Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ1 Compact Review : Μικρότερο αλλά όχι “μικρό”

Sony Xperia XZ1 Compact Review : Μικρότερο αλλά όχι “μικρό”

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Xperia XZ1 Compact κυκλοφορεί με την τελευταία έκδοση του Android που έχει διατεθεί από την Google και, πιο συγκεκριμένα, την 8.0.0 (Oreo).

Όσον αφορά το Περιβάλλον Χρήστη, προφανώς είναι αυτό που έχει δημιουργήσει η Sony και για το οποίο συχνά έχουμε γράψει καλά λόγια στο παρελθόν καθώς η επιλογή της να «κρατηθεί» αρκετά κοντά στην stock έκδοση του Android και να αποφύγει να επέμβει σε μεγάλο βαθμό έχει ως αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα γρήγορο, «ελαφρύ» και εύχρηστο.

Στα πλαίσια αυτά, η διαχείριση των ταπετσαριών, των widgets, των Οθονών μας κτλ γίνεται με ευκολία, ενώ θετική είναι επίσης η ύπαρξη Θεμάτων.

Το… παραδοσιακό App Drawer είναι παρόν και μέσα σε αυτό μπορούμε να διαχειριστούμε τις εφαρμογές μας κατά το δικούν. Παράλληλα, υπάρχουν οι γνωστές προεγκατεστημένες της Sony, οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα πολλές και κάποιες από αυτές μπορούμε να απεγκαταστήσουμε εάν θέλουμε ενώ άλλες να τις απενεργοποιήσουμε.

Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στις εφαρμογές «Άλμπουμ», «Μουσική» και «Βίντεο» οι οποίες είναι κατά τη γνώμη μας από τις καλύτερες που υπάρχουν. Από την άλλη όμως, θέλουμε να επισημάνουμε την ανυπαρξία Ραδιοφώνου, κάτι ασυνήθιστο για συσκευή της Sony.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνωστός του Android, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεων.

Οι Ρυθμίσεις είναι ιδιαίτερα «μαζεμένες» και απλές, ενώ θυμίζουμε την ύπαρξη αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων ο οποίος λειτουργεί ικανοποιητικά.

Τέλος, οι εφαρμογές για την πραγματοποίηση κλήσεων, της αποστολής και λήψης SMS καθώς και της διαχείρισης των επαφών μας έχουν μεταφερθεί αυτούσιες από την stock έκδοση του Android.

Γενικά μιλώντας, θα επαναλάβουμε ότι το UI της Sony είναι κατά τη γνώμη μας ένα από τα πιο λειτουργικά και εύχρηστα στον «κόσμο» του Android. Μπορεί να απουσιάζουν «εξεζητημένες» λειτουργίες και προσθήκες που προσθέτουν άλλοι κατασκευαστές, ωστόσο επί της ουσίας η εμπειρία χρήσης κινείται σε υψηλά επίπεδα και ο μέσος χρήστης πρακτικά δεν θα συναντήσει καμία δυσκολία στην καθημερινότητά του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights