Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Moto E4 Review : Χαμηλή τιμή και πολυτέλεια

Moto E4 Review : Χαμηλή τιμή και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή.

Από την εποχή της ανεξάρτητης ύπαρξης της Motorola, η σειρά Moto E είχε σχεδιαστεί και απευθύνονταν ξεκάθαρα στους χρήστες που αναζητούσαν μια οικονομική πρόταση με περισσοτερες από τις βασικές δυνατότητες ενός Smartphone, στο μέτρο πάντα του λογικού.

Έχοντας πλέον περάσει στα χέρια της Lenovo (και έχοντας ουσιαστικά κρατήσει μόνο την εμπορική ονομασία Moto…), το νεότερο Moto E4 της εταιρείας προσπαθεί να καλύψει τις ίδιες βασικές ανάγκες και απαιτήσεις.

H Lenovo έχει πιθανότατα «αποφασίσει» για τις αλλαγές στην νεότερη και καλύτερη έκδοση του Moto E4, αλλαγές προς το καλύτερο στο σύνολο τους, ειδικά για μια συσκευή με κόστος γύρω στα 150 ευρώ επίσημα στη χώρα μας.

Σχεδιασμός.

Παρότι εξαρχής η σειρά Moto E προσπαθούσε να προσφέρει κάτι περισσότερο από έναν «αδιάφορο» απλό σχεδιασμό, το Moto E4 είναι η συσκευή με τις περισσότερες βελτιώσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Στο κόστος των 150 ευρώ, ακόμα και οι παραδοσιακά «οικονομικές» προτάσεις του ανταγωνισμού, δύσκολα προσφέρουν την συνολική εμφάνιση και κατασκευή του Moto E4.

Αρχικά, σχεδόν στο σύνολο του (με εξαίρεση την οθόνη και το πλαίσιο γύρω από αυτή), είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, και ταυτόχρονα άριστα συναρμολογημένο. Αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία με δεδομένο το ότι αυτή η μεταλλική επιφάνεια αφαιρείται από το Moto E4 σαν «καπάκι». Ο χρήστης μπορεί να αφαιρέσει και την μπαταρία, κάτι που πλέον αρχίζει να γίνεται «σπάνιο» ακόμα και σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Η μεταλλική αυτή επιφάνεια, στο χρυσό χρώμα της συσκευής που είχαμε στα χέρια μας, έχει και υποκειμενικά τουλάχιστον, όμορφη και πολυτελή εμφάνιση. Η «απλότητα» στο πίσω μέρος είναι καλοδεχούμενη, και μόνο η κάμερα και το πλαίσιο γύρω από αυτή ξεχωρίζουν (αλλά και προεξέχουν) από το υπόλοιπο Smartphone.

Στην μπροστινή όψη τώρα του Moto E4 το εντυπωσιακό είναι το πως η οθόνη και το πλαίσιο γύρω από αυτή έχουν μια μικρή 2.5D καμπύλη στο σημείο που συναντούν την υπόλοιπη συσκευή.

Κάτω ακριβώς από την οθόνη όμως, βρίσκεται ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, κάτι που και αυτό με την σειρά του είναι ακόμα σπάνιο για μια συσκευή στα 150 ευρώ. Όπως και στις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, είναι απλά μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πλήκτρο χειρισμού εκτός από την ανάγνωση του αποτυπώματος.

Οθόνη.

Αναμενόμενα, για λόγους κόστους και όχι μόνο, το Moto E4 έρχεται με μια οθόνη που καλύπτει τις βασικές απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

Η διαγώνιος των 5 ιντσών είναι λογική και βοηθά ώστε να διατηρηθούν οι συνολικές διαστάσεις σε καλά επίπεδα. Η ανάλυση της περιορίζεται επίσης λογικά σε 1280 x 720 pixels / 720p ενώ τέλος είναι τεχνολογίας LCD.

Η χρωματική της απόδοση τώρα, αποτελεί ευχάριστη «έκπληξη» αφού ακόμα και για αυτή την κατηγορία, προσφέρει περισσότερα από τα βασικά. Η προβολή φωτογραφιών και βίντεο, γίνεται χωρίς ενοχλητικές αντανακλάσεις από τον φωτισμό και χρωματικές αλλοιώσεις.

Το Moto E4 διαθέτει αισθητήρα για την αυτόματην προσαρμογή του φωτισμού, ενώ ο χρήστης του μπορεί να βρει και ένα «βασικό» σετ ρυθμίσεων που αλλάζει την χρωματική απόδοση σε λίγο πιο… έντονη.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη της συσκευής δεν ενοχλεί με την απόδοση της, και δεν περιορίζει τον χρήστη του Moto E4 από το να «εκμεταλλευτεί» τις δυνατότητες του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights