Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone 8 Plus Review : Νεότερο και καλύτερο παντού

Apple iPhone 8 Plus Review : Νεότερο και καλύτερο παντού

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όταν πριν από περίπου 3 χρόνια πλέον, η Apple παρουσίαζε το iPhone 6 Plus, φαινόταν σαν η εταιρεία να προσπαθούσε να πείσει για την χρησιμότητα μιας δεύτερης μεγαλύτερης έκδοσης. Τα αμέσως επόμενα iPhone 6s Plus (προφανώς αποτυχημένη ονομασία…) και το iPhone 7 plus πριν ένα χρόνο, έδειξαν ότι υπό συνθήκες, η μεγαλύτερη αυτή οθόνη και όχι μόνο, μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή.

Το νεότερο iPhone 8 Plus λοιπόν, έρχεται να προσφέρει ότι και οι προκάτοχοι του, με τις αναμενόμενες όπως κάθε χρόνο βελτιώσεις από την Apple σε όλους τους σημαντικούς και βασικούς τομείς.

Σχεδιασμός.

Είναι δεδομένο ότι με την παρουσίαση του iPhone X πλέον, ο σχεδιασμός του iPhone 8 Plus δείχνει την ηλικία του, ακόμα και αν οι δύο συσκευές είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια ημέρα.

Αυτό που όμως φαίνεται η Apple να γνωρίζει πολύ καλά, είναι πόσο σημαντική είναι για τον μέσο χρήστη η «συνήθεια» και η ευκολία που έχει μάθε να έχει από το Smartphone του. Ο ίδιος βασικός σχεδιασμός του iPhone 8 plus έχει το ξεκάθαρο πλεονέκτημα του να μπορεί ο χρήστης να νιώσει ότι κρατάει στα χέρια του κάτι «οικείο» που απλά είναι καλύτερο από τις προηγούμενες εκδόσεις.

Παρόλα αυτά, είναι αντικειμενικά «κουραστικό» για τον μέσο χρήστη που δεν έχει άμεση σχέση με τις συσκευές της Apple να βλέπει τον ίδιο σχεδιασμό να επαναλαμβάνεται για Τρίτη χρονιά. Σε μια αγορά που πλέον οι ξεχωριστές και διαφορετικές από το συνηθισμένο συσκευές είναι εντυπωσιακά πολλές, το iPhone 8 Plus προφανώς και δεν απευθύνεται σε όποιον θέλει να ξεχωρίσει με την εμφάνιση του Smartphone του.

Μια σημαντική και πρακτικά η μοναδική σημαντική αλλαγή όμως, είναι το κατασκευασμένο από γυαλί πλέον πίσω μέρος του iPhone 8 Plus. Η Apple δεν αποκαλύπτει επίσημα το «είδος» του, όμως οι πληροφορίες από τρίτες… πήγες θέλουν να είναι το νεότερο διαθέσιμο Gorilla Glass 5.

Η γυάλινη αυτή πίσω όψη της συσκευής, κάνει την συσκευή έστω και ελάχιστα διαφορετική από τον προκάτοχο της, όσο ακριβώς χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος τι κρατάει στα χέρια του. Η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό, όμως τουλάχιστον όταν είναι καθαρό από δαχτυλιές, το πίσω αυτό τζάμι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Πρακτικά, η αλλαγή αυτή επιτρέπει και την δυνατότητα ασύρματης φόρτισης, κάτι που εμφανίζεται για πρώτη φορά σε Smartphones της Apple (και υπάρχει και στα iPhone 8 και iPhone X).

Σε πλήρη αντίθεση με ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι σήμερα πάντως, η Apple δεν χρησιμοποιεί κάποιο δικό της «ξεχωριστό» πρώτυπο, αλλά το Qi. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη του iPhone 8 Plus να χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε συμβατό ασύρματο φορτιστή, ακόμα και τους πολύ καλούς σε απόδοση της… Samsung.

Στην μπροστινή όψη τώρα, ο χρήστης του iPhone 8 Plus νιώθει όπως είπαμε σαν το σπίτι του, με την διάταξη αλλά και το μέγεθος της οθόνης και του (μεγάλου) πλαισίου γύρω από αυτή. Η Apple επιμένει να διατηρεί όλες τις αναλογίες σταθερές, κάτι που σημαίνει ότι για μια ακόμα φορά, το iPhone 8 Plus είναι ασυνήθιστα μεγάλο για συσκευή με οθόνη 5.5 ιντσών.

Το πλήκτρο κάτω από την οθόνη, όπως και στα δύο iPhone 7, δεν είναι ουσιαστικά πλήκτρο αλλά μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια. Η αίσθηση πίεσης δημιουργείται από την έξυπνη δόνηση που προσπαθεί να αναπαράγει το μηχανικό «κλικ» που ένιωθε στο χέρι ο χρήστης στις παλαιότερες συσκευές της Apple.

Το συμπέρασμα για τον σχεδιασμό του iPhone 8 Plus είναι το ίδιο από όποια πλευρά και αν κοιτάξει κανείς την συσκευή. Σε πλήρη αντίθεση με το νεότερο και καλύτερο iPhone X, η Apple δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά να αλλάξει κάτι που έχει αποδειχθεί ότι δουλεύει στην πράξη και είναι εργονομικά σωστό. Οι χρήστες που θέλουν να αντικαταστήσουν το iPhone 6 Plus τους (και το 6S Plus) γνωρίζουν ότι θα πάρουν κάτι καλύτερο, ισχυρότερο και πιο αποδοτικό, στο ίδιο πακέτο που έχουν συνηθίσει να κρατούν καθημερινά στα χέρια τους.

Οθόνη.

Είναι δεδομένο ότι όπως κάθε χρόνο, μπορεί η εμφάνιση να μην αλλάζει, αλλά η Apple δεν αφήνει πρακτικά κανέναν άλλο τομέα χωρίς σημαντικές βελτιώσεις. Στην περίπτωση της οθόνης του iPhone 8 Plus, η τεχνολογία μπορεί να είναι και πάλι LCD, η πραγματική απόδοση όμως έχει αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο.

Η Apple χρησιμοποιεί κάτι που το ονομάζει True Tone Display, και χωρίς ιδιαίτερη τεχνική ανάλυση, προσπαθεί να προσαρμόσει την οθόνη στις συνθήκες γύρω της. Εκτός της προσαρμογής του φωτισμού, αυτό περιλαμβάνει και την αλλαγή της αντίθεσης και της έντασης των χρωμάτων, ώστε να «ταιριάζουν» καλύτερα στο περιβάλλον. Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που το iPhone 8 Plus αντιλαμβάνεται το περιβάλλον γύρω του προκειμένου να το πετύχει αυτό είναι δυστυχώς ανύπαρκτες. Το αποτέλεσμα όμως, είναι μια οθόνη που όντως σε σχεδόν όλες τις συνθήκες έχει εντυπωσιακή χρωματική απόδοση.

Πρακτικά, το iPhone 8 Plus σε μεγαλύτερο βαθμό από το «απλό» iPhone 8, λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους, έχει την καλύτερη LCD οθόνη που μπορεί να βρει κανείς σε Smartphone. Αυτό φυσικά δεν την κάνει καλύτερη από τις εντυπωσιακές AMOLED οθόνες που μπορεί να βρει κανείς σε συσκευές του ανταγωνισμού σε αυτά τα χρηματα.

Οι γωνίες θέασης είναι άριστες, με την χρωματική αλλοίωση να είναι εμφανής μόνο υπό γωνία που δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ένα Smartphone. Η Apple έχει ανεβάσει στο μέγιστο δυνατό την αντίθεση της οθόνης, προκειμένου κάθε χρώμα να παρουσιάζεται ζωντανό και έντονο, προφανώς για την δημιουργία της καλύτερης δυνατής εμπειρίας θέασης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights