομέα του Video, το E4 Plus προφανώς και περιορίζεται από το hardware του, και προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε 720p σαν τη μέγιστη ανάλυση. Η ποιότητα των αρχείων τώρα είναι απλά αποδεκτή, ακολουθώντας την συνολική απόδοση της κάμερας.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Ο λόγος που το E4 Plus περιορίζεται σε αρκετούς τομείς, και που ουσιαστικά είναι μια … απλή συσκευή με απλά μεγάλη μπαταρία και οθόνη, είναι ο επεξεργαστής που έχει επιλεχθεί. Η Lenovo είναι σίγουρα περισσότερο «φιλική» προς την Mediatek από ότι ήταν η Motorola, και έτσι έχει επιλεχθεί ο MT6737 της εταιρείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την «καλύτερη» λύση της Mediatek στην κατώτερη κατηγορία των 4πύρηνων λύσεων με τον Α-53 στο εσωτερικό τους, που παρόλα αυτά είναι πλέον απλά… λίγη.

 

Στο 1.4 GHz περίπου, οι τέσσερις Α-53 είναι απλά αρκετοί για φυσιολογική καθημερινή χρήση. Σε οτιδήποτε περισσότερο από αυτό, το E4 Plus δείχνει ότι δεν έχει σχεδιαστεί για κάτι τέτοιο, και ο χρήστης του πρέπει αναμενόμενα να κάνει κάποιες παραχωρήσεις.

Τα 3 GB μνήμης RAM είναι τουλάχιστον αρκετά ώστε κάποιες εφαρμογές να διατηρούνται ενεργές μονίμως, βελτιώνοντας αισθητά τον χρόνο που απαιτείται για την εναλλαγή μεταξύ τους. Επίσης, επιτρέπουν στο E4 Plus να έχει εγκατεστημένα τα «απαραίτητα» πλέον Social Media και Instant Messaging Apps χωρίς η απόδοση του να μειώνεται δραστικά.

Η Mali T720 κάρτα γραφικών είναι πλέον απλά… απαρχαιωμένη σε αρχιτεκτονική, και είναι κρίμα που υπάρχει σε ένα Smartphone με Android 7.1.1 Nougat εγκατεστημένο. Με περιορισμένη υποστήριξη για τις νεότερες εκδόσεις του OpenGL ES, και προφανώς αντίστοιχα περιορισμένη απόδοση, είναι αρκετή για την χωρίς καθυστερήσεις παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος της Google, και ελάχιστα μη απαιτητικά παιχνίδια.

Τέλος, ο αποθηκευτικός χώρος έχει το απαραίτητο για χρήση χωρίς προβλήματα, ονομαστικό μέγεθος των 16 GB από τα οποία περίπου 12 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η υποδοχή για microSD είναι ξεχωριστή, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με δύο κάρτες SIM.

Λειτουργικό Σύστημα.

Η Lenovo ακολουθεί πιστά την πολιτική της Motorola, στην διατήρηση μιας όσο πιο stock γίνεται έκδοσης του Android για τις συσκευές της. Έτσι λοιπόν, το E4 Plus τρέχει την νεότερη 7.1.1 έκδοση του Android Nougat, σε εμφάνιση και μορφή ακριβώς ίδια με αυτή των συσκευών της ίδιας της Google.

Η Lenovo έχει προσθέσει ελάχιστες εφαρμογές που από την εποχή της Motorola, απλά αυξάνουν την χρηστικότητα και την ευκολία σε συγκεκριμένους τομείς.

Παρότι θεωρητικά η προσέγγιση αυτή επιτρέπει την αναβάθμιση του E4 Plus στο Android 8.0 Oreo με ευκολία, η κατηγορία τιμής του δεν υπόσχεται και δεν δεσμεύει την Lenovo σε κάτι τέτοιο.

Ουσιαστικά το Stock Android συνεχίζει να προσφέρει τα απολύτως βασικά, και να θεωρεί ότι ο χρήστης ενός Smartphone με αυτό θα πρέπει να εγκαταστήσει επιπλέον εφαρμογές για ότι χρειαστεί.

Δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει για τομείς όπως η φωτογραφία και η μουσική, όπου η Google συνεχίζει να προσφέρει τις δικές της κακοσχεδιασμένες εφαρμογές, με περιορισμένη λειτουργικότητα που απλά «επιμένουν» να προσπαθούν να πείσουν τον χρήστη να εκμεταλλευτεί τις αντίστοιχες υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία για Online αποθήκευση φωτογραφιών αλλά και μουσικής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights