Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Moto E4 Review : Χαμηλή τιμή και πολυτέλεια

Moto E4 Review : Χαμηλή τιμή και πολυτέλεια

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Τα 150 ευρώ της τιμής πώλησης, περιορίζουν ακόμα περισσότερο από ότι τους υπόλοιπους τομείς. Η επιλογή της Lenovo για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και κατασκευή, έχει προφανώς τις επιπτώσεις της σε άλλους τομείς.

Η ονομαστική ανάλυση των 8 Mpixels συνδυάζεται με την απόδοση που περιμένει κανείς πλέον από μια κάμερα σε αυτά τα χρήματα (και υπό συνθήκες, με αυτή την ανάλυση).

Οι φωτογραφίες που μπορεί να βγάλει το Moto E4 είναι από αποδεκτές για χρήση σε Social Media έως λίγο καλύτερες όταν οι συνθήκες φωτισμού το επιτρέπουν. Η λεπτομέρεια δεν είναι το βασικό ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία, και το hardware στο εσωτερικό της συσκευής έτσι και αλλιώς έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, η κάμερα δείχνει «ευγενικά» ότι δεν έχει σχεδιαστεί για λήψη φωτογραφιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Προφανώς και δεν υπάρχει Optical Image Stabilization, με αποτέλεσμα να απαιτείται σταθερό χέρι για την λήψη χωρίς το αποτέλεσμα να είναι «κουνημένο». Το ευχάριστο είναι ότι ο ψηφιακός θόρυβος είναι χαμηλός, για την κατηγορία και όχι μόνο, ενώ η λεπτομέρεια που έτσι και αλλιώς είναι περιορισμένη, δεν μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Η εγγραφή βίντεο είναι κάτι που προσφέρεται… τυπικά, αφού εκτός από την 720p ανάλυση, η ποιότητα είναι αντίστοιχη αυτής των φωτογραφιών.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Για πολλούς από τους «περιορισμούς» του Moto E4, υπεύθυνος είναι ο επεξεργαστής της Mediatek που βρίσκεται στο εσωτερικό του. Όπως και στο μεγαλύτερο ( σε διαστάσεις και… μπαταρία ) Moto E4 Plus, αυτός είναι ο MT6737, μια από τις πιο οικονομικές προτάσεις της εταιρείας.

Οι 4 πυρήνες Α-53 είναι χρονισμένοι στο 1.3 GHz και συνδυάζονται αναμενόμενα με 2 GB μνήμης RAM. Η απόδοση τώρα είναι αυτή για την οποία… προετοιμάζουν τον χρήστη τα τεχνικά αυτά χαρακτηριστικά.

Η εκτέλεση των περισσότερων εφαρμογών γίνεται χωρίς ενοχλητικές καθυστερήσεις και κολλήματα, μετά από μια μικρή αναμονή για την εκκίνηση τους. Παρόλα αυτά, οι Social Media εφαρμογές όπως το Facebook και ο Messenger, φέρνουν το Moto E4 κοντά στο όριο της απόδοσης του.

Προφανως λοιπόν και δεν είναι σχεδιασμένο για κάτι περισσότερο από απλή βασική χρήση, έστω και όπως αυτή νοείται πλέον για ένα Smartphone.

Η απόδοση στον τομέα των γραφικών αναφέρεται και αυτή… τυπικά, αφού η Mali T720 στην έκδοση με 2 πυρήνες παραγωγης γραφικών καλύπτει απλά τις ανάγκες του γραφικού περιβάλλοντος στην 720p οθόνη, και μπορεί να παίξει και τα πιο απλά από τα παιχνίδια που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store της Google.

Η Lenovo αναγνωρίζει το πόσο «σημαντικός» είναι οι ενσωματωμένος αποθηκευτικός χώρος, και προς τιμήν της προσφέρει 16 GB ονομαστικά στο Moto E4 από τα οποία περίπου 11 είναι πραγματικά διαθέσιμα. Η υποδοχή για την κάρτα microSD είναι ξεχωριστή από την υποδοχή για την δεύτερη SIM στην δίκαρτη έκδοση της συσκευής.

Λειτουργικό Σύστημα.

Η Motorola παραδοσιακά είχε επιλέξει να προσφέρει μια σχεδόν stock έκδοση του Android της Google στην σειρά Moto E και όχι μόνο. Η Lenovo συνεχίζει αυτή την πολιτική, και το Ε4 έρχεται με μια σχεδόν stock 7.1.1 Nougat έκδοση του λειτουργικού.

Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής (εκτός από αυτό του κόστους) είναι η απλότητα και οι περιορισμένες απαιτήσεις από το hardware που έχει το Stock Android.

Για τον απλό χρήστη, οι δυνατότητες του είναι και θεωρητικά «αρκετές» αφού έστω και με τις εφαρμογές της Google, οι καθημερινές εργασίες γίνονται χωρίς προβλήματα.

Παραδοσιακά, η εφαρμογή του Google Photos δεν έχει την ευκολία χειρισμού και τις δυνατότητες επεξεργασίας άλλων εφαρμογών από προτάσεις του ανταγωνισμού, δεν έχει όμως και πολύπλοκη δομή που δεν θα ταίριαζε στο Moto E4.

Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών από το play Store, που αυξάνουν τις δυνατότητες της συσκευής. Η προβολή video για παράδειγμα, σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με εφαρμογές όπως ο VLC σε σύγκριση με την εφαρμογή της Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights